Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megvertem a húgomat, erre a...

Megvertem a húgomat, erre a mostoha apám nekem állt és mindenfélét mondott meg felpofozott. Miért nem neveli meg inkább a saját gyerekét? 18/F

Figyelt kérdés
Csak anyámról vagyunk testvérek. 12 évesen úgy akar viselkedni mint egy 20 éves, nagyképű, flegma és egy idegesítő kis idióta. Kisebb korában még normális volt, szerettem meg minden de már nem mert szinte elviselhetetlen az egész napos kényeskedése. Semmit nem képes megcsinálni magának elegem van belőle. Ma is csinálta a hülyeségét és most telt be a pohár és kicsit megvertem. Nem lett semmi baja de ez már régóta ráfért én még mindig azt mondom, elkezdett árulkodni és a mostoha apám meg nekem állt, hogy mit képzelek magamról, hogy lányokat verek. Nem verek lányokat amúgy de tudja ő is nagyon jól hogy hogy viselkedik az ártatlan pici lánya. Szégyen, ilyen lányom lenne letagadnám. Anyám nem tud róla de már volt hogy elbeszélgettek vele szóval akkor nem értem mi baja van.
2013. máj. 29. 19:34
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
34%
Egyrészt a lány tanuljon meg viselkedni(20 vagyok, ha kell ma is adok egy nevelői taslit hugaimnak, nem erősen, csakhogy érezze hogy rosszat tett, nemfájnekik) de ha lenne nevelőapám és megütne, az biztos hogy a mentő vinné el. Nekem nincs nevelőapám szerencsés vagyok jó családban növök fel mindneki szeret mindenkit. DE, egyik rokonomat már ütötte meg a nevelőapja(ok nélkül), ott közöltem a nevelőapával hogy mégegy ilyet megtudok akkor az én kezem is elfog járni és akkor szarul jár. Anyudnak meg mond el az esetet.
2013. máj. 30. 00:25
 42/70 anonim ***** válasza:
86%
Én már válaszoltam korábban, de írok megint: Szerintem nagy hülyeség, hogy a testvér ne nevelje a gyereket. Mi hárman vagyunk testvérek, a bátyám is csapott rám, és én is a húgomra. A szülők nem láthatnak-hallhatnak mindent, bíztak a saját nevelésükben, és ha valami nagyon rosszat csináltunk, akkor jött a pofon. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a szüleim hányszor emeltek rám kezet, de megtették, és semmi bajom nem lett tőle. Viszont voltak olyan esetek, amit csak a testvérem látott, mert a szüleink épp nem voltak ott. Akkor a bátyám csapott rám, és igaza volt. Nem megvert, nem erősen ütött, csak figyelmeztető jelleggel, de az pont elég volt. Én meg ugyanezt csináltam a húgommal. És itt most jönnek egy csomóan azzal, hogy megverte őket a testvérük és még mindig rettegnek tőle.. Ha az a verés úgy történt, ahogy a mi esetünkben, akkor ez nevetséges, és elég gyenge jellemre vall, abba kellene hagyni a drámázást és végiggondolni mi miért történt.. Ha pedig kékre-zöldre verte őket ok nélkül, akkor az meg nem vonatkozik a kérdező esetére, felesleges is felhozni. Ha a kérdező húgát még időben megnevelik, akkor ha visszagondol rá felnőttként valószínűleg semmi baja nem lesz azzal a pár pofonnal, amit a bátyjától kapott.
2013. máj. 30. 09:10
 43/70 anonim ***** válasza:
13%
18 éves férfi létedre megvertél egy 12 éves kislányt! Eszednél vagy te? Nincs rá sem indokod, sem megfelelő magyarázatod! Becsüld meg, hogy nem velünk élsz, mert ennek súlyos következményei lettek volna rád nézve! Rezegne a léc rendesen, hogy holnap oda mész, ahova akarsz! Ha neked nem szimpatikus mások nevelési stílusa, lehet továbbállni és saját életet kezdeni! Az a szégyen, hogy szerinted normális dolog gyerekeket és lányokat verni! Szánalmas! N29
2013. máj. 30. 11:19
 44/70 A kérdező kommentje:
Gondolom ha holnap kiirna egy kerdest hogy "segitseg terhes vagyok de nem tudom kitol, nem merem itthon elmondani" akkor leszolnatok. Szerintetek rendben van hogy egy 12 eves lany ugy viselkedik mint egy 20 eves? Egyszer cigizesen kaptam. Tuti nem szuz, a pasik fogdossak es szar az egesz. Mosolyogva kellene neznem? Azt is megtehetem vegulis csak akkor engem felejtsen el egy eletre. Ha ugy fog viselkedni mint egy normalis 12 eves akkor lehet rola szo hogy en is normalisan fogok banni vele. Amikor kisebb volt egy csomot jatszottam vele meg akkor is amikor nem volt hozza nagy kedvem de akkor meg szerettem. Persze akkor is veszekedtunk neha. Mielott belem kotnetek en se voltam szent de nekem meg normalis gyerekkorom volt. Nem emlekszem hogy a lany ismeroseim kozul barki is igy viselkedett volna.
2013. máj. 30. 12:38
 45/70 anonim ***** válasza:
74%
@42: Én írtam, hogy engem megvert a bátyám, mert az agyára mentem. Én nem taslit kaptam, hanem istenes verést. Volt, hogy körbe pörgetett a szobában úgy, hogy fogta az egyik karom, meg a lábam és hozzávágott a falhoz, aztán elkezdett rugdosni. Mindezt azért, mert lehülyéztem valami marhaság miatt. Ekkor kb. 10 voltam, ő meg 15. Pedig a szüleink nem vertek minket, nálunk is a Makarenko-féle pofon volt divatban. Szóval azóta jóban vagyunk, de azért semmiért se merném lehülyézni és megtartom tőle a 2 lépés távolságot, pedig ahogy írtam, már vagy 10 éve nem bántott. És azért nem mertem elmondani a szüleimnek, mert úgy voltam vele, hogy nem hinnék el... Az én szent életű bátyám neki vág a falnak... Engem? Miért? Sokszor árulkodtam a tesómra, volt amikor egy kisit kiszíneztem a dolgokat, ezért nem mindent hittek el. Úgy voltam, hogy ha elmondom és nem hiszik el, még jobban megver, annyit meg nem ér az egész.
2013. máj. 30. 13:36
 46/70 anonim ***** válasza:
39%

