Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak szerintem kellene kicsit...

Csak szerintem kellene kicsit önállóbban viselkednie egy 27 éves "érett" férfinak?

Figyelt kérdés
Páromról van szó akik jelenleg a szüleivel laki.Ezzel eddig minden ok. De néha már nagyon zavar a tunya viselkedése,hogy semmit nem tud egyedül megcsinálni otthon.Kezdve attól,hogy ha nem vagyok ott az anyja húzza az ágyneműjét,hétvégente reggelit készít neki,megcsinálja a kávéját,neki csak meg kell ennie.Nem is kell mondanom egyedül a tojásrántottán kívül semmit nem tud főzni.A ruhát csak bedobja a szennyesbe anyuci kimossa,vásárlást szintén megoldja,ha le kell ütni egy pókot a falon szintén anyucinak szól,ruhát venni szintén anyucival megy....Én kicsit több önállóságot várnék el tőle, főleg hogy az összeköltözést fontolgatjuk,úgy érzem ez az egész a kapcsolatunk rovására megy,mert nem látom benne a férfit.
2013. máj. 8. 10:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

De ki írta, hogy kiabálni kell vele? Nem kell. Le kell ülni és meg kell beszélni. És nem mindig nekem van igazam. Én is változtattam néhány szokásomon, ez így működik összeköltözésnél.

Ha neked jó úgy, akkor rendben. De ne szólj le másokat. Ha a férfinak nem tetszik, nyissa ki a száját.

2013. máj. 8. 12:31
 22/25 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

19! Amiről te írsz, ott az anyuka is hibás, nem gondolod? Ha a kisöcsi nem megy ki cigiért, akkor nem gyújt rá, ennyi. Vagy ha nincs pénze cigire, akkor elmegy dolgozni, és vesz magának. De amíg anyu mindent a segge alá rak, addig te hiába háborogsz (mellesleg tök jogosan), mert ki fogja használni, hiszen ez így neki tök kényelmes.

Kérdező! Én is olyan családban nőttem fel, ahol anyukám mindenben kiszolgálta apukámat. Igen, ez engem is nagyon bosszantott, már akkor eldöntöttem, hogy nálunk nem így lesz. Amíg a férjem otthon lakott, addig náluk is anyukája főzött/mosott/takarított, ő meg a "férfias" munkákba segített. Ők falun laktak, állataik voltak, szóval egy fiúnak nem az volt az első, hogy pl. vasaljon.

Nálunk valahogy ez mégsem volt sosem probléma. Mi panelban lakunk, de szokott nekem segíteni pl.takarítani ha megkérem. Nem várom el, hogy saját magától érje fel ésszel, hogy mosni kellene, vagy ablakot pucolni, stb. mert annyit dolgozik így is, hogy gyakorlatilag nincs olyan, hogy leteped a tévé elé amíg én takarítok. Szerintem bármit meg tudna csinálni, ha arról lenne szó.

Sokszor közösen takarítunk, hogy hamarabb kész legyünk és együtt lehessünk inkább.

Szóval nem feltétlenül azon múlik, hogy ki milyen családban nő fel. Ha összeköltöztök, akkor kialakítjátok a saját kis szabályaitokat, és azt szokjátok meg.

2013. máj. 8. 12:35
 23/25 anonim ***** válasza:
Ezt mindenki másképp látja a maga neveltetésének, élethelyzetének és temperamentumának megfelelően. Ne az itteni tanácsokra hallgass, hanem a saját érzéseidre. Tök mindegy miből kifolyólag, de ha nem tudsz rá férfiként nézni, akkor az baj, beszéljétek meg. Ezen azért még lehet segíteni, így vagy úgy de egy esélyt megérdemel a dolog, mert nem tudhatjuk mi lesz a vége.
2013. máj. 8. 12:44
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Én borzasztóan el lennék keseredve, ha a fiamból egy élhetetlen anyámasszony katonája válnék. Ez a nevelés kudarca. Az nem szeretet és gondoskodás, ha egy magatehetetlen tuskót farag valaki a fiából.
2013. máj. 8. 12:51
 25/25 anonim ***** válasza:

micsoda nagy problémáid vannak irigyellek :)

az én pasim sem tud főzni de próbálkozik , mi lenne ha elkezdenétek többet együtt lenni és együtt főzőcskézni, vagy megkérnéd az anyósodat hogy tanítsa meg pár dologra :)

vagy te vezesd rá mert ha együtt éltek nagyon sok teher rád fog zúdulni. és ezt nem fogod bírni ám !!!

2013. máj. 8. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!