Megvertem a húgomat, erre a mostoha apám nekem állt és mindenfélét mondott meg felpofozott. Miért nem neveli meg inkább a saját gyerekét? 18/F
Mert ha megvered, akkor nem lesz ribanc?
Ha nekem nem tetszik a te viselkedésed, idősebb és erősebb vagyok, megverhetlek? Megváltozol tőle?
Azt hittem, mire egy férfi eléri a 18 éves kort, szorul bele elég szókincs, hogy kezelje legalább a családi kapcsolatait, de tévedtem.
Üsd csak tovább hátha kivered belőle!
Vannak olyan kölykök, akik tényleg megérdemlik. Orrvérzésig persze nem, de 1-2 "atyai" pofon belefér. Csakhogy itt az apja b*szik rá, hogy nevelni kéne a gyerekét, aki 12 évesen egy kis ringyó, egy nagypofájú, elkényeztetett liba. Hm. Ismerem a korosztályt, ennyi idős húgom van (szerencsére ő viszonylag normális), és némelyik tényleg olyan, hogy két kézzel csupálnám a haját, és nem lenne bűntudatom. Mert megérdemlik.
De! Az erőszak akkor sem megoldás. Nem kell szállítani a kis valagát meg kísérgetni, menjen ahogy akar, nem kell tudomást venni róla.
Az gáz, hogy megütöd a húgod. Az is gáz, hogy a nevelőapád meg megüt téged. Gondolom elég primitív alak lehet...
Azért nagyon bírom, hogy itt egyesek Válaszolók úgy állítják be az egészet, mintha itt egy folyamatosan meggyötört, minden napos veréssel szembenéző lánykát kéne félteni, a gonosz pszichopata bátyától. Igen, valószínű ez így is van. Úristen...nehogy már! Higgyétek el egyáltalán nem olyan ártatlanok a mai 12 évesek mint anno 5-10 évvel ezelőtt! Természetesen a Kérdező reakciója sem volt épp a megfelelő, de valahol megértem ennek a helyzetnek a kialakulását.
Azt tanácsolom, beszéljétek meg mindannyian a dolgot. Próbáld meg elmagyarázni mit, miért tettél és végül, hogy sajnálod de nem bírtad magad tovább türtőztetni. Meg lehet ezt beszélni és többet senkinek nem kell senkit megvernie. Remélhetőleg...
Alapvetően nem értek egyet azzal, hogy megütötted a hugodat. A főnöködet sem ütheted majd meg, ha szemétkedik veled, meg idegesít. Márpedig most, itt garantálom neked, hogy lesz ilyen főnököd! :) :D
Viszont azért néhány válasz kicsit érdekesre sikeredett, kicsit kitekeredett az értékrendjük némelyeknek.
- 10-ből 9 esetben egy 18 évest nagy lenézések közepette gyereknek titulál itt gyk-n szinte mindenki. Most pedig felnőtt férfizik itt nem egy válaszadó. Részemről annyi a véleményem, hogy két kamasz összeverekedett, nem egy felnőtt vert gyereket. Ettől még lekapnám a 18 éves fiamat a 10 körméről, ha megverné a húgát, de előre sajnálom annak a gyerekét aki ezért kirakná a saját gyerekét az utcára.
- Ami mellett szinte mindenki nagylelkűen elsiklott, hogy a nevelőapa is megverte a 18 évest. Akkor hogy is van ez? 12 évest nem lehet megverni (egy általatok felnőtt férfinak titulált 18 évesnek), de egy 18 évest nyugodtan verjen meg a nevelőapja, ugye? Kicsit kettős a mérce, úgy érzem.
- kik meg olyanokat irkáltak, hogy eltörnék a kezét, meg a kórházban kötne ki a kérdező, azoknak meg remélem csak egy gyerekük van, mert különben igen gyakran mennek majd a sürgősségire, ha minden testvérbunyó után véresre verik a gyerekeiket.
Amúgy kérdező,legközelebb számolj magadban 10-ig, vagy hagyd faképnél a húgodat. A kislány viselkedéséről, meg a pletykákról tessék beszámolni anyukádnak, de nem támadó hangnemben, hanem hogy érezze, hogy jót akarsz a húgodnak. Nevelőapádnak nem szabadott volna megütnie, ezt is üljetek le és beszéljétek meg. Én a helyedben törekednék arra, hogy végül arra a megállapításra jussatok, hogy mindketten elragadtattátok magatokat, mindketten bocsánatot kértek,és igyekeztek ezentúl nem verekedni.
Én nem értek egyet az előttem szólókkal.
Szerintem az erőszak igenis megoldás.
A természetben is az figyelhető meg, hogy az állatok így döntik el a hatalmi harcokat egy csoporton belül.
Az emberek is erőszakot alkalmaznak egymás ellen egy csomó esetben, van, hogy egy-egy tüntetést is erőszakkal vernek szét. És ez megoldja.
Volt tüntetés? Volt. Most van tüntetés? Nincs.
Tehát az erőszak megoldás.
Azonban az más kérdés, hogy ha tudsz, akkor használj másmilyen eszközt, bármilyen másmilyen eszközt, mert az humánusabb.
Tényleg meg szeretnéd kockáztatni, hogy esetleg letöröd a kishugod első fogait, mert nem tud viselkedni, mert bepofázik?
Ilyen esetben kell, hogy legyen másmilyen megoldás. Mindig van. Ügyesen kell pszihológiát alkalmazni, vagy csak elmész onnan máshova és kész.
Még az is jobb, mint megkockáztatni a permanens sérülést neki, nem? Egy kisebb ütéstől is szétrepedhet egy hajszálér a fejben és később agyvérzést kaphat az illető.
Nem mindenkinek erősek a csontjai, a fogai, van, akinek minimális erő hatására kiesnének.
Másokat meg azért nem éri meg verni, mert a börtönt kockáztatod. Persze, ha mondjuk meg akarják erőszakolni a barátnődet, akkor lehet, hogy megéri Neked ez a kockázat, hogy megvédjed, nekem biztosan megérné. És ez esetben is megoldás az erőszak, sőt, valószínűsítem, hogy ekkor ez az egyetlen megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!