Saját keresettel nem rendelkező, még tanuló fiúk/lányok szülei nálatok hogy szokás?
Középiskolás (vagy akár egyetemista szülők) illetve fiatalok tapasztalatára is kíváncsi lennék.
Ki fizeti a fogamzásgátló gyógyszert? Együtt? Minden esetben?
Ha kb. 10ből 8 alkalommal nálunk, a fiúéknál vannak egyébként, szóval itt többet fogyasztanak (és ez nem garasoskodás, szívesen látjuk, nem halunk bele még egy tányér ételbe) De többet költünk "rájuk". Míg óvszerrel védekeztek addig fiam vette meg mindig. Előző kapcsolataiban/"éjszakáiban" is egyértelmű volt hogy ő fizeti (de ugye a mi pénzünkből). Akkor most jogos elvárás a lány szüleitől hogy fizessük ki a gyógyszer árát? Ha ezen múlik a gyógyszer persze akkor megtesszük. De jogos ez? Még ha egyenlő arányban lennének nálunk/náluk azt mondom. Bár azalatt a fél év alatt míg nem szedte a lány a gyógyszert nem hozták fel, hogy közösködni kellene.
Nálunk ebből sosem volt probléma. 4 éve vagyok együtt a párommal (én vagyok a lány), két évig szedtem a gyógyszert, és párom alapból felajánlotta, hogy ő fogja fizetni, és kész. Bár édesanyám részéről elvártam volna, hogy legalább a felét kifizeti, vagy valami, de nem olyan a kapcsolatom vele. Azóta gumit használunk, és bár már együtt élünk, hol ő veszi, hol én :)
21L
Kérdező, teljesen igazad van, ilyet nem illik egyik szülőnek a másiknak felhozni! Ezt a gyerekeknek maguk között vagy a szülőnek és a gyerekének kell elintézni egymás között.
19 éves koromig lényegében én is a szüleim pénzéből vettem a fogamzásgátlót, amíg óvszert használtunk, mindig a barátom vette. Ebből sosem volt probléma.
Azért bele kell ilyenkor azt is kalkulálni, hogy egy kapcsolatban az esetek 95%-ban a fiú költ a lányra többet-kevesebbet (ha 2x meghívja fagyizni, az is minimum 700 forint). Ennek fényében én méltánytalannak tartanám havi 1500 forinton vitatkozni.
Kedves 36-os! Tök jó, hogy gyógyszer ellenes vagy, de ha kell, a 72 órás tablettát beveszed, pedig az olyan, mint egy lórúgás, van, akinek évekre tönkre vágja a ciklusát. 17 éves korom óta használok fogamzásgátlót (hüvelygyűrűt, nem tablettát, ezt nem lehet elfelejteni bevenni, nem hányod ki, stb.), soha nem volt még belőle gondom a 3 év alatt, és sürgősségi tabletta sem kellett. A ciklusomat tökéletesen beállította, évek óta nem borult fel egy másodpercre sem, és még csak kósza gondolatként sem fordult meg a fejemben, hogy terhes lehetek, mert soha semmi ilyen jel nem volt. Sokkal inkább biztonságban érzem magam, mint gumi mellett, mikor mindig azt figyeltem, hogy feszül-e a mellem, vagy épp késik 5 napot, ami nálam normális volt, mert teljesen össze-vissza volt a ciklusom, de szexuális élet mellett ez 5 nap 120-as vérnyomást jelentett. Ja, a 12-es gumihoz pedig csak annyit fűznék hozzá, hogy egy tomboló hormonú tininek ez egy hétre elég kb. Még akkor is, ha csak 2-3 alkalommal találkoznak, mert olyankor egy hétre előre kiszexelik magukat. Tapasztalat. De ha minden nap találkoztam a párommal, akkor sem volt ritka, hogy naponta kétszer is csináltuk. Persze ez étvágy kérdése, de a mai napig nem lenne nekünk elég egy hónapra egy 12-es doboz óvszer. A hüvelygyűrűm 3 hónapra 9-10 ezer, attól függ, hol veszem. Az óvszer egy hónapra lenne nagyjából 7-8 ezer, ha csak heti egy nagy dobozzal számolunk. Na akkor melyik éri meg jobban? És melyik biztonságosabb...?
Bocsi az OFF-ért, de korábban már válaszoltam egyébként (21-es voltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!