Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom nem érti, hogy nem...

A családom nem érti, hogy nem megy, mi legyen?

Figyelt kérdés

Elkezdtem 4 éve egy egyetemet, múlt félévben már végeztem volna, ha úgy egyenesben haladok. Nehéz suliba jelentkeztem, sokan kibuktak (70%) már. Sajnos ez a szak nem teljesen az, amire gondoltam, mert nagyon sok olyan tárgy van, amire sosem lesz szükségem és nagyon nehezek. Ami az én szakirányomhoz tartozik, az jól megy, csak 5-ösöm van, viszont a többi szakirányos tárgy max 2-3-as, de sokat bukdácsolok is. Most ott tartok, hogy jövő félévben megírom a szakdogám (félig már kész), de van még mellette 6 tantárgyam, amik a legnehezebbek, van amiből már 3-szor buktam. Már nagyon sokat tanultam ezekre, az egyikre tavaly nyáron napi 1-2 órát rászántam, mégis a ZH-m még a 2-es közelében sem volt. Buta vagyok ezekhez, viszont nagyon szeretném már a diplomát.

Arra gondoltam, hogy a jövő félévet még megcsinálom teljes erőbedobással, aztán februártól elmegyek dolgozni és ami tárgyam még marad, azt majd megpróbálom munka mellett. De a családom ezt nem támogatja, szerintük akkor biztosan nem tudom ezeket megcsinálni. De így sem és úgy érzem, sosem leszek önálló. Már feladni nem akarom, annyi mindent megcsináltam, ne ezen a maradék 6 tárgyon múljon a diplomám...

2013. máj. 16. 09:04
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

hmmm nem dolgoztál nyáron és csak napi 1-2 órát szántál egy köztudottan nehéz tárgyra? Most erre mit mondjak?

Kicsit nagyobb erőfeszítés kéne...

2013. máj. 16. 09:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Dolgoztam nyáron, napi 10 órát. Szerintem 90 napon keresztük napi másfél óra egy olyan tárgyra igen is elég sok, amit összesen 90 óra alatt meg lehet tanulni kreditszám alapján. Emellett suliidőben is készültem rá minden nap, mégsem megy...
2013. máj. 16. 09:13
 3/10 anonim ***** válasza:

érdekes az eredeti kérdésben sehol nem volt a nyári munka, mint hátráltató tényező...mindegy

Nos! most mi a bajod? Az hogy nem megy? Vagy kiégtél? Mert mindkettőre ugyanazok a megoldások!!

1. otthagyod és tudomásul veszed, hogy nem megy

2. leülsz és megtanulod, ha nem megy segítséget kérsz...és ha így sem megy, akkor lsd. 1 pont

2013. máj. 16. 09:17
 4/10 A kérdező kommentje:

Egyszerűen túl nehéz nekem, nem vagyok rá képes. Jártam már külön tanárhoz is, de az sem segített. Nem értem a dolgokat, bemagolni meg nem tudok 600 képletet... :(

Dinnyét árultam, így amikor épp nem volt vásárló tudtam tanulni/olvasni/pihenni, nem volt megerőltető munka. Ráadásul rokonnál dolgoztam, így a Főnök sem volt szigorú.

2013. máj. 16. 09:20
 5/10 anonim ***** válasza:
4 év után találtad ki, hogy nem megy? Olyan nincs! Te egyszerűen feladtad!
2013. máj. 16. 09:24
 6/10 anonim ***** válasza:

akkor sem értem dolgot! Ha ennyire nem megy, és most már itt többedjére felhozod, hogy ezt-azt megtettél és még sem, akkor fogadd el, hogy ez van!

Hagyd a p...ába és keress munkát! Lehet évekkel később még nekivágsz és legyűröd ezt az akadályt! de most képtelen vagy rá! Akkor ne ezen agyalj, hanem tegyél lépéseket, állj több lábon!

Mindig legyen B terved!

2013. máj. 16. 09:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Sajnos évekkel később ,ár nem tudom megcsinálni (befejezni), mert átalakították a szakot, változott a tanterv. Minden félévben volt ösztöndíjam, mert ugye voltak jó jegyem és sikeres tárgyaim, csak van amit már hurcolok magammal 2 éve, mert nem megy... Ennyi idő és beleölt pénz után csak úgy feladni nem szeretném. Még van 4 félévem, amíg próbálkozhatok. A kérdés, hogy munka mellett vagy csak ezzel foglalkozzak?
2013. máj. 16. 09:30
 8/10 anonim ***** válasza:

Az általad felvázolt "nem tudom" nem megy" válaszok után nem lenne kérdés, hogy dolgozzak-e tanulás mellett!

Ha megteheted, hogy ne dolgozz, akkor ne! de könyörgöm legalább ezt a 2 évet ne nyivákolással töltsd!

2013. máj. 16. 09:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne dolgozz, csak tanulj még többet.

Oké, hogy elvileg a hivatalosan szükséges idő másfélszerese sok, de ha neked ez nem elég, akkor szánj rá többet. Ha végképp nem megy, akkor magold be a 600 képletet.

Ha elkezdesz dolgozni, onnantól sokkal nehezebb dolgod lesz és nem fog menni. Miért is menne, ha most munka nélkül se ment? Először fejezd be a sulit, utána majd ráérsz dolgozni :)

2013. máj. 16. 11:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne add fel :) Nekem az 5 éves egyetem gyakorlatilag 8 alatt lett meg, az utolsó 3-ban már dolgoztam, mert 3 tárgyam volt, utolsó évben egy. Hiába vágtam már elejétől végéig a könyvet, félévente egy embert engedtek át, közben nekünk is változott a rendszer, a követelmények. Utolsó éven hirtelen könnyű lett, mindenki átment. Ezért feladni nem szabad, de ha dolgozol is mellette, simán :) Sok sikert!
2013. máj. 16. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!