Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet megérteni,...

Miért nem lehet megérteni, hogy nem akarok gyereket?

Figyelt kérdés

(Volt) barátommal a gyerek kérdés miatt mentünk szét. Ő nagyon akar családot, én nem, úgyhogy elhagytam. Minden más jól működött egyébként, de ez hatalmas differencia, úgy érzem.

Viszont azóta is naponta jön, keres, már butaságokkal fenyegetőzik, hogy menjek vissza hozzá, házasodjunk össze, szüljek gyereket. Nagyon nehéz, mert szívesen együtt lennék vele, hiszen szeretem, de ezt nem akarom, ő viszont csak erről álmodozik.

Kitartok a döntésem mellett, de sokszor vagyok szomorú, mert nagyon fáj visszautasítani, és nem tudom mit csináljak, hogy végképp elfelejtsen. Nem akarom az álmait tönkretenni, de én nem fogom neki ezeket megadni sosem. Nincs értelme együtt lennünk, csak olyan nehéz az együttlétre nemet mondani. Mit mondjak neki, hogy ne keressen többé? Idővel akkor könnyebb lenne talán.

2013. jún. 11. 14:01
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:

Neked is nagyon igazad van kedves utolsó (14:33). Már azt is mondtam neki, hogy nem is rám vágyik, csak bezakkant abba, hogy neki család és kértem, hogy keressen mást. Olyan is volt már, amikor mérgembe orvoshoz küldtem, mert kicsit én is betegesnek tartom, amit most csinál.

Arra is gondoltam már, hogy hivatalos segítséget kérek, bár bántani nem szeretném őt, azt nem érdemelné meg, csak azt szeretném, ha hagyná, hogy elfelejtsem végre. Ez amúgy nem is tudom, hogy működne itt, én vagyok az ő országában, és olyat, amit amúgy fenyegetést jelentene rám nézve, nem csinál.

Próbáltam beszélni az anyukájával erről, de a szemében én vagyok a sz@r szemét, aki miatt szenved a fia, és amúgy is úgy gondolja, hogy minden nőnek ez a dolga, nem is érti, hogy mi a problémám.

Barátom egyébként az első (na jó nem a szigorúan vett első randi, amikor összejöttünk, hanem a második nap) óta ismeri a véleményem és én is az övét. Hamar szóba jött, mert láttunk egy terhes nőt, akivel volt másik 3 kisgyerek is, és mondta, hogy milyen jó látvány, amire tudtam mondani, hogy szerintem nem, és inkább szánom a nőt, mint nem.

4 menstruációmat értünk meg együtt, kegyetlen volt, hogy mennyire rosszul viselte, amikor megjött. Megpróbálta elvenni a fogamzásgátlóm, vagy csak szimplán veszekedett velem, amikor látta, hogy beveszem. Már szeretkezni se nagyon volt kedvem vele.

És ezt nem akartam tovább csinálni, bár mennyire is fontos nekem.

A házasságban lettem volna hajlandó kompromisszumra, nekem az tényleg csak egy papír, és ha neki fontos, akkor szívesen a felesége lettem volna, nem csak a barátnője. De tudom, hogy többre vágyik és nincs értelme, hogy egymás mellett maradjunk így.

A legnehezebb neki azt mondani, hogy nem szeretem, miközben belül fáj a szívem, de abban bízok, hogy idővel ezt elhiszi. :(

2013. jún. 11. 14:46
 12/52 anonim ***** válasza:
100%

1. Na most a pasi felfogása igen gyenge ha kerek perec megmondtad neki, hogy nem szülsz, ő meg ennek ellenére azzal akar visszaszerezni, hogy azt szajkózza szüljél neki gyereket.

2. Ha valaki azzal jönne naponta, hogy csináljak valamit amit nem akarok, akkor tök mindegy mennyire szerettem, nem éppen szomorú lennék mikor már 200-adjára kell visszautasítanom.

Kettőt egybevetve még a szám is habzana az idegtől, kizárt, hogy nehezemre essen nemet mondani.

Ergo, úgy néz ki nem lehet ez annyira ellenedre, valószínűleg ezt ő is tudja. Ha meg tényleg ellenedre van, akkor megmondod neki, hogy legközelebb feljelented zaklatásért. Ha már fel is jelentetted, akkor biztos nem fog keresni többé. Kivéve ha tényleg hülye.

