Mely szakmák, foglalkozások azok, amibe a családtagokat is be lehet vonni?
Pl. férj-feleség is együtt csinálhatja (főleg vállalkozási formában). Vagy látványos ahhoz,hogy a gyerekeket bevonjuk. Ismerősi körben ki mit csinál,amibe betársulnak a családtagok is?
Ilyenekre gondoltam, mint pl:
- kamionos (elviszi a családtagját az útra),
- állattenyésztő (pl. otthon van a telep, gyerekek tovább folytatják a szakmát)
- vendéglátós (gyerek/feleség besegít a főzésbe, felszolgálásba)
Új életet kell kezdenünk,jelenleg irodában dolgozunk és olyan tevékenységet keresünk,amit felnőtt is el lehet a nulláról kezdeni és pár hónap alatt már dolgozni is benne (vállalkozóként)
Lehetőleg olyat keresek, amit egy kisebb városban is lehet csinálni. Milyen vállalkozást indítanátok kb. egy ház árából?
10.-es
"Most nem érdemes belefogni semmibe. " Attól, hogy a te neked megy a vállakozásod attól másnak mehet. Jó lehet, hogy nem megy neki de lehet.
Tudom mennyi terhe van azt nem kell nekem elmesélni, mert én ebbe nőttem fel.
Kérdező
Úgy gondolom, hogyha vállalkozást akarsz csinálni akkor olyan dolgot keress amit nem sokan csinálnak és keresett dolog.
Apának is van egy és nem mondanám, hogy nincs munka, válság ide oda azt veszem észre, hogy arra van szükség amit csinál és azt kevesen csinálják, és még kevesebben értenek hozzá igazán. Tesómmal ebben nőttünk fel és mindketten hasonló szakmát választottunk. Rendszeresen segítünk itthon apának, a tanárok meg eléggé meg vannak elégedve az eredményeinkkel.
nos, nem vagyok túl jártas semmilyen szakmában.
a nagyszüleimnek cukrászdája volt. tegyük hozzá, h jókor nyitották, jó helyen, jó árakkal, jó minőségű termékekkel, és nagyon kedves kiszolgálással.
papa volt a cukrász, nagyi az eladó. olyan igazi kis családias helyet képzelj el, egy picike üzlet, közepes méretű választék, de a lehetetlent nem ismerték. a papa sütött lakodalmakra is, és annyi megrendelésük volt, h alig győzték. soha nem volt alkalmazottjuk, max néha elment hozzájuk a szomszédnéni takarítani, de az üzletbe senkit nem vontak be, mert tudták, h ahol pénz van, ott lopás is. sajnos.
manapság azt látom, h a kocsmák és a franchise helyek mennek. jól bejáratott brand, egy bizonyos társadalmi rétegnek elég kimondani a nevet, és tódulnak. legalábbis itt Bp-en ez megy.
tegyük hozzá, ehhez baromi nagy alaptőke kell, nem lehet a semmiből megcsinálni.
a vendéglátásra mindig lesz igény, és abba belevonhatók a családtagok. viszont az árképzésre, a minőségre, és kiszolgálásra nagyon ügyelni kell. ha csak az egyik hibádzik, már elpártolt a vendégsereg.
ha felfut a hely, akkor meg nem lesz nyugtod az Apehtől, a védelmi pénzt szedőktől, a kölcsönkéregetőktől, a konkurenciától.
minél messzebb a világ zajától, ezek után azt mondom.
ha tényleg tele vagy mint a déli busz, akkor valami családi gazdálkodásban gondolkodnék. állatok, mezőgazdaság, és az ebből előállított termékek. najó, ennyi pénz a világon nincs, h a nulláról pár év alatt jövedelmezzen. nekem ez a legszimpatikusabb és legemberibb. de a legnehezebb is.
nem tudok igazán okosat mondani. vegyük úgy, h végigzongoráztam azt, ami eszembe jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!