Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha a családom...

Mit tehetek, ha a családom nem tudja elfogadni a döntésemet?

Figyelt kérdés

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, de minden tanács jól jönne a problémát illetően.

A helyzet az, hogy én néhány hónappal ezelőtt apróbb csomókat véltem felfedezni magamon, amiből napok alatt gyakorlatilag diagnózis lett, rosszindulatú elváltozás, nyirokcsomó daganat, ami a testem több pontján is megtalálható. Műteni nem lehet.

Borzalmas napokat éltem át, hiszti és düh rohamok hada, tehetetlenségemben már minden megfordult a fejemben, üvölteni, tányérokat vagdosni tudtam volna a falhoz... Aztán amikor túl voltam az első sokkon, rákérdeztem az orvostól nyíltan, hogy mennyi az esélyem. Orvosról orvosra jártam, kivétel nélkül bő fél évet jósoltak nekem, ha elfogadom a kezeléseket, valamivel többet, de igazából mindegyik beismerte, hogy nagyon agresszív fajtával állok szemben.

Számos rákbeteg volt már a családunkban, végignéztem ahogy leépülnek, évekig küzdenek, bíznak, remélnek tönkretéve a családot idegileg/lelkileg. Borzasztó mindez a beteg és a család számára is. Én akkor, amikor minden orvos keresztet vetett rám tényleg, úgy döntöttem nem vállalom a kezelést azért, hogy húzzuk az időt. Inkább töltöm a hátralévő időt békében, viszonylag jó állapotban, boldogan, mint kórházban, ágyhoz kötve, borzasztó mellékhatásokkal. Nem akarok szélmalom harcot vívni.

Mindezek mellett alternatív gyógymódok után néztem, ebben kezdtem el hinni és mellette sosem voltam vallásos, de heti 1-2 alkalommal meghúzom magamat egy templom hátsó soraiban egy-egy misén és végig könyörgöm, hogy történjen csoda. Bízok a gyógyulásomban, hiszek benne, de ha vége kell hogy legyen, akkor legyen könnyen vége. Nem a kemo mellékhatásaiba akarok belehalni.

A szüleim ezt nem tudják elfogadni! Jó 2 hónap telt el a diagnózis óta és olykor anyukám még mindig sírva hív fel és könyörög, hogy fogadjam el a kezeléseket. Borzasztóan fáj ez nekem és nem tudom hogyan értethetném meg vele, hogy én ezt a döntést már meghoztam!? Hogyan magyarázhatnám el a szüleimnek, hogy mindannyiunk szempontjából ezt érzem helyes döntésnek!?

2013. máj. 4. 23:17
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
88%
Akit szeretünk azt nagyon nem akarjuk elengedni,hidd el és hiába is magyaráznád,hiába is mondanád,hogy te nem akarod a kezeléseket,ő/ők ezt nem fogadják el,mert nagyon szeretnek téged és nem akarják,hogy elmenj..ez a természetes a részükről.Bátor döntést hoztál,hihetetlen lelki erő kellett hozzá!De higyj még a jobban,a szebben,a jövődben!Lehet még bármi!Tegyél meg mindent magadért!Ha nem a kemót,de minden mást..Őszintén sajnállak(és nem az a szánakozó sajnálkozás ez,hanem azaz őszinte)
2013. máj. 5. 00:14
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Azt szabd tudni hogy hány éves vagy?
2013. máj. 5. 00:19
 13/44 anonim válasza:
75%
Tényleg bátor döntés volt. A halál nem túl félelmetes. Csak a veszteség... Talán a szüleid elé állhatnál észérvekkel, hogy mi miatt döntöttél így. Ha úgy könnyebb gyújtsd össze egy lapra minden egyes érvedet.
2013. máj. 5. 00:38
 14/44 anonim ***** válasza:
81%

Rettenetesen sajnálom. :((( Nem is lehet erre mit mondani... :(

Ha a természetes gyógymódokról beszélünk... búzafűlé... egy rákos ember már meggyógyult belőle.

