Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitiltottam a párom anyukáját...

Kitiltottam a párom anyukáját a lakásunkból. Ez mennyire befolyásolja a kapcsolatunkat?

Figyelt kérdés
Párom hozzám költözött egy hónapja. Van egy kutyám, sajnos hullik a szőre. Az anyósjelölt viszont allergiás a kutyákra, azt mondta ő csak akkor jön ide, ha a kutyát kidobom. Persze mondtam, hogy ezt felejtse el. Aztán hallottam vissza később, hogy majd megmérgezi a kutyámat. Ezek után kitiltottam a lakásomból. 2 hete nem beszélek vele, persze naponta hívogat engem. Párom dühös rá, bárnem meri a szemébe mondani. Szombaton itt volt, nem engedtem be. Emiatt egész hétvégén ment a veszekedés a barátommal. Nem tudom, hogyan tovább. 23L
2009. szept. 30. 16:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
40%
Az én véleményem az, hogy nagyon durva voltál. A szeretet nem valami kötelesség valóban, de ha hiányzik valakiből, az nem csak az anyósát nem fogja szeretni, hanem senkit se. Valószínüleg a párodat is csak addig, amíg nyújt valamit, amire szükséged van, vagy amivel hőzönghetsz mások előtt. Hamarosan vége lesz a kapcsolatodnak, és ha új kapcsolatot szerzel, az sem lesz hosszúéletű, és jó sem lesz. Valószínüleg az lenne a jó megoldás, ha megfigyelés tárgyává tennéd magadat. Lehet, hogy a büszkeség, hatalmaskodás, uralkodás élvezete az, amiből sok jutott neked. Talán tudnál változtatni is ezen, ha átgodnolnád. Próbálj az önzetlenség, a jóindulat irányába fordulni. Próbáld kifigyelni, hogy akiket jóindulatúnak vagy önzetlennek tartasz, azok hogyan csinálják.
2009. szept. 30. 22:05
 22/35 anonim ***** válasza:
43%
Valami hasonló fogalmazódott meg bennem is. Ennyire egoistának nem kéne lenni. Az nagyon is pozitív h szereted a kutyádat, de amilyen hangnemben írsz el tudom képzelni milyen hangnemben beszélsz, pl a pasid anyjával. Több tisztelet nagyobb siker, még azzal szemben is aki első pillantásra nem érdemli meg - tapasztalat. Nem tudom akkor milyen lennél ha ez a férjed és az anyád közt lenne mármint ez a konfliktus.
2009. szept. 30. 23:13
 23/35 anonim ***** válasza:
59%
Én mindkettőtök reakcióját erős túlreagálásnak tartom. Szerintem anyósodnak nem kell odamennie, de ti ettől még mehettek hozzá és nem kellene ilyen durván beszólogatnod neki, mert ez biztos, hogy jót nem fog tenni.
2009. okt. 1. 08:36
 24/35 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem jól tetted amit tettél, ő kezdte az egészet, nehogy már hagyd,h a lakásodban ő dirigáljon. Ha a pároddal esetleg ezért szakítanátok, akkor nem is szeret igazán.
2009. okt. 1. 08:52
 25/35 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem ra fog menni a kapcsolatod, egy onkozpontu no,vitatkozo sosem tul imponalo a ferfiaknak.

Merlegelned kell,h mi a fontosabb, a parod,vagy a kutyad. Ha a kutyad,akkor ne vesztegesd a parod, se a magad idejet es keress mast,aki lenne olyan fontos,h akar lemondanal a kutyadrol.

Ha pedig a parod fontosabb,akkor havonta egyszer vidd el a szuleidhez,baratokhoz a kutyad egy par orara, takarits ki es hizd meg a mamat vacsizni. Ha ennyi aldozatot hozol erte, o is es a parod is jobban fog ertekelni.

