Saját keresettel nem rendelkező, még tanuló fiúk/lányok szülei nálatok hogy szokás?
Középiskolás (vagy akár egyetemista szülők) illetve fiatalok tapasztalatára is kíváncsi lennék.
Ki fizeti a fogamzásgátló gyógyszert? Együtt? Minden esetben?
Ha kb. 10ből 8 alkalommal nálunk, a fiúéknál vannak egyébként, szóval itt többet fogyasztanak (és ez nem garasoskodás, szívesen látjuk, nem halunk bele még egy tányér ételbe) De többet költünk "rájuk". Míg óvszerrel védekeztek addig fiam vette meg mindig. Előző kapcsolataiban/"éjszakáiban" is egyértelmű volt hogy ő fizeti (de ugye a mi pénzünkből). Akkor most jogos elvárás a lány szüleitől hogy fizessük ki a gyógyszer árát? Ha ezen múlik a gyógyszer persze akkor megtesszük. De jogos ez? Még ha egyenlő arányban lennének nálunk/náluk azt mondom. Bár azalatt a fél év alatt míg nem szedte a lány a gyógyszert nem hozták fel, hogy közösködni kellene.
Mindenkinek a fagyi a mániája...
Azért más az, ha a lány hívja meg az egész családot, mert az az ő zsebpénze. Ti családként elköltötök rá x összeget, ő meg egy emberként egy egész családot fagyiztasson meg?
Számomra tök egyszerű: nem kell meghívni színházba. És ha átmegy hozzátok, nem kell neki külön chips meg kóla, egye azt, ami van.
Nálunk úgy volt, hogy a barátom aludt nálunk kb. heti 2x, én nálunk sosem mert nem olyanok a körülmények. Az óvszert ő vette mindig, de 5 éve mióta gyógyszert szedek, azt az én szüleim veszik.
Viszont akárhova megyünk, mozi, étterem, stb., nem enged fizetni. 100% hogy ő többet költ rám mint az én szüleim rá. De ez a gyógyszer dolog nálunk nem volt vitatéma.
Miért akad fenn mindenki azon, hogy a kérdező felhozta, hogy ők viszik ide - oda a lányt..
Nem szemrehányásként stb... hozta fel...
Szerintem nem azzal van a baj, hogy 3 havonta közösen fizetnek a a "gyerekek" a fogamzásgátlót (az enyém 6400), hanem azzal, hogy ezt a szülő veled akarja megbeszélni. Alapvetően ezt a két fiatalnak egymásközt kellene megbeszélniük, hogy a lány szüleinek nincs annyi, vagy nem szánnak rá annyit, így a zsebpénzéből vagy amit adnak nem nagyon jön ki a gyógyszer ára. Így fizethetné a fiatok a felét, természetesen ez megint azt jelenti, hogy ti fizetitek, mert ti adjátok a zsebpénzt... Vagy az is más ha a fiad áll eléd, hogy azt beszélték meg, hogy közösen állják a védekezés költségeit, emiatt több pénzt szeretene 3 havonta kérni...
Ezzel nincs is gond....
De a lány az anyja odááll eléd...ez.abszurd, ha elég felnőttek a fiatalok a szexeléshez a szülők szerint, akkor ezt is hagyni kellene rájuk (itt gondolok arra, hogy nem a szülőknek kellene ezt megbeszélni)
Végigondoltam, hogy a leendő anyósom és az édesanyám megbeszélik egymásközt, hogy az én fogamzásgátlómat, hogyan fizessék....hát nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek....
Ez csak az én véleményem, és természetesen elfogadom,
Hogy másnál működhetnek másként a dolgok, és az is működhet jól....de nem nálunk.
Nekem is abszurd volt, hogy felhozta hidd el. Kötelező körű szia, hogy vagytok után mentem volna is tovább, erre még ezt előadja.
Köszönöm a válaszokat egyébként. Mint írtam nekem sem az összeggel van bajom, mert kibírjuk, csak ezen az egész helyzeten
van néhány dolog, ami miatt nem vagyok gyógyszerpárti.
fiatal, ne szedjen semmilyen hormont, még ha kímélő, akkor sem. mert gondolom mindenki tisztában van vele, h ezek a gyógyszerek hogyan működnek.
nem élnek együtt, gondolom hétvégente átmennek egymáshoz, akkor szeretkeznek, ha a lánynak piros napja van, akkor meg csak együtt alszanak, tehát 12es csomag elég egy hónapig ha nem túl nagy étvágyúak az ifjak ;)
a gyógyszernél ugye nehezebb észrevenni ha nem hat valami miatt. a gumi ha elszakad azonnal kiderül, ott a 72órás tabi, időben tudnak cselekedni.
amikor 18 éves voltam, akkor eszembe nem jutott gyógyszert szedni. az akkori barátom dolgozó, viszonylag jól kereső srác volt, néha ő vett gumit, néha anyum lepett meg egy nagy dobozzal :) nálunk nem is okozott ilyen kardinális kérdést a dolog. havonta 2ezerből megoldottuk a szerelmi életünk ezen prózai részét, ráadásul minőségi alapanyagokkal :)
eltelt pár év azóta, de még most, felnőtt, keresettel rendelkező nőként sem adnék ki ilyenre pénzt. nem ad annyi pluszt, hogy nekem megérje. 8 éve élek szexuális életet, és egyetlen egy alkalommal kellett csak sürgősségire szaladni a 72 órás receptért. minden másra ott a Durex :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!