Saját keresettel nem rendelkező, még tanuló fiúk/lányok szülei nálatok hogy szokás?
Középiskolás (vagy akár egyetemista szülők) illetve fiatalok tapasztalatára is kíváncsi lennék.
Ki fizeti a fogamzásgátló gyógyszert? Együtt? Minden esetben?
Ha kb. 10ből 8 alkalommal nálunk, a fiúéknál vannak egyébként, szóval itt többet fogyasztanak (és ez nem garasoskodás, szívesen látjuk, nem halunk bele még egy tányér ételbe) De többet költünk "rájuk". Míg óvszerrel védekeztek addig fiam vette meg mindig. Előző kapcsolataiban/"éjszakáiban" is egyértelmű volt hogy ő fizeti (de ugye a mi pénzünkből). Akkor most jogos elvárás a lány szüleitől hogy fizessük ki a gyógyszer árát? Ha ezen múlik a gyógyszer persze akkor megtesszük. De jogos ez? Még ha egyenlő arányban lennének nálunk/náluk azt mondom. Bár azalatt a fél év alatt míg nem szedte a lány a gyógyszert nem hozták fel, hogy közösködni kellene.
Én nem várom el, hogy hozzon bármit a lány ide. Aranyos, kedves, van hogy próbálja úgy intézni hogy ők mosogassanak ketten, vagy terítsék az asztalt stb., nincs vele gond.
Nekem nem konkrétan a pénzzel, az összeggel van a gondom. Nem vagyunk persze milliomosok, de jut neki enni-innivaló, gyógyszerbe is be tudnánk szállni. Magával azzal van gondom, hogy ez felmerült bennük. Miközben kiszámolhatja, hogy az ő lánya nekünk mennyibe van. De mi ezen egy percig sem problémáztunk.
A fogamzásgátlás MINDKÉT fél felelőssége
illene, hogy a fiú fizesse a felét már csak azért is,
mert nem ő teszi ki a szervezetét a mellékhatásoknak.
Ugyanakkor betöltötték a 18-at, így nem a szülőknek kellene ezen veszekedniük, hanem a két fiatalnak elrendezni egymás között.
Ha a lány nem kap elég pénzt rá, gyorsan rendeződne a téma.
Vagy beszáll a fiad, vagy vissza az óvszerhez (-> az egyébként is megfelelőbb lenne).
Jaj utolsó miért a lány nem akarja vagy megerőszakolják.
Kap zsebpénz azt arra költi amire akarja, sose kérdezném meg.
Én nem veszekszek semmin, csak nem érzem jogosnak.
10ezer havonta? Nem tudom milyen gyógyszert szed. De inkább számoljuk 5ezernek és akkor ez biztos nem a legrosszabb (amit én szedek pl. 3 ezerre jön ki havonta, és ez sem a legolcsóbb). Szerinted ennyit nem eszik/iszik meg valaki ha itt van havi 4-6 teljes napot, plusz kb. 10 délutánt? Ne viccelj már. Nézd meg mennyi egy egy üveg kóla, gyümölcslé, csipsz, pizza vagy akármi rendelés. De egy sima főzés is. Ha meghívjuk magunkkal ha megyünk akkor ő is pénzbe van. Mert ugye ha hívsz valakit azzal nem fizetteted:) Ez nem felhánytorgatás, csak ezek miatt esik rosszul az anyja hozzáállása. Tudja hogy havonta egyszer legalább eljön velünk valamilyen rendezvényre, színházba, étterembe, vagy akárhová. Nem azt mondom, hogy ők is vigyék a fiamat, csak nem értem hogy azután hogy mi hogyan állunk a lányához, ő hogy zsugoriskodhat. Legrosszabb esetben is csak 2500 ft-on havonta
Egyébként az pedig tényleg a másik, hogyha elmennek valahova akkor is a fiam fizet. Jó ez másoknál is így szokás, de pont ezek miatt nem értem, hogy akkor egy lány szülei miért nem tudnak legalább a tablettáról gondoskodni.
De ez van.. még jó hogy 5-5 év korkülönbséggel vállaltuk a három fiút:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!