Tartósan beteg gyerek, nagy családosok?
Sajnos mindig vannak olyanok, akik visszaélnek a kedvezményekkel, de ez nem a nagy többség. Ne feledd, hogy sok gyerek sokkal több pénzbe kerül, sokkal több támogatásra szorulnak, és ha egy gyerek megbetegszik, elkapja a többi is. Egy rakás kiadás. Sajnálnád tőlük a gyógyszert? Nem igaz hogy nem vagy irigy, hiszen a
"míg ők különböző szociális segélyeket kapnak + ingyen tankönyv + ingyen utazás + ingyen kaja + ingyen gyógyszer + magasabb családi pótlék stb. Addig én aki egyedül neveli a gyerekét semmilyen támogatást nem kapok. A polg. hivatalnál elutasították a kérelmem 2000 ft miatt. Fizetnek a dokinak, hogy "beteg" legyen a gyerekük, vagy van 3 gyereke és nem dolgozik, "szegény" közben milliós családi házban lakik..."
része a kérdésednek elég egyértelmű. Szerintem ahelyett, hogy a mások életét próbálod valószínűleg teljesen helytelenül méregetni, a sajátodéval foglalkozhatnál, gondolkozhatnál, hogy miért is vagy egyedül a gyerekkel, az apa támogatása hol van, mire megy el a fizetésed, megteszel -e minden tőled telhetőt a gyerekért?
Ne támogatások formájában várd a megváltást, hanem önerőből.
Bakker ritkán húztam fel ennyire kérdésen magam, mint ezen. Hárman vagyunk testvérek, és bocs, nem azért lettünk csinálva, hogy jól éljenek a szüleink. Kifejezetten csórók vagyunk, annak ellenére, hogy ingyen tankönyv, stb. Ha én nem melóznék a suli mellett, néha még alapdolgokra is neccesen lenne pénz.
Egyébként számolj:
1) Elvált szülő ha egy gyereket nevel, ott egy fizetésen osztozik 2 ember: 1/2=0,5.
2) Két szülő ha három gyereket nevel, ott 2 fizun 5 ember osztozik: 2/5=0,4. Négy gyerek esetén 2/6=0,33, mindenképp szarabbul jön ki.
Igen, biztos van aki kihasználja, igen, sz*r dolog az, h nem kaptad meg a 2000 Ftot, nagyon jól tudom, mennyit számíthat szorult helyzetben 2000 Ft, de erre nem megoldás, hogy elkezdesz mutogatni másokra, hogy "bezzeg ő", pláne ha nem is igaz!
Akinek meg beteg a gyerek arra meg végképp undorító dolog mutogatni, el nem tudod képzelni (szerencsére én sem), mennyi lelki és anyagi terhet jelent egy ilyen.
Jó nagy paraszt vagy, komolyan.
16/F
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, és bocsánat, hogy hosszú leszek, de remélem, hogy ha ezt elolvasod, akkor soha többé nem fogsz példálózni a beteg gyermekek magasabb családi pótlékával.
Mi családban neveljük a gyermekeinket, és az egyik fiam tartósan beteg, emelt családi pótlékot kapunk, de semmi mást. Ingyen tankönyv járna, de csak olyan ami az iskolai könyvtár tulajdona, és a tanév végén vissza kellene adni, olyan állapotban ahogy megkaptuk. Tehát nem szabad jegyzetelni bele, sem aláhúzni sem semmi. Kérdezem, ha visszaadjuk a könyveket, akkor miből fog érettségire tanulni a fiam??? Szóval inkább megveszem a tankönyveket.
Egyelőre ennyit az anyagi oldalról, majd még folytatom....
Most arról, hogy mi a betegsége. 14 évesen lett cukorbeteg. Tudod mit jelent ez egy kamaszodó fiúnak? Tudod milyen nehéz volt ezt feldolgozni?
Még egy felnőtt is megijed és kétségbe esik ha olyant mondanak neki, hogy egy életre szóló betegséget kapott, amit az orvostudomány a mai tudása szerint nem tud meggyógyítani, csak kezelni.