Mert ha megvered, akkor nem lesz ribanc?

Ha nekem nem tetszik a te viselkedésed, idősebb és erősebb vagyok, megverhetlek? Megváltozol tőle?

Azt hittem, mire egy férfi eléri a 18 éves kort, szorul bele elég szókincs, hogy kezelje legalább a családi kapcsolatait, de tévedtem.

Üsd csak tovább hátha kivered belőle!

2013. máj. 30. 13:42
 47/70 anonim ***** válasza:
84%

Vannak olyan kölykök, akik tényleg megérdemlik. Orrvérzésig persze nem, de 1-2 "atyai" pofon belefér. Csakhogy itt az apja b*szik rá, hogy nevelni kéne a gyerekét, aki 12 évesen egy kis ringyó, egy nagypofájú, elkényeztetett liba. Hm. Ismerem a korosztályt, ennyi idős húgom van (szerencsére ő viszonylag normális), és némelyik tényleg olyan, hogy két kézzel csupálnám a haját, és nem lenne bűntudatom. Mert megérdemlik.

De! Az erőszak akkor sem megoldás. Nem kell szállítani a kis valagát meg kísérgetni, menjen ahogy akar, nem kell tudomást venni róla.

Az gáz, hogy megütöd a húgod. Az is gáz, hogy a nevelőapád meg megüt téged. Gondolom elég primitív alak lehet...

2013. máj. 30. 13:42
 48/70 anonim ***** válasza:
91%

Azért nagyon bírom, hogy itt egyesek Válaszolók úgy állítják be az egészet, mintha itt egy folyamatosan meggyötört, minden napos veréssel szembenéző lánykát kéne félteni, a gonosz pszichopata bátyától. Igen, valószínű ez így is van. Úristen...nehogy már! Higgyétek el egyáltalán nem olyan ártatlanok a mai 12 évesek mint anno 5-10 évvel ezelőtt! Természetesen a Kérdező reakciója sem volt épp a megfelelő, de valahol megértem ennek a helyzetnek a kialakulását.

