Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Saját keresettel nem rendelkez...

Saját keresettel nem rendelkező, még tanuló fiúk/lányok szülei nálatok hogy szokás?

Figyelt kérdés

Középiskolás (vagy akár egyetemista szülők) illetve fiatalok tapasztalatára is kíváncsi lennék.

Ki fizeti a fogamzásgátló gyógyszert? Együtt? Minden esetben?

Ha kb. 10ből 8 alkalommal nálunk, a fiúéknál vannak egyébként, szóval itt többet fogyasztanak (és ez nem garasoskodás, szívesen látjuk, nem halunk bele még egy tányér ételbe) De többet költünk "rájuk". Míg óvszerrel védekeztek addig fiam vette meg mindig. Előző kapcsolataiban/"éjszakáiban" is egyértelmű volt hogy ő fizeti (de ugye a mi pénzünkből). Akkor most jogos elvárás a lány szüleitől hogy fizessük ki a gyógyszer árát? Ha ezen múlik a gyógyszer persze akkor megtesszük. De jogos ez? Még ha egyenlő arányban lennének nálunk/náluk azt mondom. Bár azalatt a fél év alatt míg nem szedte a lány a gyógyszert nem hozták fel, hogy közösködni kellene.

2013. máj. 19. 22:23
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk felesbe megy a dolog. Nekem sincs még keresetem, a páromnak van, és ő maga ajánlotta fel, hogy a gyógyszer felét fizeti. 3 havonta kell megvenni, 10 ezer szokott lenni. A szüleim váltják ki, a párom pedig amikor jön hozzánk, olyankor odaadja a ráeső 5 ezret. Van, hogy előre, van, hogy utólag. Szerintem nem jogos, hogy az egészet a fiúval akarják (illetve veletek, a szüleivel) fizettetni. A fiú bőven eleget költött már gumira eddig is. És ez nem csak azért van, mert amúgy is sok időt tölt nálatok a lány, én azt a tényezőt most teljesen kizártam, hisz te magad sem felhánytorgatásként írod. De nekem nem lenne bőr a képemen ahhoz, hogy azt mondjam, hogy "úgy döntöttem, hogy gyógyszert szedek, szóval te fizeted, egy tizes lesz, oké?". Mondd meg a szüleinek, hogy a felét nagyon szívesen álljátok, hisz közös érdek, hogy babamentes kapcsolat legyen (egyelőre), de nem tartod indokoltnak az egészet kifizetni. Én legalábbis a helyedben ezt tenném. Ha a lány anyja nem szívbajos, hát te se légy!
2013. máj. 19. 23:46
 22/48 anonim ***** válasza:

Mondjuk szerintem ez is olyan,hogy ha meghívjátok valahova akkor neki is illene a családot visszahívni. Nem nagy dolgokra de mondjuk egy gombóc fagyit mindenkinek azért neki is illene. Engem őszintén baromira zavarna, ha a lányomat a barátja családjának kellene támogatni, hisz milyen alapon.

Nekem ilyen eszembe sem jutott, nekem nagyon érdekes ez a történet.

2013. máj. 19. 23:48
 23/48 anonim ***** válasza:

csak úgy eszembe jutott, de persze úgysem tudod megválaszolni, ha 3 fiad van...

ha lányod lenne, hagynád, hogy 18 alatt nemi életet élne, vagy lebeszélnéd erről ?

2013. máj. 19. 23:49
 24/48 A kérdező kommentje:
Mi érdekes ezen? :) Ha megyünk valahová két felnőtt, három "gyerek" és a lány akkor hogy nézne ki az, hogy ő egyedül mindent magának vesz a zsebpénzéből? Mi van ha neki egy kólára telik, mi pedig mellette eszünk-iszunk. Ez szerintem így illendő.Ez pont olyan mint amikor bármelyik fiam elmegy valahová egy barátja szüleivel akkor ők sem fizettetik ki a gombóc fagyi árát. Máskor pedig az ő gyerekük jön velünk. Ha végiggondolod ezígy természetes. Ők nem mennek együtt sehova, erről a lány nem tehet. Gondoltam akkor nekik is ez lenne természetes, bár már nem hiszem:)
2013. máj. 19. 23:52
 25/48 anonim ***** válasza:

21

22

A FELÉT kérték volna el, de azt sem érzi indokoltnak a kérdező, mert, hogy "egyébként is költünk mi annyit a lányra, amikor itt van...".

Szerintem meg ELVI kérdés.

Nem számít, hogy mást mit fizettek, kérdező!

A fogamzásgátló árába akkor is illene beszállni.

Az már egészen más kérdés, hogy ha tényleg nincs anyagi különbség a két család között, akkor a lány is visszahívhatná időnként a fiadat.

2013. máj. 19. 23:53
 26/48 anonim ***** válasza:

Oké azt értem ha veletek megy akkor fizetek ti az oké, de mondjuk írtad, hogy meghívjátok színházba, na onnan hazafelé szerintem ő is meghívhatna mindenkit egy fagyira, köszönet kép. Nem tudom mennyi egy fagyi de ha 150 Ft-tal számolok is csak 750Ft lenne.

Nekem érdekes, mert zavarna ha nekem mindent más fizetne meg ha a gyerekemről van szó akkor is.

2013. máj. 19. 23:57
 27/48 A kérdező kommentje:
Mint írtam 18 éves. Egyébként mindegy lenne, hogy 17 és fél évesen teszi, vagy 18. 14-15 évesen gondolom kiakadnék. De a fiam esetén sem örültem volna. Tudom hogy így is fiatalon (vagy ki tudja mi számít fiatalnak) kezdte, mert 16 volt, de úgy gondolom az ő döntése. Amit megtaníthatsz neki hogy védekezzen mindig. Én jobban örülnék neki ha gumit húzna ezt el is mondtam neki, ahogy az apja is. És kifizetnénk az egészet:) De végül is a lány megbízható. Arról pedig már beszéltem vele, hogy a gyógyszer nem úgy működik, hogy beveszi és kész, hanem oda kell figyelni arra, ha beteg, hány, valamilyen gyógyszert szed. Ezenkívül többet nem tudok tenni. Ezt ciki volt neki vagy sem elmondtam, mert így nyugodt a lelkem, hogy ő is tisztában van ezekkel:)
2013. máj. 19. 23:58
 28/48 A kérdező kommentje:
Tényleg meghívhatna egy fagyira:) De mint írtam nem tudom hogy működik náluk a zsebpénz. Ha fix (és szerintem az) akkor ne ránk költse. Az azért más, hogy ha mi fizetünk. Ettől a fiamnak nem lesz kevesebb a pénze.
2013. máj. 20. 00:00
 29/48 A kérdező kommentje:
Tényleg nem jól fogalmaztam az indítóban, a fele összegről lenne szó.
2013. máj. 20. 00:01
 30/48 anonim ***** válasza:

Nalunk en (a lany) fizetem az egeszet. Legtobbszor sajat penzbol, de van, hogy anyukam fizeti ki nekem, mert eppen nincs ra penzem. Nem kapok zsebpenzt, van hogy adnak valamennyit akkor abbol elek egy ideig, de nem kapok minden honapban x osszeget. Amig gumival vedekeztunk addig az vette akinek eppen utba esett, vagy eppen volt ra penze.

Elkerhetnem a baratomtol a felet, de nem akarom, nalunk is en vagyok az aki gyakrabban van ott (mondjuk vonattal jarok, 140km, es ezt en allom), tehat en is ott eszek, furdok havonta ket harom hetveget.

2013. máj. 20. 01:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!