Mit csinalnatok egy zsarnok anyaval? (bovebben lent)
Először is ott a hiba, hogy mindent megteszel nekik. Meg kéne tanulni nemet mondani. Ha hagyod magad, meg is érdemled, hogy kihasználjanak!
Másodszor pedig meg kell jegyeznem, hogy ez a leírás igencsak egy oldalú, ettől persze a legtöbb ember aki majd ideír sajnálni fog, én viszont kíváncsi lennék a testvéred nézőpontjára is.
Nem ők egyedül a problémák. Azért akaszkodnak rád, mert hagyod magad, és emiatt nekik ez már természetes. Te is ugyanúgy hibás vagy...tessék elszakadni tőlük minél előbb, hisz a leírtak alapján nincs szükséged rájuk, csak gondot okoznak.
Epp most tettem pontot a vegere. Megszakitottam a tesomekkal mindenfele kapcsolatot. Igazad van elso hozzaszolo en vagyok a hibas mert hagytam magam kihasznalni. Eljott az ido h nem. Csak ez eppen anyam torkan nem jon le jol, es most erzelmileg vagyok zsarolva, h en ot tonkreteszem idegileg, meghogy milyen ember vagyok meg etc.
de most az egyszer tartom magam az elhatarozasomhoz.
Persze a leiras egyoldalu, csak tudod en annyit neyltem mar, h eljutottam arra a szintre h tobbet nem tudok viselni, mert abba osszeroppanok.
a sok segitseg ellenere is en vagyok a szemet onzo alak. akkor legyek az, de engem hagyjanak beken. Komolyan akkor voltam boldog amikor en itt voltam egyedul kint ok meg otthon. Sokszor gondoltuk a ferjemmel h atmegyunk az USA_ba vagy Dubai-ba dolgozni h fellelegezhessunk a csaladtol. um elmenekulni.
Alapszabály, hogy felnőttként nem élünk együtt szülővel.
Második szabály, hogy kizárólag annyit teszel meg (a lelked "kitevésére" pl. semmi szükség), amennyi neked belefér, amit önzetlenül teszel, magyarul: ha nem hálálják meg, akkor sem hánytorgatod fel.
Harmadik szabály: nem akarsz mindenkinek megfelelni, mert ettől tényleg becsavarodsz. Csak magadért vagy felelős (meg a gyerekedért) - a tesódért és a szüleidért nem, felnőtt, önálló emberek ők is.
Negyedik szabály: Rájönni, hogy nem fogod tudni megváltoztatni őket, ők ilyenek. Semmit nem lehet "csinálni" velük. Ha ezt el bírod fogadni, még a szeretet is menni fog. De ez nem egyenlő azzal, hogy rabszolgaként kiszolgálod őket.
Ötödik szabály: "Ugy h dolgozom teljes munkaidoben van egy ferjem meg egy kislanyom." - Belátni, hogy ez pl. nem érdem, rajtad kívül sokan teszik ezt még.
Erre a történetre minden normális ember csak olyan tanácsot tudna adni, hogy a testvéredékkel csökkentsd minimálisra a kapcsolatot, mert már valószínű a nevelésénél is komoly hibákat követett el anyukád. Úgy tűnik, már akkor nem egyformán osztogatta a szeretetét a gyerekei felé, és talán ez hagyott nyomot a testvéred jellemében is.
Anyukád pedig költözzön a kedvenc gyerekéhez, ha ilyen a hozzád való viszonyulása. Ha a testvérkéd visszautasítja az anyját, akkor pedig nem is értem anyádat, hogy mégis miért őt isteníti Veled szemben? El kellene érned, hogy változtasson a szemléletén Veled kapcsolatban, mert így nagyon megnehezíti majd az életed, ha melletted marad. Az önbizalmad pedig nem szabad elveszítened - a leírtak alapján értéktelen, rosszindulatú, lehúzó - családtagjaid miatt.
Csak egy kis izeleites. A tesom felesege elvesztette a babajukat 2 eve. Nekem pont akkor szuletett a kislanyom. Evekig nem jott felenk sem, es ha ocsem atugrott ugyet intezni o lent vart a kocsiban, volt olyan h 2 orat mert nem birta elnezni h nekem van egy lanyom. en sajnaltam rohantam vele orvoshoz ugy h a kislanyom 3 hetes volt. Aztan osszejott neki tavaly a baba, akkor is en rohantam orvoshoz vele amikor azon a napon otthonrol dolgozom h a kislanyommal legyek ehelyett a korhazban voltam vele egesz nap.
Iden sajnos ugy alakult h mi vesztettuk el a kistesot. Terhessegem elhalt a 6ik heten. Ketelyek es remenyek kozott eltem egy hetig, mert kertem az orvost varjunk meg egy hetet hatha, amikro o tudta h a szivhang nem fog beindulni. Sajnos a veteles nem idnult meg magatol igy muvi uton fejeztek be. Nem reg mutottek. Ezert is h kiheverjem a tortenteket elutazunk nyaralni. Ezert is megkaptam a magamet miert akkor amikor a tesomeknal pici a baba. Es h mit vagyok ugy ki. Mikor mondtam ha sogornom is kivolt a valasz ez volt: nekem mar van egy szep lanyom, nem olyan mintha az elsot vesztettem volna el, az mas. Ejjeleket sirtam vegig ugy h a kislanyommal aldutam, teljesen magam alatt voltam, es meg vagyok is.
Es meg sorolhatnam ezerrel.
vagy mikor parom megismertem es meg randiztunk es atjott hozzank, akkor tesom beutotte nagy poenjat h addig menekuljon elolem ameddig csak tud minel messzebbre. Szerencsere a ferjem oda se hederitett a tesomnak.
Nem sajnalom magam. A kisteso elvesztese utan ami egy hoanpja volt nem vagyok a top-on es erzekenyebb vagyok dolgokra. De nem hivanm onsajnalatnak.
A gond ha nem segitek vagy atz modnom nem erek ra akkor en egy onzo alak vagyok aki midnenkinek segiot csak a sajat testverenek nem.
ezert is irtam pontot raktam a kapcs vegere. Megszuntetem veluk egy idore a kpacsolatot anyam meg mehet a tesomekhoz vagy haza cuccol. a zsarolasibol elegem volt.
komolyan akkor voltam boldog mikor ok 10ezer kilometerrel odebb voltak. igaz maganyos voltam de a jelenlegi helyzetnel az is sokkal jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!