Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Saját keresettel nem rendelkez...

Saját keresettel nem rendelkező, még tanuló fiúk/lányok szülei nálatok hogy szokás?

Figyelt kérdés

Középiskolás (vagy akár egyetemista szülők) illetve fiatalok tapasztalatára is kíváncsi lennék.

Ki fizeti a fogamzásgátló gyógyszert? Együtt? Minden esetben?

Ha kb. 10ből 8 alkalommal nálunk, a fiúéknál vannak egyébként, szóval itt többet fogyasztanak (és ez nem garasoskodás, szívesen látjuk, nem halunk bele még egy tányér ételbe) De többet költünk "rájuk". Míg óvszerrel védekeztek addig fiam vette meg mindig. Előző kapcsolataiban/"éjszakáiban" is egyértelmű volt hogy ő fizeti (de ugye a mi pénzünkből). Akkor most jogos elvárás a lány szüleitől hogy fizessük ki a gyógyszer árát? Ha ezen múlik a gyógyszer persze akkor megtesszük. De jogos ez? Még ha egyenlő arányban lennének nálunk/náluk azt mondom. Bár azalatt a fél év alatt míg nem szedte a lány a gyógyszert nem hozták fel, hogy közösködni kellene.

2013. máj. 19. 22:23
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
80%
A lányra ne haragudj. Az anyja nem normális. Más lehet felez. Én fizetném ezt a lányomnak. Ilyet még nem hallottam. Hogy nem sül le a pofájáról a bőr?! Én rendesen égnék, ha ilyen anyám lenne... Amúgy, ha ez a kívánság, akkor fizesd ki a felét, és ügy letudva, csak a kedves "nászasszonyról" van meg a vélemény. Undorító...
2013. máj. 20. 11:11
 42/48 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk ebből sosem volt probléma. 4 éve vagyok együtt a párommal (én vagyok a lány), két évig szedtem a gyógyszert, és párom alapból felajánlotta, hogy ő fogja fizetni, és kész. Bár édesanyám részéről elvártam volna, hogy legalább a felét kifizeti, vagy valami, de nem olyan a kapcsolatom vele. Azóta gumit használunk, és bár már együtt élünk, hol ő veszi, hol én :)

21L

2013. máj. 20. 11:36
 43/48 anonim ***** válasza:
61%
Én egyetemistaként élek otthon, nekem a szüleim fizetik. Így tartom igazságosnak, főleg azért, mert én is többet vagyok náluk.
2013. máj. 20. 11:38
 44/48 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, nem igazán a kérdéshez tartozik de ha elmúltak 18 évesek miért nem vállalnak valamilyen diákmunkát és próbálják meg megkeresni a pénzt azokra a dolgokra amelyekre szükségük van? Én 17 éves koromtól dolgozok diákmunkán és nekem sokkal jobb érzés volt, hogy nem kell anyáéktól pénzt kuncsorognom. Szívesen adtak persze, az utolsót is, de már akkor sem álltak valami fényesen, így jobbnak éreztem ha a "hülyeségeimre" magamnak keresem meg a pénzt. (Persze ebbe nem tartozik bele az óvszer, gyógyszer ezek nem hülyeségek, inkább a pizzázásra, szórakozásra szánt pénzre gondoltam) Szóval igazából én azt nem értem, hogy már nagykorú fiatalok miért várják még mindig el azt, hogy a szüleik fizessenek utánuk mindent? Nem tudom felétek van -e lehetőség diákmunkára de én ajánlanám figyelmetekbe!
2013. máj. 20. 13:01
 45/48 anonim ***** válasza:
55%
Sztem is a felesbe a normális! De ezt a gyerekeknek kel megbeszélni, nem a szülőnek szolni! Nálam ez tök normális volt mindig is, de a partnereimnél is!
2013. máj. 20. 14:01
 46/48 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, teljesen igazad van, ilyet nem illik egyik szülőnek a másiknak felhozni! Ezt a gyerekeknek maguk között vagy a szülőnek és a gyerekének kell elintézni egymás között.

19 éves koromig lényegében én is a szüleim pénzéből vettem a fogamzásgátlót, amíg óvszert használtunk, mindig a barátom vette. Ebből sosem volt probléma.

Azért bele kell ilyenkor azt is kalkulálni, hogy egy kapcsolatban az esetek 95%-ban a fiú költ a lányra többet-kevesebbet (ha 2x meghívja fagyizni, az is minimum 700 forint). Ennek fényében én méltánytalannak tartanám havi 1500 forinton vitatkozni.

2013. máj. 20. 14:22
 47/48 A kérdező kommentje:
Nekem azzal nincs bajom, hogy nincs saját keresete. Lesz még alkalma bőven dolgozni. Mivel nincsenek anyagi problémáink nem kell év közben munkát vállalnia. Nyaranta szokott egy hónapot egy barátunk a Balatonon dolgozni. De ebből nem fog meggazdagodni. Általában el is megy nyáron, szórakozásra, bulikra. De mint írtam ezzel nincs gondom. Engem is "tartottak" egyetem alatt végig a szüleim, nekem sem lett belőle bajom, ő sem lesz ettől link alak.
2013. máj. 20. 14:33
 48/48 anonim ***** válasza:
56%

Kedves 36-os! Tök jó, hogy gyógyszer ellenes vagy, de ha kell, a 72 órás tablettát beveszed, pedig az olyan, mint egy lórúgás, van, akinek évekre tönkre vágja a ciklusát. 17 éves korom óta használok fogamzásgátlót (hüvelygyűrűt, nem tablettát, ezt nem lehet elfelejteni bevenni, nem hányod ki, stb.), soha nem volt még belőle gondom a 3 év alatt, és sürgősségi tabletta sem kellett. A ciklusomat tökéletesen beállította, évek óta nem borult fel egy másodpercre sem, és még csak kósza gondolatként sem fordult meg a fejemben, hogy terhes lehetek, mert soha semmi ilyen jel nem volt. Sokkal inkább biztonságban érzem magam, mint gumi mellett, mikor mindig azt figyeltem, hogy feszül-e a mellem, vagy épp késik 5 napot, ami nálam normális volt, mert teljesen össze-vissza volt a ciklusom, de szexuális élet mellett ez 5 nap 120-as vérnyomást jelentett. Ja, a 12-es gumihoz pedig csak annyit fűznék hozzá, hogy egy tomboló hormonú tininek ez egy hétre elég kb. Még akkor is, ha csak 2-3 alkalommal találkoznak, mert olyankor egy hétre előre kiszexelik magukat. Tapasztalat. De ha minden nap találkoztam a párommal, akkor sem volt ritka, hogy naponta kétszer is csináltuk. Persze ez étvágy kérdése, de a mai napig nem lenne nekünk elég egy hónapra egy 12-es doboz óvszer. A hüvelygyűrűm 3 hónapra 9-10 ezer, attól függ, hol veszem. Az óvszer egy hónapra lenne nagyjából 7-8 ezer, ha csak heti egy nagy dobozzal számolunk. Na akkor melyik éri meg jobban? És melyik biztonságosabb...?

Bocsi az OFF-ért, de korábban már válaszoltam egyébként (21-es voltam).

2013. máj. 21. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!