Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudok nevelőszülőkhöz...

Brigivagyok kérdése:

Hogy tudok nevelőszülőkhöz kerülni? (folyt. )

Figyelt kérdés

nagyon fontos lenne. mindjárt elmesélem, miért is. de nyugi NEM VAGYOK EGY NYÁVOGÓS KIS TAKNYOS, AKI SAJNÁLTATNI AKARJA MAGÁT. örülnék, ha normális válaszokat adnátok.

akkor kezdem:

az édesanyám rendszeresen bántalmaz, ver. a fizetése FELÉT ruhákra költi.( persze magának vásárolja ezeket.)kibírhatatlan, mindenbe beleköt, és agresszív. amúgy demenciás is. megvádol azzal, hogy lopok tőle. ( sokszor emiatt ver meg, -> NEM LOPOK TŐLE. )mindent, amit ő b*szott el, rám keni. tényleg MINDENT. nem érdekli, hogy tanulok, mit csinálok. azt sem kérdezi tőlem, ha hazajövök a suliból, h milyen volt. ettél ma valamit?.... nem törődik velem.

a nevelőfaterom fogdos, és veri anyám. agresszív. iszik. volt, hogy engem is majdnem megvert. lesz*r mindent. van, hogy nem fizet ki számlákat...

na a lényeg, hogy szerintem érthető módon nevelőszülőkhöz szeretnék menni, vagy nemtom, de semmi esetre sem akarom, hogy ez a két ember tönkretegye az ÉN életemet is. próbálkoztam már öngyilkossággal.... de nyugi nem fogom minden szenvedésemet elsorolni...:)

TÉNYLEG MIHAMARABB SZERETNÉK MÁSIK CSALÁDOT.

röviden ennyi. remélem nem fogsz arról filozofálgatni nekem, hogy biztos, hogy én is teszek ezért valamit. KAMASZ VAGYOK EMBER!! de nem hiszem, h attól h valaki kamasz, és nem rakja el a FÜZETÉT meg kell rugdosni.

a veréseknek NYOMAI IS VANNAK.

na. FONTOS LENNE, HA NORMÁLISAN VÁLASZOLNÁTOK.

a válaszokat előre is köszönöm!!

nagyon szeretnék normális körülmények között élni..

2013. máj. 14. 22:58
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
18/F
2013. máj. 14. 23:27
 12/25 A kérdező kommentje:

utolsó válaszolónak:

haha 15 éves lány vagyok. hát nem hiszem, hogy agyonverhetnék egy dömpert. ( skinhead.)

2013. máj. 14. 23:32
 13/25 anonim ***** válasza:

mivel a nevelőszülők nehézkes megoldás az intézet meg lehet rosszabb, lehetséges más megoldás működhet.

nevelőapád ellen távoltartási végzést szerezni.

nem tudom lehetséges e s azt se megoldás e, de lehet ha anyád verése abbamarad normálisabb lesz.

2013. máj. 14. 23:33
 14/25 anonim ***** válasza:

Van olyan rokonod aki befogadna? Az iskolában kérdezd meg vagy nézd meg a faliújságon, hogy ki a gyermekvédelmi felelős. Ha van normális tanárod, azzal is beszélhetnél.

A védőnődet ismered? Ha szerencsés vagy és a védőnőd normális, akkor ő is tudna neked segíteni, hogy mit ajánl, kihez fordulj.

2013. máj. 14. 23:39
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, én tudom milyen szar az ilyen élet. Az én szüleim is alkoholisták voltak. Nem volt se áram se gáz a házba. Ha télen meleget akartunk nekünk gyerekeknek kellett fát vágni az erdőböl. Na szóval a lényeg, hogy a tesómmal mi is kérvényeztük, hogy kiemeljenek a családból. Volt is az ismerősi körünkbe nevelő szülő aki fogadott volna. Ne tudd meg milyen meghurcolással jár az ilyen. Senki nem hisz majd neked, mert hisztizel stb. Ránk mondták azt ís, hogy biztos a nevelőapával jóba vagyunk szexuálisan és azért akarunk oda kerülni.. A gyámügy! Arról nem is beszélve, hogy a nevszülők is ütik verik a gyereket. Saját szememmel látom. Az 'apa' molesztálta őket.. És ilyennél helyeznek el gyereket mondván, hogy jobb ott nekik mint a saját családba. Bármilyen nehéz meg szar is tarts ki 18 éves korodig. Akkor leléphetsz.. Hidd el nem véletlen, hogy mindenhol jó de legjobb otthon-legyen az bármilyen.
2013. máj. 14. 23:42
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

A bántalmazás és a szexuális zaklatás miatt orvos, és feljelentés kell. Amíg nincs orvosi papírjaid, látleleteid a bántalmazásokról addig a te szavad van a szüleid szavával szemben. Ugyanez a helyzet a szexuális zaklatásnál. Hogy értsd- Hiába mennél a gyámügyisekhez panaszt tenni, ők megkérdezik a szülőket is. Ha nincs bizonyítékod akkor mindkét szülő tagadni fogja a vádakat, és te semmivel nem fogod tudni bebizonyítani hogy már pedig igazad van.

A másik gond a korod. 15 évesen ha el is indítanak egy pert mert mondjuk van orvosi lelet, van feljelentés, akkor is ideiglenesen intézetbe kerülsz. Hacsak nincs olyan távoli rokon vagy egy ismerős felnőtt aki vállalná a ideiglenes gyámságot feletted. Ha nincs ilyen ember akkor intézet. Intézetből lehet menni nevelőszülőkhöz, de minél idősebb valaki annál kevesebb az esélye hogy nevelőszülőkhöz kerül. 15 évesen elég idős vagy már.

2013. máj. 14. 23:43
 17/25 anonim válasza:

amiket előttem leírtak, telejen jogosak !

NEM fognak egyből nevelőszülőkhöz vinni, konyhanyelven árvaházba kerülsz, aztán vagy örökbe fogadnak, vagy nem :/

esetleg nincs nagyszülő, dédszülő vagy valami közelebbi kedves/kevésbé kedves rokon akihez mehetnél?

2013. máj. 15. 02:46
 18/25 anonim ***** válasza:
Én már láttam olyat, hogy valaki egyből nevelőszülőkhöz került. De ők testvérek voltak, a nevelőszülők meg egy csomó gyereket neveltek még rajtuk kívül.
2013. máj. 15. 03:24
 19/25 anonim ***** válasza:
Beszélj családsegítő szolgálattal. Nem tudom mekkora településen laksz, de próbálj valamilyen kollégiumi elhelyezést kijárni. Az nem intézet, és így nem vagy otthon.
2013. máj. 15. 06:23
 20/25 anonim ***** válasza:

Önkormányzatnál van Családsegítő.

A verésekről orvosi látlelet és feljelentés.

2013. máj. 15. 06:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!