Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gáz, ha a szüleink még nem...

Gáz, ha a szüleink még nem ismerik egymást?

Figyelt kérdés

Igazából ez így nem igaz, mert mikor az albiból hazacuccoltunk ideiglenesen a szüleimhez, akkor találkoztak már.

Lassan 3 éve vagyunk együtt, majdnem két éve együtt is élünk a párommal. Apám korábban, mikor első ízben elköltöztem itthonról, nagyon nehezményezte, hogy még nem lettek összehozva ők a párom szüleivel (tehát akkor voltunk egy éve együtt).

Volt róla szó, hogy majd lesz közös ebéd vagy valami, de azóta sem tettünk érte. Megmondom őszintén, nem is hiányzik sem nekem, sem a páromnak.

Apám maradi, de úgy tudom, régi időkben eleve addig össze sem hozták a két szülőpárt, míg nem volt eljegyzés. Akkor mi nem ráérünk? Oké, hogy régen nem is éltek együtt házasság előtt...

2013. ápr. 27. 15:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha mindkét szülőpár szeretné megismerni a másikat, akkor nyugodtan meghívhatjátok őket egyszerre egy ebédre/vacsorára hozzátok, így alkalmat adva erre. Ha esetleg szülinappal/névnappal egybekötött ünneplésre van lehetőség, úgy még egyszerűbb, mert úgy kicsit oldottabb a hangulat.

A mi szüleink már találkoztak, jól kijönnek, de egyébként eljegyzés még nem volt, csak együtt élünk. Nálunk szerették volna egymást megismerni a szülők, mi meg úgy gondoltuk miért is ne.

2013. ápr. 27. 15:23
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Csak akkor gáz, ha nem tervezitek hosszú távra a kapcsolatot, csak olyan tart ameddig tart alapon.

De ha később össze akartok házasodni, gyereket vállalni, akkor jó, ha a szülők is megismerik egymást.

Mindkét szülő a családotokhoz tartozik.

2013. ápr. 27. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi lassan 4 éve vagyunk együtt, de a szülők nem ismerek egymást, mivel 320 km-re vannak egymástól.
2013. ápr. 27. 15:29
 4/9 A kérdező kommentje:

Komolyra tervezzük, de igazából a szüleink nem mérvadóak a kapcsolatunkban.

Párom sem kedveli az övéit, én sem az enyémeket. Mindkét szülő pár olyan elveket vall, és úgy él, amit mi nem tartunk elfogadhatónak, sőt a leendő gyerekünket is szeretnénk ettől távol tartani.

2013. ápr. 27. 15:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Igaz a mi szüleink ismerik egymást (találkoztak egyszer), 1,5 év után amikor összeköltöztünk, azóta lassan 5 éve vagyunk együtt együtt is élünk évi 1-3szor beszélnek telefonon, azudvarias boldog karácsonyt, születésnapot erejéig.

tervezzük az esküvőt, a család még nem dudja, hogy szeptemberben (ha sikerül leszervezni), vagy áprilisban tervezzük (ezen héten döntöttük el:))

Szerintem ott fognak legközeebb találkozni, eljegyzési ebédet nem igazán szeretnék, amúgy is több mint 200 km válassza el őket...

tehát nem gáz, de ha édesapád igényli, akkor simán meg lehet szervezni szerintem....

2013. ápr. 27. 17:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi kivetni való dolog nincs benne, hogy a felek szülei is találkoznának egymással. Egy kapcsolat nem ezen bukik vagy ép lesz jobb!

A mi szüleink kb 6 hónap járás után találkoztak, azóta már eltelt 3 és fél év és azóta a férjem! :)

2013. ápr. 27. 20:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Mi más országokban élünk. Apám nehezen elviselhető és iszik is. Mikor ott voltak nálunk, soha nem hozták fel a témát. Aztán a szememre hányta, hogy azt se tudja kik a szülei es kivel vagyok együtt. Mondjuk ezt is félrészegen. Az az igazság, hogy szégyenlem. A párom szülei műveszemberek apám meg leragadt a focinál, tévénél, sörnél. A párom sem bírja.

Mostmár megváltoztak a dolgok, nem minden olyan mint 30-50 évvel ezelőtt. Szerintem nem gáz. Ha ilyen van, akkor ott valami a szülőkkel bűzlik inkább.

Az én szüleim pl.senki sem kérte fel keresztszülőnek, ez is beszédes kicsit..

Anyámat sajnálom de apám kiállhatatlan. A párom is örülne és szívesen beszélgetne velük ha egyáltalán lehetne de szomorú mert nem...nincs kivel.

2023. aug. 15. 23:15
 8/9 A kérdező kommentje:
10 éves a kérdésem. Azóta rég házasok vagyunk, van egy gyerekünk. Azóta sem voltak ők négyen összeeresztve. 😅 Csak idén, amikor a kisfiunk született, a kórházba menet találkozott a két nagymama először.
2023. aug. 16. 12:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem semmi:)

Isten éltessen benneteket!;)

2023. aug. 16. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!