Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire változott a mostohagy...

Mennyire változott a mostohagyerekkel a kapcsolatok, amikor megszületett a saját?

Figyelt kérdés
Van egy 10 éves mostohafiam. 2,5 éves kora óta ketten neveljük, az anyukája sajnos meghalt. A férjem szeretne még egy gyereket, én viszont kicsit félek. Ugyan nagycsaládról álmodtam mindig, a terhességet, szülést, kisbabával való létet is ki szeretném "próbálni", de félek, hogy megváltozna a mostohafiammal a kapcsolat. Most úgy érzem nem tudnék tőle senkit jobban szeretni, de nem tudhatom mi lenne, ha születne egy saját babám. Félek, hogy már nem tudnám úgy szeretni, mindig második lenne. Ezt nagyon nem szeretném.

2013. febr. 18. 09:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Keresztanyám 2 mostoha és 2 saját gyereket nevel.

Érzéseim szerint SOHA nem tett különbséget a SAJÁT gyerek irányába, sőt. Inkább mindig a mostohagyerek fele hajlott... Mind a négy gyerekét nagyon szereti és nem nagyon van köztük különbség. Szerintem ne aggódj, nem teszel különbséget :)

2013. febr. 18. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk addig volt feszültség a mostohagyerekek (7 és 10 évesek) és a nevelöszülö közt, amig nem született meg a közös gyerek, ettöl kezdve mindketten beletaláltak a nagy gyerek szerepébe. Természetesen különbséget nem tettünk a gyerekek között, csak annyit, amennyit a korkülönbség megkövetelt.
2013. febr. 18. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Mivel te nevelted fel a kisfiut, olyan mintha a te edes gyareked lenne es a a fiu is edesanyakent tekint rad.Ha szuletik egy sajat attol nem fogod kevesbe szeretni az elsot.
2013. febr. 18. 13:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Kezd ott, hogy ha annyira szereted, akkor ne nevezd mostoha gyereknek, ez olyan negatív jelző.Legyen inkább nevelt gyermek, de inkább a párom gyermeke, Petike, Józsika...

A szeretet olyan mint a gyertya lángja.Ha adsz belőle másnak is, attól nem lesz kevesebb.

2013. febr. 18. 16:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem attól félek, hogy őt kevésbé fogom szeretni, mint most, hanem attól, hogy a sajátot jobban mint őt, és ezt érezni is fogja.

Amúgy nem érzem, hogy a mostohaszülő/mostohagyerek kifejezés negatív lenne, egyszerűen megjelöltem a rokonsági fokot. Nekem meg pont az, hogy a férjem fia tűnne túl távolságtartónak. A nevelt gyereket pedig a nevelőszülőséggel kötöm össze.

2013. febr. 18. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!