2009. okt. 1. 10:33
 26/35 anonim ***** válasza:
54%
A probléma ott kezdődik, hogy állandóan azt hangsúlyozod, hogy a TE lakásod.Ez iszonyastosan eshet a párodnak,aki egyrészt férfi, másrészt nem a saját tulajdonában lakik.Tudom, hogy nem kapcsolódik a válaszom a kérdésedhez szorosan, de szerintem valamennyire önző ember vagy.Én anno a párom lakásába költöztem, aki most már a férjem, de haegyszer is elhagyta volna a száját az 'én lakásom vagy kutyám', rögtön elmentem volna tőle...
2009. okt. 1. 13:00
 27/35 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem kitiltani párom édesanyját a lakásból egy kutya meg egy ostoba vita miatt nem szép dolog. Ha tetszik ha nem akkor is a párod anyukája és csak fölnevelte neked, azért hogy most legyen akinek az anyját ne engedd be a házba.

Nem hinném hogy ennek jó vége lesz. Egy anya anya marad örökre de barátnők és barátok belőlük akad száz.

Jól gondold meg mit csinálsz mert ha nem adsz lejjebb az aroganciádból lehet elveszíted a párodat. Nem tudom ez végülis számít egyáltalán.

2009. okt. 1. 14:07
 28/35 A kérdező kommentje:

A párommal már átbeszéltük. Már az összeköltözés előtt lefektettünk pár szabályt. Nem volt kötelező hozzám költöznie, én előtte is itt laktam. Tudta, hogy ha ideköltözik, együtt kell élnie a kutyámmal is. Bevállalta. Ezek után, hogy ő már úgy jött ide, hogy a kutya már rég itt volt, egyértelmű, hogy nem fogom a kutyát kirakni.

Ezzel tisztában van. Nem gondolom, hogy önző lennék. De ha ti így látjátok, legyen így. A "kedves" mamának nem jutott az eszébe, hogy havonta egyszer eljönne vacsorázni, és SZÉPEN megkérne, hogy addig máshol legyen a kutya. Ebbe természetesen belementem volna. De ő rögtön úgy kezdte, hogy ő ekkor és ekkor jön, addigra TÜNTESSEM EL (nem pedig legyek szíves addig megkérni valakit, hogy vigyázzon rá), különben megmérgezi. Ezek után, hogy ő kezdte el ezt "bunkó stílust", nem hiszem, hogy nekem kellene megalázkodnom előtte azzal, hogy meglátogatom.

Mondtam a páromnak is, hogy az ő anyja itt nem dirigál. Még a saját anyukámnak sem engedem meg. Kritikát és tanácsot elfogadok, de parancsolgatást nem. És persze ha nem áll ki mellettem az anyja előtt, ha nem meri a szemébe mondani amit valójában gondol, akár vissza is költözhet hozzá. Ezek után elment az anyjához, és helyretette. De végül is nem kért elnézést, így én továbbra sem kívánom meglátogatni.

2009. okt. 1. 17:03
 29/35 anonim ***** válasza:
61%
Én továbbra is teljesen egyet értek a kérdezővel. Ezekután meg pláne. Hiszen a párja elfogadta őt, a kutyusával együtt, akkor a párja anyjának egyáltalán mi köze van hozzá meg egyébként is? Egyszerűen nincs joga beleszólni. Nem hiszem el, hogy nem bírja ki addig a kutya közelében, míg meglátogatja őket. Hiszen nem ő lakik együtt a kutyával. Ha már ebbe is bele szól, mi lesz később? Igenis foglalkozzon a saját háza tájával, ne a máséval. Ha most az ilyen konfliktusban nem állsz ki magadért, később már úgy a fejedre nőhet, hogy egyenesen ő fogja megmondani, mit tegyél és hogyan, hidd el, tapasztalatból mondom. Tudja csak meg még most, hogy nem ő irányít. Kompromisszumot lehet kötni, persze. Pl. amíg ott van, becsukod a kutyát valahova stb. De amit az anyós művel az nem kompromisszumra hajló magatartás, hanem közönséges DIRIGÁLÁS (mi az, hogy lemérgezi??). A dirigálást pedig nem szabad eltűrni!
2009. okt. 1. 17:45
 30/35 anonim ***** válasza:
71%

10.33-as vagyok, ebben jogos a felhaborodasod, de en a reakciod akkor sem ertem. Legyel te az okosabb, mert ha leallsz vitatkozni es beszukult agyu anyossal,akkor nem sok kulonbseg lesz koztetek.

Azt nem ertem,h minek akar odamenni???? Az en anyukam nem jarkalt a tesomekhoz,mig nem volt unoka, de akkor se ment `bejelentkezes` nelkul.

2009. okt. 2. 11:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!