2013. jún. 11. 14:50
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
Úristen, ez elég durva, melyik országban vagy amúgy? Most már azt mondom, hogy semmiképp ne gondolkodj azon, hogy visszamész hozzá. Elvenni a gyógyszered? Jézusom.. nem normális ez a fickó, olyan, mint amit az ilyen arab nőkről szóló filmekben/cikkekben látni, olvasni.
2013. jún. 11. 14:51
 14/52 anonim ***** válasza:
100%

"4 menstruációmat értünk meg együtt, kegyetlen volt, hogy mennyire rosszul viselte, amikor megjött. Megpróbálta elvenni a fogamzásgátlóm, vagy csak szimplán veszekedett velem, amikor látta, hogy beveszem"

Már bocs, de az expasid az önrendelkezési jogaidat nyirbálta. Nem vagyok egy vérbeli kékharisnya, de hogy a saját döntésemből szedett gyógyszerek fölötti efféle rendelkezésre esélyt nem adnék, az tuti.

Javítok. Nem az a beteges, amit a szakítás óta csinál. Mindig is betegesen viselkedett.

Ráadásul ha jól értelmezem, mindössze 4-5 hónapig voltatok együtt (ha ennyiszer menstruáltál közben), és már gyereket akar, meg már fenyegetőzik és kényszerít??? Menekülnék az országból is, ahol él!!!

2013. jún. 11. 14:54
 15/52 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyon jól tetted, hogy szakítottál vele, ez a fiú nem egészen 100, bocs, hogy ezt mondom..ez már kicsit ijesztő, és rögeszmésnek tűnik, én a helyedben megkérdeznék azért vkit, hogy ilyenkor mi a teendő, ha nem hagyja abba...
2013. jún. 11. 14:54
 16/52 A kérdező kommentje:

Írországban dolgozok, ő félig angol-félig ír.

A másik albérletet megpróbálom, köszönöm az ötletet, hátha az működni fog. Vagy legalább is, akkor itthon nem találna meg. Már a lakótársaimat is sajnálom, hogy mennyire akarnak segíteni, letagadnak, hogy nem vagyok itthon, elküldik, de ez így nagyon rossz.

Néha arra is gondolok, hogy másik városban keresek munkát, bár nem szívesen nem tenném, itt tudok most pénzt gyűjteni, idővel előrébb is juthatok a munkahelyemen, és inkább rendezném kulturált módon, mint mindenemet feladva itt.

14:50 sajnos igazad lehet abban, hogy érzi a gyengeségemet felé. Nem a gyerek kérdésben, abban nincs semmi elbizonytalanodás, de az érzéseimet sajnos nagyon kimutattam neki régebben. Sokat vagyok rá mérges egyébként, ebből próbálok erőt meríteni ellene, de ez meg annyira nem én vagyok, és szerintem nem is csinálom ügyesen.

2013. jún. 11. 15:06
 17/52 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt szép lassan kiderült, hogy a kapcsolatotokban _nem_ az a legnagyobb probléma, hogy Te nem akarsz gyereket és ő igen (pedig önmagában ez is ok a szakításra).

Ne haragudj, de ez a pasi teljesen megzakkant, a gyerekkérdéstől függetlenül is távol tartanám magam tőle. Tudom, hogy nagyon durva lépésnek tűnik, de én megmondanám, hogy ha tovább csinálja, feljelentem zaklatásért. Elhiszem, hogy még szereted, sőt valószínűleg ő is azért zaklat, mert azért látja, hogy még vannak érzelmeid... szóval azért talán nem a teljesen őrült kategória, de ha így folytatjátok nem fogja észrevenni a határt és azt nem kéne megvárni.

2013. jún. 11. 15:08
 18/52 A kérdező kommentje:
Még holnap is off-os leszek, reggel elmegyek a gardához. Ha nem is csinálok semmit még holnap,megérdeklődöm, hogy mit tudok csinálni.Ha érdekel benneteket, majd megírom.
2013. jún. 11. 15:24
 19/52 anonim ***** válasza:
100%
Írország? Akkor szerintem ne csodálkozz, hogy így viselkedik! Lehet ha hivatalos szervekhez fordulnál még azok is elitélnének ott... Szakíts meg vele minden kapcsolatot. Elköltözni nem tudsz?
2013. jún. 11. 16:13
 20/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem írtad volna,hogy külföldön élsz azt hittem volna,hogy az exem utánam lévő barátnője vagy.Ő is rá volt kattanva a témára és a szülők is így álltak hozzá a kérdéshez.Én spec. ráhagytam, utcán idegenként kezeltem,elmentem mellette szó nélkül,aztán egyszer megunta és békén hagyott.
2013. jún. 11. 16:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!