Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnák anyumhoz kerülni?

Patkóka kérdése:

Hogy tudnák anyumhoz kerülni?

Figyelt kérdés
Elsőfokú bíróság az mondta, hogy nem kerülhetek anyumhoz és minden rosszat leírt anyumról apumról meg csak jót. Apum egy nagyon aljadék sötét ember verte anyumat engem is stb... A másodfokú(Megyei) Bíróság is azt mondta ki, hogy apumnál maradok mert anyum nem adta elő elég hitelesen elmondta hogy nincs meleg víz gáz stb... Nem vették figyelembe, amit kértem tényleg elmondtam mindent levelet írtam a bíróságnak sírtam mindent megtettem semmit sem hazudtunk anyummal és tesómmal de a faterom egyfolytában hazudott és végül neki hittek. A Bírónők akiket kikaptunk nem is foglalkoztak az üggyel. Abba meg nem megy bele, hogy ideengedjen anyumhoz lakni mert anyumon még mindig bosszút akar állni meg jól jön neki a 30ezer forint rám. Anyum már mást nem tud tenni. Szöktem is el de visszahozott a rendőrség.(Elmondtam a rendőrségen mikor visszahoztak hogy mit csinál(t) de nem tudnak vele mit csinálni azt mondják,15 éves vagyok) Valami ötletet kérek mert már ezt nem bírom idegileg az örökös idegbetegséget, agressziót, őrjöngést, ordibálást, nincs mit enni, este 5-6-ig nincs 5-15 fokokban ülök 3 pulóverekben a lakásban tanulni nem tudok a barátnőjétől a 2 lányától meg tőle. Nagyon szépen kérlek titeket valami megoldást. Köszönöm.

2012. dec. 30. 22:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
22%
*tudnék :)
2012. dec. 30. 22:22
 2/23 -Pumukli- ***** válasza:
Szerintem próbáld meg a gyermekjóléti központot. Ott keress egy családgondozót, és ha lehet kérd a gyermekpszichológus jelenlétét, és nekik mondj el minden problémádat! És az iskolában az osztályfőnöködet kérd meg, hogy szakítson rád egy kis időt, amikor négyszemközt, vagy másik felnőtt (iskolaorvos, pszichológus vagy a védőnő) jelenlétében neki(k) is mondj el mindent! Ha valóban nem tudsz tanulni, akkor az látszani fog a tanulmányi eredményeiden.
2012. dec. 30. 22:28
 3/23 anonim ***** válasza:

1. Anyukád megindíthatja az elhelyezés megváltoztatására a pert, és a te véleményedet, 15 évesen már figyelembe fogják venni.

2. Tanulj meg helyesen írni, és értelmesen fogalmazni, mert ez borzalmas.

2012. dec. 30. 23:06
 4/23 A kérdező kommentje:
volt gyermekelhelyezési per és nem vették figyelembe amit kértem tok helyesen írni csak most gyors leírtam mert már kb olyan idegállapotban vagyok hogy nem koncentráltam rá
2012. dec. 30. 23:09
 5/23 A kérdező kommentje:
hát kémiából most bukásra állok próbálom feltornázni magam gazdaságiból sikerült de ez az örökös őrjöngés meg a minden napos terrorizálás ez nagyon elviselhetetlen és már 3 éve ez megy és a volt osztályfőnököm se csinált semmit akkor most 9-es vagyok és eddig még a mostanival nem beszéltem de fogok köszönöm a segítségeteket
2012. dec. 30. 23:12
 6/23 anonim ***** válasza:

Mivel alapvető problémáid vannak a magyar nyelvvel, ezért meg kell kérdeznem: egyáltalán Magyarországon élsz?

Csak mert, ha nem, akkor nem tudom a jogi megoldást, ha igen, akkor viszont él az, amit az előző hozzászólásomban leírtam.

Mindig a lakóhelyed szerinti jogszabályok irányadóak.

2012. dec. 30. 23:16
 7/23 A kérdező kommentje:
Elvileg 2 évig nem lehet újra pert indítani. Bocs hogy nem írok helyesen helyesírásom 5-ös. Magyarországon élek.
2012. dec. 30. 23:25
 8/23 anonim ***** válasza:

Ez nem stimmel, mert 14 éves kor felett annál lakhatsz, akinél akarsz, nem a bíróság dönt. A Gyermekvédelemhez, Családtámogatási Irodához elmentél már?

Osztályfőnöködnek szóltál?

2012. dec. 31. 02:12
 9/23 anonim ***** válasza:

Tessék:

[link]

2/2. A gyermek meghallgatása

Az ítélőképessége birtokában lévő gyermeknek biztosítani kell, hogy e véleményét a gyermekelhelyezés során kifejthesse.

Általános szabály, hogy a 14. életévét betöltött gyermek elhelyezésére vonatkozó döntést a bíróság csak a gyermek beleegyezésével hozhatja meg kivéve, ha a gyermek által választott elhelyezés a fejlődését veszélyezteti.

És az sem igaz, hogy 2 évet kell várni:

3. A gyermek elhelyezésének megváltoztatása

A gyermek elhelyezésének megváltoztatását abban az esetben lehet kérni a bíróságtól, ha azok a körülmények, amelyeken a szülők egyezsége alapult, vagy amelyre a bíróság a döntését alapította utóbb lényegesen megváltoztak, és emiatt az elhelyezés megváltoztatása a gyermek érdekében áll. A gyermek elhelyezése, valamint az elhelyezés megváltoztatása iránt a szülő, a gyámhivatal és az ügyész indíthat pert, de más (pl. harmadik) személy már nem. Ha a gyermek elhelyezése érdekében azonnali intézkedésre van szükség, a bíróság soron kívül, ideiglenes intézkedéssel határoz.

2012. dec. 31. 02:16
 10/23 anonim ***** válasza:

Szóval ha ennek ellenére minden szereplő homlokegyenest mást tett, akkor annál inkább el kell menj minden olyan emberhez, hivatalhoz, akinek köze van egy ilyen ügyhoz, és akkor egyszer csak találsz egy értelmes, felelősségteljes embert, és minden elrendeződik.

Apukádat hamis tanúzásért le kéne ültetni.

Bántalmazást, amit elkövet ellened, intézd úgy, hogy legyen rá bizonyítékod - ha eddig nem lenne.

Indítson anyukád egy újabb elhelyezési pert, és eljárást a bíró ellen eljárási hiba ügyében. A Gyámügy sürgősen vegyen ki apukád felügyelete alól, mert veszélyes Rád.

Érthetetlen, hogy minden tényező úgy alakult, hogy rossz döntés született a bíróságon...

2012. dec. 31. 04:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!