Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hugom tetkót csináltatott,...

Hugom tetkót csináltatott, szüleink még nem tudják. Mondjam el én, vagy hagyjam hogy ő mondja el?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk valami jóban a szüleinkkel. Persze hálásak vagyunk,mindent megadnak nekünk, de igazából semmit nem tudnak rólunk, hétvégén látjuk őket egy napra,aztán annyi. 16 éves hugom egyik nap tetkóval jött haza,csak nekem mondta el,viszont elég sznobok a szüleink, és ki fogják tagadni. Erről a szövegről lenne szó:

sky darkens,life flashes, the plane that I was supposed to be on crashes and burns to ashes.

Ha a szöveget meglátják még jobban kiborulnak. Mit tegyünk?

2013. máj. 28. 15:30
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Lehet,az lenne a legjobb ha eltusolnánk, de nyáron,fürdőruhában úgyis meglátják, és ha később derül ki talán még jobban kiakadnának. A szöveg jelentése : Az ég elsötétül, az élet lepereg, a gép amin lennem kellene lezuhan és hamuvá ég.
2013. máj. 28. 15:43
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

" Mondjuk egy normális tetováló eleve elkérte volna a személyit és 18 év alatt a szülői hozzájárulót. "

Ez igaz, de nem biztos, hogy feltűnt neki, hogy 16 éves a lányzó. Tőlem sosem kértek személyit ilyen idősen, mert magas voltam, felnőttesen (elegánsan) öltözködtem, festettem a hajamat, meg sem fordult a fejükben, hogy 16 vagyok. Ha kinéz vagy 20-nak is, akkor sokaknak nem jut eszébe elkérni.

2013. máj. 28. 15:45
 13/24 anonim ***** válasza:
46%

"nem sok köze van egy szülőnek ahhoz, hogy mi van a gyereke testén."

????

18 év alatti gyereknél a szülő dönt pl. orvosi beavatkozásokról is, ő a felelős a gyerek jólétéért, ellátásáért, egészségének megőrzéséért. Igenis van köze hozzá - egyelőre jogilag is.

Később már csak elvi szempontból van köze, nyilván nem tilthat meg ilyemsit nagykorú gyermekének, de ha már 18 évig "pelenkázta" a fiókát, azért némi köze mégiscsak van hozzá, mi tkezd azzal a testtel, amit tőle kapott, és amit ő gondozott közel 2 évtizedig.

2013. máj. 28. 15:45
 14/24 anonim ***** válasza:
65%
Nőgyógyászhoz is mehetne fogamzásgátlót felíratni 16 évesen, mindenhez nem kell szülő. :) Ez az ő döntése, én mondjuk előtte biztosan megbeszéltem volna a szüleimmel, az engedékenyebb félnél felvetettem volna, hogy mi lenne ha.. de van egy olyan érzésem, hogy pár év múlva már nem fog annyira tetszeni a lánynak, mert eléggé úgy tűnik, ez a tetoválás a tinédzser kori lázadás eredménye.
2013. máj. 28. 15:49
 15/24 A kérdező kommentje:
Igen,én is ezt mondtam neki,hogy nagy baromság volt ezt magára varratni, de az volt a válasza hogy a nem az a fontos, hogy egész életünkben tetsszen, hanem hogy emlékeztessen arra az énünkre akinek még tetszett. Erre már nem tudtam neki mit mondani, hallani meg nem akar róla hogy elmondja.
2013. máj. 28. 15:54
 16/24 anonim ***** válasza:
46%

Egy normális szülő nem szokott ebből cirkuszt rendezni, ennyi erővel mindig maradjak a makulátlan bőrű kisgyerekük mert Ők pelenkáztak

20/F

2013. máj. 28. 15:55
 17/24 anonim ***** válasza:
57%

"18 év alatti gyereknél a szülő dönt pl. orvosi beavatkozásokról is, ő a felelős a gyerek jólétéért, ellátásáért, egészségének megőrzéséért. Igenis van köze hozzá - egyelőre jogilag is."

Ez nem igaz. A szülő döntése csak akkor szükséges az orvosi beavatkozásokkor, ha kétesélyes a dolog. Senki nem kérdezi meg a szülőt, hogy gipszbe rakhatja-e a gyerek kezét, ha eltörte, vagy hasonlók. Életbevágó beavatkozásokhoz sem kell a szülő engedélye, ugyanis az emberi élet védelme fontosabb (lásd: jehovások, akik nem engedik a vérátömlesztést - ha élethalál kérdés, megteszik egnedély nélkül is).

Mindemellett: egy tetoválás mióta orvosi beavatkozás?

"de ha már 18 évig "pelenkázta" a fiókát, azért némi köze mégiscsak van hozzá, mi tkezd azzal a testtel, amit tőle kapott, és amit ő gondozott közel 2 évtizedig."

Szóval szerinted attól, hogy felnevelted a gyerekedet, élete végéig jogot kaptál arra, hogy erkölcsileg bábáskodhass felette, és jól leszidhasd, ahányszor neked nem tetsző színűre festeti a haját, piercinget rakat be vagy tetováltat, vagy egyéb testmódosítást végez - mert enyjemár, hogynézazki?

A saját teste, az égvilágon senkinek semmi beleszólása vagy köze nincsen, hogy mit csinál vele. 18 éves koráig jogilag is csak azért, mert nem felnőtt, így nem várható el tőle, hogy egy felelős, megfontolt döntést hozzon.

2013. máj. 28. 15:56
 18/24 anonim ***** válasza:
Köszönöm a fordítást! Kicsit érdekes a szöveg, de ha neki tetszik... Ha elmondod a szüleidnek akkor a testvéred fog megharagudni, ha nem mondod el és kiderül, akkor a szüleid fognak rád haragudni, hogy nem mondtad el nekik. És ha kiderül, és azt mondanád a szüleidnek hogy te sem tudtad? Tudom hazugság, de te így nem kerülnél előttük bajba.
2013. máj. 28. 15:58
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem életbevágó, hanem életMENTŐ beavatkozásokról akartál írni. És természetesen nem minden orvosi beavatkozáshoz kell, az csak egy példa volt, amiben pl. a szülő dönthet felelősen kiskorú gyermeke helyett.

A bábáskodás (itt meg szerintem basáskodásra gondoltál, de mindegy) tekintetében: nem, felnőtt gyermeke döntéseibe nincs BELESZÓLÁSA. De ez nem jelenti azt, hogy köze sincs hozzá, összekevered a fogalmakat!

2013. máj. 28. 16:12
 20/24 anonim ***** válasza:
Nem véletlen egyébként, hogy a tetoválószalonban kérniük kellett volna a papírt... Szóval lehet engem hülyének nézni, de ez nem felnőtt gondolkodásra vall..
2013. máj. 28. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!