Azt tanácsolom, beszéljétek meg mindannyian a dolgot. Próbáld meg elmagyarázni mit, miért tettél és végül, hogy sajnálod de nem bírtad magad tovább türtőztetni. Meg lehet ezt beszélni és többet senkinek nem kell senkit megvernie. Remélhetőleg...

2013. máj. 30. 15:12
 49/70 anonim ***** válasza:
85%

Alapvetően nem értek egyet azzal, hogy megütötted a hugodat. A főnöködet sem ütheted majd meg, ha szemétkedik veled, meg idegesít. Márpedig most, itt garantálom neked, hogy lesz ilyen főnököd! :) :D

Viszont azért néhány válasz kicsit érdekesre sikeredett, kicsit kitekeredett az értékrendjük némelyeknek.

- 10-ből 9 esetben egy 18 évest nagy lenézések közepette gyereknek titulál itt gyk-n szinte mindenki. Most pedig felnőtt férfizik itt nem egy válaszadó. Részemről annyi a véleményem, hogy két kamasz összeverekedett, nem egy felnőtt vert gyereket. Ettől még lekapnám a 18 éves fiamat a 10 körméről, ha megverné a húgát, de előre sajnálom annak a gyerekét aki ezért kirakná a saját gyerekét az utcára.

- Ami mellett szinte mindenki nagylelkűen elsiklott, hogy a nevelőapa is megverte a 18 évest. Akkor hogy is van ez? 12 évest nem lehet megverni (egy általatok felnőtt férfinak titulált 18 évesnek), de egy 18 évest nyugodtan verjen meg a nevelőapja, ugye? Kicsit kettős a mérce, úgy érzem.

- kik meg olyanokat irkáltak, hogy eltörnék a kezét, meg a kórházban kötne ki a kérdező, azoknak meg remélem csak egy gyerekük van, mert különben igen gyakran mennek majd a sürgősségire, ha minden testvérbunyó után véresre verik a gyerekeiket.

Amúgy kérdező,legközelebb számolj magadban 10-ig, vagy hagyd faképnél a húgodat. A kislány viselkedéséről, meg a pletykákról tessék beszámolni anyukádnak, de nem támadó hangnemben, hanem hogy érezze, hogy jót akarsz a húgodnak. Nevelőapádnak nem szabadott volna megütnie, ezt is üljetek le és beszéljétek meg. Én a helyedben törekednék arra, hogy végül arra a megállapításra jussatok, hogy mindketten elragadtattátok magatokat, mindketten bocsánatot kértek,és igyekeztek ezentúl nem verekedni.

2013. máj. 30. 15:16
 50/70 anonim ***** válasza:
39%

Én nem értek egyet az előttem szólókkal.

Szerintem az erőszak igenis megoldás.

A természetben is az figyelhető meg, hogy az állatok így döntik el a hatalmi harcokat egy csoporton belül.

Az emberek is erőszakot alkalmaznak egymás ellen egy csomó esetben, van, hogy egy-egy tüntetést is erőszakkal vernek szét. És ez megoldja.

Volt tüntetés? Volt. Most van tüntetés? Nincs.

Tehát az erőszak megoldás.

Azonban az más kérdés, hogy ha tudsz, akkor használj másmilyen eszközt, bármilyen másmilyen eszközt, mert az humánusabb.

Tényleg meg szeretnéd kockáztatni, hogy esetleg letöröd a kishugod első fogait, mert nem tud viselkedni, mert bepofázik?

Ilyen esetben kell, hogy legyen másmilyen megoldás. Mindig van. Ügyesen kell pszihológiát alkalmazni, vagy csak elmész onnan máshova és kész.

Még az is jobb, mint megkockáztatni a permanens sérülést neki, nem? Egy kisebb ütéstől is szétrepedhet egy hajszálér a fejben és később agyvérzést kaphat az illető.

Nem mindenkinek erősek a csontjai, a fogai, van, akinek minimális erő hatására kiesnének.

Másokat meg azért nem éri meg verni, mert a börtönt kockáztatod. Persze, ha mondjuk meg akarják erőszakolni a barátnődet, akkor lehet, hogy megéri Neked ez a kockázat, hogy megvédjed, nekem biztosan megérné. És ez esetben is megoldás az erőszak, sőt, valószínűsítem, hogy ekkor ez az egyetlen megoldás.

2013. jún. 9. 18:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!