A szüleid csak képtelenek elfogadni, hogy ez történik veled, velük. Az utolsó csepp vérüket is odaadnák érted. Érthető... :( Mondd el nekik, amit itt leírtál. Hogy a kezeléssorozat csak meghosszabbítaná a szenvedéseid, de nem az életed... :(

2013. máj. 5. 01:23
 15/44 anonim ***** válasza:
81%

Ez tényleg nagyon nehéz és nagyon sajnálom :(

Megértelek, hogy nem akarsz szenvedni, ha nincs esély. De esély mindig van! Még akkor is, ha úgy tűnik hogy nincs. Sok olyan esetről tudok, amikor az orvosok szerint menthetetlen volt a beteg, és mégis túlélte. Szóval én mégis azt mondanám, hogy vállald a kezeléseket, hátha... Közben foglalkozhatsz az alternatív gyógymódokkal is, de csak azokkal nem valószínű, hogy túlélnéd, míg az orvosi kezelésekkel illetve a kettővel együtt sokkal több esélyed lenne. És ami a legfontosabb: higgy abban, hogy van esélyed túlélni! Mint már írtam, ismerek több olyan embert is, akikről évekkel ezelőtt lemondtak az orvosok, ennek ellenére még mindig élnek.

2013. máj. 5. 01:46
 16/44 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Ha úgy döntöttél, hogy a hátralévő időt NYUGALOMBAN, BÉKESSÉGBEN TÖLTÖD, akkor abba nem fér bele, hogy a szüleiddel harcolsz. Az önálló döntések a felnőttség jelei, és ez gyakran magával hozza azt, hogy a szülők fellázadnak a felnövés ellen. Még mindig inkább akarnak uralni, irányítani mint gyermeküket, mint hogy felnőtt vagy boldog légy, ez esetben hogy túlélj (bocs, ezt ki kellett mondani).

Ez BÁRMILYEN felnőtt döntésnél így van - ilyen szülőknél. Sok ember élete végéig nem tudja elfogadtatni saját döntéseit velük, nemhogy fél év leforgása alatt.

Ez csak az energiádat viszi, és még hónapjaid se maradnának... Tégy le erről a célodról, kérlek szépen!

Ne törődj az ő világképükkel, tartsd Magad a döntésedhez! Rengeteg film van a neten, ami alternatív gyógymódokról szól, egy rakat megoldást találhatsz!

Az egyik infó elvezet a másikig! Nagyon izgalmas kalandban lesz részed, és gyógyulásban.:)

Az egyik gyógymód arról szól, hogy valaki hasonló betegséggel 3 hónapig minden nap végestelen végig vígjátékokat nézett, és reggeltől estig csak nevetett, nevetett. 3 hónap alatt teljesen meggyógyult.

Van elég pénzed, hogy ne kelljen addig dolgoznod?

Budapesti vagy?

Szivesen megyek Veled moziba, színházba, ha kell partner.

2013. máj. 5. 02:18
 17/44 anonim ***** válasza:
71%

Először is nagyon sajnálom,azt ami veled történik,de meg tudlak érteni.

Én sem vállalnám a kezeléseket.

A családodat kérd meg,hogy ha már a te életedről van szó,akkor hadd döntsd el te és ne szóljanak bele,hanem segítsenek neked is megfelelően kialakítani a hátralévő időt.

Remélem sikerrel jársz azokban,amikbe belekezdtél gyógymódokba :)

2013. máj. 5. 05:34
 18/44 anonim ***** válasza:
69%
Én sem vállalnám a kezeléseket, még sokkal nagyobb eséllyel sem. Én már régóta csak a természetes gyógymódokban hiszek, a kemo, sugár, csak mérgezés, persze, elpusztítják jó esetben a rákos sejtek nagy részét, csak kár, hogy közben a nem rákosokat is. Láttam már nem egy embert belerokkanni a KEZELÉSEKBE, nem a betegségbe, láttam sokat meghalni a kezelések miatt, ismerek olyat, aki a KEZELÉSEK következtében sosem élhet már úgy, mint azelőtt. Jó lenne, ha lassan mindenki belátná, hogy ez nem valódi gyógymód, csak a kétségbeesett emberek beetetése.
2013. máj. 5. 06:27
 19/44 anonim ***** válasza:
75%
Budapesten laksz? Mely orvosoknál jártál?
2013. máj. 5. 07:32
 20/44 anonim ***** válasza:
74%
Tényleg ne add fel! A testvéremnek csontrákja volt, max 3 hónapot jósoltak neki. Ez volt 5 éve, azóta házas és most született meg a lánya! :)
2013. máj. 5. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!