Saját keresettel nem rendelkező, még tanuló fiúk/lányok szülei nálatok hogy szokás?
Középiskolás (vagy akár egyetemista szülők) illetve fiatalok tapasztalatára is kíváncsi lennék.
Ki fizeti a fogamzásgátló gyógyszert? Együtt? Minden esetben?
Ha kb. 10ből 8 alkalommal nálunk, a fiúéknál vannak egyébként, szóval itt többet fogyasztanak (és ez nem garasoskodás, szívesen látjuk, nem halunk bele még egy tányér ételbe) De többet költünk "rájuk". Míg óvszerrel védekeztek addig fiam vette meg mindig. Előző kapcsolataiban/"éjszakáiban" is egyértelmű volt hogy ő fizeti (de ugye a mi pénzünkből). Akkor most jogos elvárás a lány szüleitől hogy fizessük ki a gyógyszer árát? Ha ezen múlik a gyógyszer persze akkor megtesszük. De jogos ez? Még ha egyenlő arányban lennének nálunk/náluk azt mondom. Bár azalatt a fél év alatt míg nem szedte a lány a gyógyszert nem hozták fel, hogy közösködni kellene.
Mondjuk szerintem ez is olyan,hogy ha meghívjátok valahova akkor neki is illene a családot visszahívni. Nem nagy dolgokra de mondjuk egy gombóc fagyit mindenkinek azért neki is illene. Engem őszintén baromira zavarna, ha a lányomat a barátja családjának kellene támogatni, hisz milyen alapon.
Nekem ilyen eszembe sem jutott, nekem nagyon érdekes ez a történet.
csak úgy eszembe jutott, de persze úgysem tudod megválaszolni, ha 3 fiad van...
ha lányod lenne, hagynád, hogy 18 alatt nemi életet élne, vagy lebeszélnéd erről ?
21
22
A FELÉT kérték volna el, de azt sem érzi indokoltnak a kérdező, mert, hogy "egyébként is költünk mi annyit a lányra, amikor itt van...".
Szerintem meg ELVI kérdés.
Nem számít, hogy mást mit fizettek, kérdező!
A fogamzásgátló árába akkor is illene beszállni.
Az már egészen más kérdés, hogy ha tényleg nincs anyagi különbség a két család között, akkor a lány is visszahívhatná időnként a fiadat.
Oké azt értem ha veletek megy akkor fizetek ti az oké, de mondjuk írtad, hogy meghívjátok színházba, na onnan hazafelé szerintem ő is meghívhatna mindenkit egy fagyira, köszönet kép. Nem tudom mennyi egy fagyi de ha 150 Ft-tal számolok is csak 750Ft lenne.
Nekem érdekes, mert zavarna ha nekem mindent más fizetne meg ha a gyerekemről van szó akkor is.
Nalunk en (a lany) fizetem az egeszet. Legtobbszor sajat penzbol, de van, hogy anyukam fizeti ki nekem, mert eppen nincs ra penzem. Nem kapok zsebpenzt, van hogy adnak valamennyit akkor abbol elek egy ideig, de nem kapok minden honapban x osszeget. Amig gumival vedekeztunk addig az vette akinek eppen utba esett, vagy eppen volt ra penze.
Elkerhetnem a baratomtol a felet, de nem akarom, nalunk is en vagyok az aki gyakrabban van ott (mondjuk vonattal jarok, 140km, es ezt en allom), tehat en is ott eszek, furdok havonta ket harom hetveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!