Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak ha a húgom...

Mit csináljak ha a húgom anyukámat idegesíti, minket utál, nem fogadja el, hogy elváltak a szüleink?

Figyelt kérdés
A szüleim fél éve váltak el, mert apánk alkoholista. A bátyám és én nagyon örültünk neki, hogy végre lett (anyagilag) lehetősége anyának válni, a húgunk viszont teljesen flúgos, hisztizik állandóan, sajnálgatja apánkat. Mindig anyukánkat cs.szteti, hogy apánkat elhagyta, és őt sem engedi a közelébe. Ami nem igaz, apánk nem kíváncsi rá, ő rázza le. Nem olyan kicsi már, 14 éves. Szerintem megérthetné. De hiába mondunk neki bármit ő hisztizik. Ő valamiért mindig apás volt, szereti nagyon. Mi hárman végre örülnénk hogy nyugodtan élhetünk, de húgom megkeseríti az egészet.

2013. febr. 3. 21:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
csomagoljátok be és adjátok fel postán alkeszapu címére.
2013. febr. 3. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Kamasz! A legérzékenyebb korban.

Inkább segíts neki feldolgozni.

2013. febr. 3. 21:06
 3/9 A kérdező kommentje:

Próbálunk segíteni neki, de tényleg idegesítő. Anyukánk is elmagyarázta neki nem egyszer.

(Amúgy nem tudom mit kell azon feldolgozni, hogy most már nem látja napi szinten ahogy az apja fetreng, vagy nem hallja ahogy ordít)

2013. febr. 3. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 14 évessel már simán meg lehet azt tenni,hogy mondjátok neki,ideiglenesen költözzön aputokhoz.Akkor lehet ő is rájönne mennyivel jobb neki mellettetek,ha meg ott érzi jól magát akkor költözzön oda végleg.
2013. febr. 3. 21:15
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Feldolgozni azt kell, amit hosszú évek alatt negatív érzelmi lenyomatként, traumatizáló tényként hagyott a lelkedben.

A húgodat jó volna mielőbb egy szakihoz elvinni. Mivel 14 éves, vinni.

Anyátokat azért cseszteti, mert az ő hibájának látja, hogy apátok alkoholista lett és elhagyott titeket.

Nem is biztos, hogy rosszul látja. Nagyon sok alkoholista apa azért lesz alkoholista, mert a kedves neje kikészíti.

Anyuka megszüli a gyereket, rátekeredik, apukát lerúgja, megvan a gyerek, no szex a tovbbiakban, és apuka menjen a fr#ncba. Sok fickó ezért lesz alkesz: amikor rájön, hogy hogy semmi másnak nem kellett, csak spermadonornak. Ráadásul az ilyen férfiak általában éppen olyan önző dög asszonyt keresnek maguknak, mint amilyen önző dög az anyjuk volt, ezért aztán duplán fáj az elutasítás.

Csak gondold el: anyuka nem szerette, a felesége sem szereti. A gyerekeitől el van vágva, és a Szent Társadalom szemében anyuka a jó, ő pedig a r&hadék alkesz. :(

Ti mindhárman mehetnétek pszichiáterhez, de a húgodnak nagyon-nagyon fontos lenne!

2013. febr. 3. 21:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is átköltöztetném egy időre.
2013. febr. 3. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
5ös! Te ezt komolyan gondolod? Nehogy már valaki más feleljen azért mert egy felnőtt ember az alkoholhoz fordul! Egy három gyerekes családapa pláne felelős a családjáért. Az én szüleim is alkoholisták, igazán tönkretették az egész életünket, mi is választhattuk volna testvéremmel azt, hogy iszunk és nem érdekel semmi. De nem tettük. Az alkohol mindig egyéni választás, sokan a könnyebb utat választják. Saját hiba!
2013. febr. 3. 21:24
 8/9 A kérdező kommentje:

Átköltözésről nem beszélt, csak azt akarja, hogy visszamenjünk.

Nem tudom miért alkoholista, szerintem minden segítség adott lett volna ahhoz, hogy leszokjon. A nagyszüleim (szüleim) egyébként nagyszerű emberek, anyukámmal sincs baj (köszi a feltételezést), nem egyszer könyörgött neki, hogy menjen orvoshoz. Utólag nem kell csodálkozni, hogy mindenkit elvesztett. Ami amúgy nem igaz, mert a nagyszüleim továbbra is szeretik, és a húgom is. Engem és a bátyámat vesztett el gyakorlatilag. De ez az ő hibája, senki másé.

2013. febr. 3. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

húgod legközelebb hisztizik pakold össze a cuccait dobd elé és mond neki: mehetsz faterhoz szia- és ott hagyod

verzió kettő: mikor elkezdi a hisztit leöntöd egy pohár hideg vízzel

verzió három: felpofozod

2013. febr. 3. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!