Hogy vegyem rá az anyukámat hogy megengedje nekem h legyen kiskutyám?
Egy kölyökkutyát egyedül akarsz hagyni 8 órán keresztül egy lakásban?
Ez állatkínzás. Nem való neked kutya.
A kutya kertes házba való! Majd ha saját családod lesz, és kertes házad, akkor lehet kutyád.
24N
én egyszerűen csak hazavittem, kb 14 évvel ezelőtt. nem volt szívük kirakni,pedig hatalmas nagy kutya volt...
:)
de.
egy kutya az kb akkora felelősség, mintha most gyereked lenne. ugyanaz. egy kutya értelmi és érzelmi színvonala is egy 3-4 éves gyerekének felel meg.
ha csak te szeretnéd az más tészta, mintha egy családi kutyátok lenne. nem mehetsz bulizni, suli után azonnal haza kell menned, nincs kivétel, nem mehetsz nyaralni se semmi harminc éves korodig ill csak akkor ha megoldod a kutyafelügyeletet...
kutya típustól függ, de napi 2 rövidebb 5-15 perce séta mellé azért kell egy hosszú kiadós séta is minden áldott nap. ha beteg vagy, ha hideg van, ha esik stb... az elkövetkezendő 15 évben mondjuk.
mondjuk az én kutyám kivételes volt, mert esőben ki se ment, és egész nap aludt kb., de a legtöbb kutya nem ilyen. őszintén megvallva mindig vittem magammal amikor költöztem, de külföldre nem tudtam és akkor visszavittem az utolsó 5 évre anyuhoz (semmiképp se dobtuk volna ki, családtag volt, de szerencsére anyu tudta vállalni teljesen)
rengeteg pénz, oltások, chip, étel stb. eszközök, játékok... ezekre is mind gondolj.
szerintem meg egy menhelyi kutya sokkal kezelhetőbb és hálásabb, kiskutyát nevelni nagyon sok idő. a kutyaiskolák is drágák.
az a kérdés, hogy a családod hogy állna hozzá. nekem szerencsém volt és az volt a fontos hogy megmentettem egy kóbor kutyát nem tudtam hová inni muszáj volt haza... ok orvosi kezelésre szorult anyu százezreket költött rá összességében az évek alatt,plus az a rengeteg kaja :)
és nagyon jó élete volt velünk. de nem mindenkinek ilyen hozzáállású a családja.
kölyökkutyám soha nem volt, nem lett volna rá időm akkor se, most se, tényleg mindent szétrágnak és az elején RENGETEG odafigyelés és tanítás. azért volt jó a nagy kutya, hát hazavittem,felmászott a kanapéra és kb ott maradt :D lelki sérültebb volt biztos mint egy vásárolt kutya, pl félt a víztől, utálta a kertet stb, de jó fej volt és nagyon ragaszkodó.
amúgy a kutyának mindegy, elvan egyedül, néha ha elkapja az unalom szétrághat ezt azt, ágymatracot, ajtót, ablakkeretet, szőnyeget ez benne van a pakliban. ha nem törődsz vele belekakilhat pl az ágyadba, meg ilyenek :)
de a kertbe kicsapni se jobb, egy kutya ott szeret lenni ahol a gazdája van, és a lakásban ugynaolyam jó neki én ezt tapasztaltam.
30N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!