Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert ilyen ellensegesek? (...

Miert ilyen ellensegesek? ( bovebben. )

Figyelt kérdés

A velemenyetek szerint a magyarorszagiak tobbsege miert olyan ellenseges a hataron tuli magyarokkal?En erdelyi diaklany vagyok,nemsokara kezdem az egyetemet Magyarorszagon,de rettegek,hogy oszinte legyek.Sok ismerosom van,aki Magyarorszagra ment es csak rossz tapasztalatai vannak.Miert kell minket leromanozni,mikor ugyanolyan magyar oseink vannak,mint az ottaniakanak?Egyszeruen csak voltunk olyan pechesek,hogy hataron kivulre szulettunk.En megertem,hogy az innen kimeno civilizalatlan romakat( tisztelet a kivetelnek) nem fogadjak be(de oket itt sem latjak jo szemmem),de a magyar a magyart miert nem fogadja be?Ha egy francia,olasz,amerikai stb, barki Magyarorszagra koltozik rogton befogadjak,mondvan,hogy egy kulfoldi az o orszagukat valasztotta es a magyart,aki akarata ellenere a hataron tulra szuletett miert nem fogadjatok be?Arrol,hogy hova szulettunk senki nem tehet,de arrol,hogy hol szeretne leelni az eletet igen,en magyar vagyok,ott szeretnek ezentul elni...de,mint mar irtam nagyon tartok az eloiteletektol....

Velemenyeket kernek,hogy ez miert van igy...elnezest szeretnek kerni a kivetelektol,de azert valljuk be oszinten most sokan le fognak hurrogni,hogy ez ilyen formaba nem igaz,de,ha szemelyeen oda kerulne,hogy egy hataron tuli magyarral kell egyutt dolgozzon vagy stb. ,akkor dolne el valojaban milyen...ezert kerlek oszinten irjatok...

kicsit hosszu lett,de nagyon foglalkoztat ez a tema..koszonom annak,aki elolvasta:)

2009. okt. 6. 13:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
48%

Egyrészt már elmondták, a népszavazás következménye, a szavazás után kicsit megutáltok egymást, kölcsönösen, de igazából szerintem az igazság a válaszolónál van (aki felhozta).

A második: Több kérdés is volt már ezen az oldalon is, mikor erdélyieket kérdeztek arról, mit szólnának a visszacsatoláshoz. Határozottan állították, hogy utálják a magyarokat, ami nálunk folyik (mert ezt kintről, kurv@ra megérthetik), és most Románia jobb, vagy ők független Erdélyt szeretnének. Persze, ha érdek(ek) füzi ide, akkor nagy magyar így meg úgy. Nem csak a jóban kellene kitartani a magyarok mellett hanem a rosszban is. Még-hogy független Erdélyt..., ez csak egy kis szánalmas álom marad, mert Erdély külső segítség nélkül sose lesz független Románia miatt.

Persze, hiba lenne téged ezek miatt elítélni, csak felhoztam miért utálhatnak.....

2009. okt. 6. 21:33
 22/22 anonim ***** válasza:
91%
Attól, hogy valaki Romániában él, nem feltétlenül román. Állampolgárság és nemzetiség közt van egy jó nagy különbség. Én szlovákiai vagyok, szlovák állampolgár és NEM, hangsúlyozom, milliószor hangsúlyozom, hogy NEM és NEM vagyok szlovák. Az, aki Magyarországon él, magyar állampolgár, de a szülei pl. bevándoroltak Kínából, otthon kínaiul beszélnek, az magyar ezen az alapon? Hát nem. Maximum azzá válhat, ha belül úgy fogja érezni, és ha megkérdezik a nemzetiségét, akkor azt mondja magáról, hogy magyar és ezt vállalja hivatalosan is - na akkor magyar, igen. De addig, amíg otthon is kínaiul beszél, addig nem magyar, csak magyar állampolgár. Nagyon nagy különbség. Nekem egy csomó hivatalos szlovákiai dokumentumban az van, hogy állampolgárság: szlovák, nemzetiség: magyar. Ezt pl. a pozsonyi egyetemen is kérik több dokumentumra és előfordult már, hogy reflexből írta volna az ügyintéző, hogy szlovák a nemzetiséghez, és szólnom kellett, hogy hohó, nem-nem, az magyar. Mert én hivatalosan szlovák állampolgár vagyok és hivatalosan magyar a nemzetiségem. Ha én azt írom egy hivatalos dokumentumra a nemzetiséghez, hogy szlovák, akkor az - minek is hívják? - hamis adat. Szóval azért ez nem mindegy, ha egy erdélyiről, felvidékiről, stb. tudjuk, hogy magyar az anyanyelve, magyarnak vallja magát, akkor -bár tudom, hogy hosszú, de - tiszteljük már meg azzal, hogy azt mondjuk a 'román' helyett, hogy romániai vagy román állampolgár, vagy akár azt, hogy magyar (mert a nemzetisége az).
2009. okt. 7. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!