Csak szerintem kellene kicsit önállóbban viselkednie egy 27 éves "érett" férfinak?
Ez hülye általánosítás, hogy ilyen lenne később is. Párom sem igen vett részt a házimunkában otthon, mert anyját apja már tökéletes cseléddé nevelte, mindent ellátott maga.
Párom viszont, mikor összeköltöztünk, nem volt olyan tunya többé. Főzésbe segít, porszívóz, takarít, mosogat, bevásárol. Sosem kellett kérnem, maga segít. Az apja lesett is, mit csináltam a fiával. Semmit! Csak ha az anyja mindent megcsinált kérés nélkül, elkényelmesedett.
Köszönöm a válaszokat,elgondolkodtatóak voltak.
Szeretnék együttélni majd vele,mert szeretem.Csak szeretném ha segítség nélkül is megállna majd a talpán,és nem szakadna rám minden teendő.Nem az lenne,hogy ha nem vagyok otthon akkor nem tud magának kaját melegíteni vagy készíteni valami egyszerű dolgot,vagy akár egyedül beindítani a mosógépet.
Lehet onnan is jön ez a rossz érzésem,hogy otthon anyukám csinál mindent,de tényleg mindent a fűnyírástól kezdve a számlál feladásáig,és tudom mennyire nehéz neki...
Az anyuciról annyit,hogy nem sértésnek szántam.Tisztelem az édesanyját és tényleg egy rendes nő,nem lehet rá egy rossz szavam se.Ő még abban a modellben nőt fel ahol a nő dolog kiszolgálni a férfit.Csak én ezt a hagyományt nem szeretném folytatni.
Nekem is volt ilyen párkapcsolatom (Ő is 27 volt, mikor megismertem), és NEM, NEM volt képes felnőni. Most 33 éves, és ugyan úgy él otthon, mint egy lázadó 15 éves kamasz.
Egy csekket nem tud feladni, és nekünk is voltak "vicces" sztorijaink bogarakkal. Konkrétan egy méhecske elől futott visítva, és bújt a hátam mögé... Annyira szánalmas volt.
Aki "ilyen", az nem nagyon fog megváltozni, ha eddig nem tette. Arra ne alapozz, hogy majd melletted felnő, mert nagyobb esélyed van arra, hogy nem fog. Sőt. Rosszabb lesz. Tapasztalat.
Nálunk is hasonló helyzet van. De én nem látom ilyen tragikusnak. Most pl. az hogy anyuci mossa az ágyneműt, vagy indítja be a mosógépet az sztem normális.Én mint nő ezt a saját feladatomnak is tekintem, ahogy az anyós és az én édesanyám is. és ha együtt lesztek neked is ez lesz sztem a megszokott, meg amíg otthon van és anyuci elkészíti a reggelit, vagy főz egy kávét most.. ez is szinte mindenhol így van. Pároméknál sőt nálunk is otthon, tesómnak is mindent az orra alá rak, meg nekem is sokszor. Megmelegíti a teát mire felkelek, vagy süt 3 tojást pedig én is 24 éves nő vagyok. :) De a kényszer nagy úr, ha külön laktok meg fogja csinálni tudom. Én is meg fogom. Csak a kényelem miatt így egyszerűbb.
És a környezetemben lévő férfiakról el sem tudom képzelni hogy el menjenek bevásárolni, sőt a fiúk többsége vagy anyucival vagy a bnőjével vesz vmit. Nem azért de ne parázz ezen.
Nem attól lesz vki férfi, hogy lehúzza maga után az ágyneműt, bajlódik a mosógéppel, vagy elmegy magának nadrágot venni. Ezek sarkalatos- felszínes dolgok. ha szeretitek egymást, majd te másképp "szoktatod". Pl. az én párom ha takarítom a szobáját aranyosann néz, és elvizsi kirázni a plédeket, meg a szőnyegeket. Ennyi. És így is lehet csinálni, megmutatni nekik hogy jó is lehet ha együtt csináltok vmit.