Egy felnőtt is kétségbe esne, ha azt mondanák neki: "Ezentúl egész életedben szigorú szabályok szerint kell élned. Nem ehetsz meg akármit és akármikor. Bárhová mész mindenhol, az életed minden percében figyelned kell magad."
És a legrosszabbat még nem is mondtam.... Mit szólnál ha azt mondanák Neked, hogy ezentúl életed végéig minimum naponta 4-szer inzulinoznod kell magad, plusz legalább napi 2-3-szor az ujjadat is szúrnod, mert rendszeresen mérni kell a vércukorszintedet?
Na most képzeld el ezt egy kamasz gyereknél. Képzeld el a Te családodban, a Te saját gyermekednél.
Én itt most nem siránkozok, mert megtanultam ezzel együtt élni, és büszke vagyok arra, hogy a gyermekemmel is eltudtam fogadtatni ezt az állapotot. Hidd el nem volt könnyű. Amikor bekerültünk a kórházba, csak éjszaka mertem sírni, amikor aludt. Úgy kellett elfogadtatni vele ezt a tényt, hogy a helyzet komolyságát megtartva a amennyire lehet elbagatelizálni a problémát, hogy ne tragédiaként fogja fel. De érezze, hogy nagyon komoly dologról van szó, az ÉLETÉRŐL.
Tudatosan nem mondom, a "megszoktuk" szót, mert ezt nem lehet megszokni, ezt el kell fogadni, és meg kell tanulni együtt élni vele. És ez mindenkinek baromi nehéz.
Nekünk szülőknek is, de a beteg gyereknek méginkább.
Nekem meg kellett tanulni újra főzni, másként főzni, amennyire lehet szénhidrát szegényen, hogy jól is lakjon az a gyerek. Napi 2 edzés mellett muszáj enni, mert kell az energia. De a szénhidrát adagja grammra pontosan van meghatározva.
Igen jól írtam: grammra pontosan.
És meg kellett tanulnunk (ma már fejből fújjuk) az alapanyagok szénhidrát tartalmát. És most már azzal is tisztában vagyunk (mert a kényszer rávitt bennünket), hogy az úgymond normális ételekről is ránézésre meg tudjuk mondani, hogy jóközelítéssel mennyi a CH tartalma.
De ez rengeteg tanulást, odafigyelést, többletmunkát, és ha hiszed, ha nem rengeteg kiadást jelent nekünk.
De még mindig nem ez a lényeg.....
Éltél már meg olyant, hogy reggel mentél ébreszteni a gyermekedet és már kómában volt? Már nem tudtad felébreszteni? Mert én igen. Szerencsére az eszem a helyén volt, és tudtam mit kell tennem. Melyik injekciót kell elővennem mit csináljak vele, hová és hogyan adjam be neki. kb. 5-6 perc volt amíg kezdett magához térni, de hidd el, hogy nekem egy örökkévalóságnak tűnt.
Láthatod, nekem soha nem szabad pánikba esnem, mert ha gond van, akkor lehet, hogy a gyermekem élete függ tőlem.
És akkor még nem beszéltem arról, hogy állandóan ott lóg a fejem felett Damokész kardja: Mert hidd el, hogy az eset óta nem vagyok nyugodt amíg reggel fel nem kel, és napközben sem lehetek állandóan mellette.
Nincs az a pénz amivel ezt kifizethetnék nekünk. Az a havi pár ezer forint amit pluszként kapunk, messze nincs összhangban azzal amit ezért nap mint nap átélünk.
Hát nem tudom... Attól függ, honnan nézzük. Nekem két gyerekem van, de szerintem azért a kevéssel több támogatásért nem vállalnék be még egyet.
De szerintem érthető, hogy a valahogy meg kell próbálni növelni a népszaporulatot, csak az a baj, hogy az ilyen támogatásokkal nem a normális magyarok szaporodnak... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!