Az gaz ha en buszke vagyok a cigany szarmazasomra?
A mamam felig cigany allitolag...de nem 100% mert nem tartom veluk a kapcsolatot.
Azt mondjak del amerikaias vonasaim vannak inkabb.
Sokan szegyellnek de en felvallalom.Van bennem.mindenfele mas ver is.Torok is Osztrak is...lehet ezert..Ez jo vagy rossz dolog?
17/L
23:"Ami mégis fáj, az az, hogy miattatok is részben tűntem el (nem vagyok egyedül)"
Nem. Nekem is ez volt az egyik ok. Nem az egyetlen, de igenis számított. És ezért sem fogok hazamenni, mert nem fogok a gyerekeimmel kics.szni, nem fognak nyomorogni azért, hogy eltartsanak egy egyre növekvő réteget, akiktől még félniük is kell.
Szerintem az az irtó gáz, hogy mindenki másra mutogat a saját nyomora miatt! :D
Szerintem is szar a közbiztonság ebben az országban és szerintem is szar a segélyezési rendszer (igen is dögöljön éhen, aki rohadt dolgozni), ahogy gáz a juttatási rendszer is, gondolok itt a fizetésekre. Egy haldokló ország vagyunk, de ebben nagy szerepe van MINDENKINEK, a "ha az én tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is" mentalitás miatt, illetve az " amíg az én zsebem tele van pénzzel, addig minden rendben van az országban" felfogással.
Kár itt cigányozni, meg köcsögözni a kérdezőt, akiről az égvilágon senki nem tud semmit!
Mennyivel jobb ember az, aki szarik bele az egész országba és elmegy külföldre, de cigányozni azt tud, amikor nekünk, itt maradt magyar, tisztességes adófizetőknek a nyakába így csak még több alja nép marad, akiket el kell tartani?
Ergo, senki nem jobb itt a másiknál, de pofázni azt mindenki tud! :D
Én nem értem, mi a francért kell ítélkeznie itt egy-két embernek! Képzeljétek, a magyarok között vannak olyanok, akik mocskosabban viselkednek, mint a cigányok. Én nem vagyok oda értük, sőt, mégis azt vallom, hogy nem magát a cigányságot kell gyűlölni, hanem azokat, akik úgy viselkednek, ahogy.
Van egy-két olyan cigány származású ismerősöm, aki emberségesebb, mint egy-két magyar, érettségizett, diplomázott, dolgozik, nem szüli nyakra-főre a gyerekeket.
És nyugodtan le lehet pontozni, de nagyon nem bírom az olyan balf*sz embereket, mint itt egy-két kommentelő...
21L
ma 13:11
Van igazság abban amit írsz.Én is azt javasoltam a kérdezőnek, hogy törjön ki, s mutassa meg, hogy vannak dolgos,értelmes romák is.
Itt a gond csak az, hogy gyere el Borsodba, s látni fogod mi a helyzet.Hiába mondanád nekik, hogy te nem vagy rasszista, akkor is kirabolnak,leütnek.
S tudod büszkék arra, hogy nem dolgoznak, mert a magyar állam eltartja őket...
27: arányok.....
Gondolom te sem egy kis borsodi faluban laksz, ahol a kisebbségben lévő gyerekedet naponta terrorizálják.
26: nekem a gyerekeim jövője és nyugodt élete mindennél és mindenkinél fontosabb. Nem fogom hagyni, hogy őket bántsák azért, hogy együtt szenvedjünk. Ha láttam volna bármiféle erőfeszítést, hogy igyekeznének megoldani a problémákat, akkor nem mentem volna el, de az nem várható el senkitől, hogy birkaként némán tűrjön, szenvedjen és feláldozza mások miatt a családját.
"Van egy-két olyan cigány származású ismerősöm"
Egy-két.
Hány cigány származású ember él Magyarországon?
Ezek között mennyi is a diplomás, érettségizett, dolgozó, nem börtönviselt?
Nem, nem Borsodban lakok, hanem Békés megyében, és konkrétan tíz évig éltem egy utcában cigányokkal, sőt, a mostohaapám is az volt. Úgyhogy nem kell ítélkezni, nem csak úgy jártatom a számat, tisztában vagyok a dolgokkal (sajnos jobban is, mint szeretném)
27es
30as: értem én azt, mire akarsz kilyukadni. De hidd el, tudnék neked olyan magyart mutatni, aki nem iskolázott, nem dolgozott soha, segélyen él. Tisztában vagyok vele, hogy ilyen szempontból a cigányok többségben vannak, nem is azt akartam mondani, hogy szeressük őket, csak ne származás alapján ítéljünk.
27-es, szintén.
Kedves 29-es... Kérdem én ebben az országban csak borsodi kis falu van, ahol a túlnyomó többség rosszindulatú cigány?
Én Bács-Kiskunban élek egy város közeli kis faluban. Van cigány bőven, de mindenkinek van szinte munkája, avagy közmunkaprogramban foglalkoztatják őket, esetleg idősekhez rendelik ki őket füvet nyírni, fát vágni, havat lapátolni, stb. Aki nem dolgozik, azt a eltartja a családja, nagyon kevesen kapnak itt segélyt! Dolgoznak, mert kénytelenek és mélységes egyetértésben és jó közösségben élnek együtt magyarok és cigányok egy kisközségben. Nem érzem azt, hogy rettegnem kell az utcán éjszaka és azt sem hogy holnap hazafelé kiveszik az amúgy nem létező ájfónomat a kezemből, pedig Magyarországon élek, egy kis faluban, ismétlem.
Szerintem gáz magyarázat a cigányságra fogni azt, hogy valaki miért megy el külföldre... Odébb kellett volna menni két megyével egy normális kis faluba, avagy nem a kisebbségre mutogatni, amiért külföldre mentek.
Ha a kormányra fogjátok, vagy a fizetésekre, azt mélységesen megértem sajnos, de ezt nem!
"Odébb kellett volna menni két megyével egy normális kis faluba, avagy nem a kisebbségre mutogatni, amiért külföldre mentek."
Ezzel nem teljesen értek egyet, hisz akkor megint a magyar menekül csak nem külföldre, hanem másik megyébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!