Utolsó vagyok...most h végigolvastam a válasdzokat elszörnyűlködtem. Kedves nőtársaimnak üzenem, hogy igen nem kell mindent a férfiak orra alá dugni,teljsen kiszolgálni őket (mert az butaság) de kikényszeríteni azt h mossa ki a függönyt meg ilyenek. Hát ne haragudjatok. Ha ti kertes házba laktok mint pl mi vidéken, lehet h itt adottabbak a szerepek mint a panelekbe, de ha a párom azt kérné h kint az udvaron vagy bennt a házban barkácsoljak össze vmit, vagy akármi körberöhögném. Mindenki maradjon a szerepénél. A nő ne túlságosan de kényeztesse az urűt, a férfi pedig biztosítsa hogy minden működjön, legyen rend az udvaron stb. Vannak dolgok ami ha vkinek nem lesz anyukája az jó ha megcsinálja, de nem az ő dolga. Úgyh értem már miért van ennyi válás. :(
Nem kell senkiből hülyeségeket kikényszeríteni, és apróságokon veszekedni. Ha nincs kert segítsen ebbe-abba de azért álljon meg a menet....
16-os: ilyen alapon miért kényszeríti a férfi a nőt arra, hogy mosson, főzzön, kimossa a függönyt?
Elismerem, kertes házban ez nyilván máshogy van. De panelban milyen férfimunka van? Kicserélni a villanykörtét? Összerakni egy bútort, felcipelni 2 karton vizet vagy tejet? Hát ezt én is megoldom, köszönöm.
kaptál válaszokat:) kinek milyen esete volt..volt akinek nem volt gond késöbb, és a férje igazodott hozzá, el tudja látni magát stb..volt akinek kudarc lett, a férfi maradt ugyanolyan...bármi lehet nálad is...szerintem egy esélyt megér a dolog...ha befogod magad mellé a munkába, kedvesen, és nem kiabálásokkal, akkor lassan hozzászokik a dolgokhoz, tudni fogja, mit és hogyan kell csinálni! :)
24L
# 16
Én meg azon szörnyülködöm el, amikor hallom egy barátnőmtől, hogy a barátja elvárja tőle, hogy 12 órás meló után még főzzön-mosson-takarítson, miközben a derék legény döglik a tévé előtt. Hála istennek ez a középkori felfogás már kiveszőben van...És ez nem a szerepekről szól! Munkamegosztás, tudod! Hagyjuk már, hogy a férfi elvégzi a ház körüli nehéz melókat, manapság szerelőt hívnak mindenhová. A nőkbe sajnos gyakran belenevelik a cseléd-hajlamot, így válik sok nő 35 éves korára elhasznált valamivé.
Csak leírom öcsém példáját:
26 éves, otthon lakik-ami nem gond, sőt!-viszont egyedülálló édesanyámnak kell munka után mosni-főzni-takarítania rá, mivel öcsém a kisujját sem hajlandó mozdítani, egész nap a gép előtt ül. Persze, ha pénz kell, tartja a markát. Anyák napján egy kukkot sem szól, senkit nem köszönt fel. Amikor lomtalanítás volt, vidáman cigizett a teraszon, miközben mi hordtuk fel a pincéből a cuccokat. Tényleg, ez egy IGAZI férfi?
Csak annyit látok, amikor hazautazom, hogy édesanyám el van gyötörve, fáradt, de jaj kisöcsinek ki kell ugrani cigiért.
Szerencsére az én párom normális férfi, gyakran együtt főzünk, igénye van a tisztaságra, tesz is érte, szeret magának ruhát venni, tudja mit akar. :)
16. vagyok. Direkt hihangsúlyoztam hogy mi kertes házba lakunk, és nálunk megvannak a szerepek. A nők bennt a férfiak kint. És nem hinném hogy ez középkori felfogás. Mi mindent eltakarítunk, főzünk-mosunk, míg a férfiak a kertbe vannak, foglalkoznak az állatokkal. A paneles esetre meg írtam, hogy persze biztos máshogy van. Mert az más ha tényleg semmi munka nincsen ami férfias lenne. erre írtam h befoghatja és majd úgy szoktatja hogy neki is segítsen. De az nem megoldás hogy az ember kiabál a másikkal minden sz@r miatt.
Segítsen mondjuk porszívózni, vagy tényleg bevásárolni de azért a férfiak- férfiak. Én nem védem őket. De nálunk ez nem így működik. MIndeki teszi a dolgát, és békében- boldogságban élünk. Ez is egy vélemény, ahogy a tiétek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!