Az gaz ha en buszke vagyok a cigany szarmazasomra?
A mamam felig cigany allitolag...de nem 100% mert nem tartom veluk a kapcsolatot.
Azt mondjak del amerikaias vonasaim vannak inkabb.
Sokan szegyellnek de en felvallalom.Van bennem.mindenfele mas ver is.Torok is Osztrak is...lehet ezert..Ez jo vagy rossz dolog?
17/L
42: Csak annyit látnak, hogy a te hibád, hogy itt tart az ország, te hagytad cserben.
44: "de továbbra is itt él, itt dolgozik, ide fizet adót és nem hagyja sz*rban az amúgy is egyre fogyó magyarságot."
Nagyon szívesen fizetek adót, ha látom, mire megy el. Amikor azt látom, hogy csak az egyre több követelőzőnek osztogatják felelőtlenül, közben én mindenhol azt hallom (iskola, egészségügy, stb) hogy nincs pénz, akkor persze, hogy az ember nem szívesen marad itt.
Én még ellettem volna amíg el nem patkolok, de a gyerekeimnek nem szánom ugyanezt az életet.
Nem azok hagyják sz.rban az országot akik elmennek, hanem azok, akik nem hajlandóak érte semmit tenni és még a dolgozók életét is lehetetlenné teszik, őket elüldözik.
"Most aztán könnyű köpködni sok sok km-ről. :)"
Hidd el, hogy nagyon nem könnyű sem a döntést meghozni, sem meglépni azt, hogy valaki a háta mögött hagyja az egész életét. És ez nem visszaköpködés, hanem csak jó lenne, ha felnyílna az otthon maradottak szeme, hogy ezt nem lehet tovább tűrni. Amíg otthon voltam, miért nem fogtunk össze? Hol voltatok akkor, amikor meg akartak verni, hol vannak a szülők amikor össze kellene fogni valamiért, stb? Ti mit csináltatok azért, hogy tényleg egy nemzet legyünk, segítsük egymást?
Az is érv szokott lenni, hogy ha nem tetszett otthon, miért nem változtattál: hogyan? hiába próbáltam a környezetem rendben tartani ha más összepiszkolta, ha panaszkodtam valamiért akkor még engem támadtak le. Ha valamiért panaszkodtam, hogy ez vagy az nem jó, változtatni kellene, akkor a pofámba nyomták, hogy hallgassak, ez Magyarország, szokjam meg. Nem akartam megszokni, de ha meg elegyek onnan, akkor én vagyok a nemzetrontó aki pácban hagyja a többieket.
Arra kíváncsi lennék (ne értse senki félre, csak tényleg érdekel), hogy a normális családban felnőtt romák/félromák hogyan vélekednek azokról a cigányokról, akik röhögve parasztozzák le a magyarokat, hogy milyen jó, hogy megtudnak belőlük élni.S minek dolgozzanak akkor.
Szerintetek nem gáz, hogy ilyen alacsony színvonalon vannak, s még erre büszkék?
Nem is negyedreszben vagyok az.
Kevrsebb
A nagymamam anyukaja magyar apukaja volt cigany valoszinuleg..
45: Én mint említettem, megértem az indokaidat, ha nem a cigányságot hozod fel első körben, amiért elmentél! Neked jobb lett, mert itt hagytad az országot és szerinted a többieknek? Szerinted mi tudunk mit tenni? Szerinted mi nem tennénk meg bármit azért, hogy jobb legyen a helyzet? Hogy ne segélyekre, mániákus betegekre, munkakerülőkre, kisebbségekre, politikusok fizetésére költsék az adófizetők pénzét?
Ennek ellenére sem mentem el és valószínűleg nem is fogok, amíg munkahelyem van és a családom megélhetése biztosított. Én a környéken nem félek éjszaka végigsétálni az utcán nőként és nem féltem a gyerekemet sem kiengedni sötétedésig a játszótérre a barátaival. Boldog vagyok itt a cigány lakosokkal együtt, akikre nem tudnék rosszat mondani. Van OLYAN réteg is ebben az országban, akivel nem szívesen élnék egy városban sem, de ha szeretem az országomat, akkor CSAK a cigányság miatt nem megyek külföldre. Ez nem jelenti azt, hogy én itt mindennel elégedett vagyok, sőt... de egy kisebbséget ócsárolni és hibáztatni a kormány és saját magunk kudarcáért, elég nevetségesnek hangzik.
Minden országnak megvan a maga "élősködő" kisebbsége, és ha én kimegyek valahova mi leszek abban az országban? Az utált munkalopó, élősködő kisebbség. :)
49:" nem a cigányságot hozod fel első körben, amiért elmentél!"
Nem, én írtam is, hogy csak az egyik ok volt, de nem az egyetlen. Csak most nem azokról van szó ebben a kérdésben.
" Neked jobb lett, mert itt hagytad az országot és szerinted a többieknek?"
Nem nekem, hanem a gyerekeimnek lett jobb első sorban, és nekem az számít. A többieknek? Hol voltak, amikor meg kellett volna védeniük? Hol van az összefogás, ha meg kell védeni a gyerekeinket az iskolában?
"Szerinted mi tudunk mit tenni? "
Mondjuk közösen kellene/kellett volna egymást támogatva kiállni az igazunkért. Hol van az összefogás?
"Ennek ellenére sem mentem el és valószínűleg nem is fogok, amíg munkahelyem van és a családom megélhetése biztosított."
Én nem pénzben mérem az értékeket. Sok olyan dolog van, amit nem pénzért adnak. A normális viselkedés, az udvariasság, stb.
" Én a környéken nem félek éjszaka végigsétálni az utcán nőként és nem féltem a gyerekemet sem kiengedni sötétedésig a játszótérre a barátaival."
Én igen. Valószínűleg nem egy helyen laktunk.
"Minden országnak megvan a maga "élősködő" kisebbsége, és ha én kimegyek valahova mi leszek abban az országban? Az utált munkalopó, élősködő kisebbség. :)"
Ez csak mese, rokon is azzal jött, hogy majd külföldön egy bevándorló leszek, akit nem becsülnek meg.
Miért, otthon megbecsültek????
Itt meg normálisan viselkednek velem, udvariasan és még nem akartak megverni azért, mert bankkártyával akartam fizetni és nem működött a terminál (ellenben Budapesten igen).
49-es vagyok. Szerintem ez rengeteg általánosítás. A magyar embernek is van elég sok zizije, pl. nem hiszem hogy cigány ember nézett rád csúnyán, amiért kártyával akartál fizetni és nem lehetett. Én csak erre próbálom felhívni a figyelmet!! Nem csak a cigányok teszik élhetetlenné ezt az országot!
Igen, elítélem, hogy ha valaki ok nélkül terrorizál másokat, avagy ok nélkül támad meg, rabol ki más, ártatlan, keményen dolgozó embereket, de nem a bőrszíne szerint kategorizálom be, hogy melyik embercsoport képes erre és melyik nem. A magyart ugyanúgy elítélem, ha ekkora barom, ahogy a németet, a svédet, a lengyelt, a szerbet, a törököt, a romát, a kínait, mindenkit. Ebben szerintem sokakkal egyetértünk. Én viszont igenis jogosnak érzem azt, hogy legalább itt és ennyire kiálljak értük, mert nálunk különösebb attrocitás cigány és magyar között tényleg nem volt amióta itt lakok. A házamba probléma nélkül be merem engedni a kislányom cigány osztálytársait és a kislányomat is elmerem hozzájuk engedni, mert ismerem a szüleiket, tudom hogy az ég világon semmi rossz nem ragad rájuk. Más kultúra, ez tény, de ettől még normális emberek. Sőt, nagyon is tisztelem őket, amiért ők legalább erőlködnek a napi megélhetésért, ha más nem, akkor a közmunka programban részt vesznek, nem csak otthon meresztik a hátsójukat! Lehet ez néhány a sok közül, de már ezért a néhányért is azt mondom, hogy ne általánosítsunk!
Ha a gyerekemet terrorizálják az iskolában, akkor megjárom az iskola legmagasabb szervét is, ha nem változik semmi, akkor megfogom és átviszem egy olyan iskolába, ahol köztudottan kevesebb kisebbségi jár és ennyi. Ettől nem kell kimenekülni a világból.
Megértem azt is, hogy nem kell mindent pénzben mérni. Én sem abban mérem. Így éppen jól megélünk, de tudom, hogy külföldön jó 5-szörösét keresném annak a végzettségemmel, mint itthon, még is itt vagyok valamiért, amíg tehetem, tehát ebben egyetértünk. Viszont, sajnos mindenért fizetni kell már a mai világban és ha elveszítem az állásomat, nem találok másikat, kénytelen vagyok valamerre lépni a családom és a gyerekem érdekében, szerintem ebben is egyetértünk.
Hozzáteszem nekem is volt már Budapest 8. kerület egyik kis utcájában éjszaka összetűzésem néhány cigánnyal és igen gáz volt, ettől még nem mint cigányt ítélem el, hanem mint embert.
Azt is megjegyzem, hogy engem egy magyar srác terrorizált suliban egyfolytában, minden áldott nap bőgve mentem haza és sírva könyörögtem az osztályfőnöknek, hogy ültessen el mellőle, amire az volt a válasza, hogy nem, mert mellettem jobban viselkedik, mint más mellett. A szüleim sem tettek semmit, mert ez mindenki számára pitiáner ügy volt. Az hogy bennem milyen lelki sebeket hagyott, az mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!