Ha a testvérem intézetbe akarja adni a gyerekét akkor a gyámügy megkeresi a családtagokat hogy ők nem e nevelnék a gyereket?
De igen!
A Gyámhivatalnak kötelessége ilyenkor környezettanulmányt végezni, és a gondnokolt számára legkedvezőbb döntést meghozni.
2 embertől 2 külön válasz.
Szerintem kérdezd meg a gyámhivatalt, ők jobban tudják :)
Szóval rakjuk sorba:
1. Bemégy a gyámügyhöz, bejelented, hogy a te kis családodban jó helyen lenne a gyermek, és szívesen nevelnétek
2. Majd ezek után a gyámügy valamikor felkeres benneteket egy környezet-tanulmányra. Gondolom azon kívül kismillió kérdésre, jövedelem-igazolásra és egyebekre lesz szükség. Majd a végén meghozzák a határozatot.
Azt ők is tudják, hogy egy gyermeknek egy családban jobb, mint bármely intézetben. (És természetesen az akkor már a család költsége, és nem az államé)
Persze a döntésnél biztosan nem ez az elsődleges szempont.
Hát nagyon tévedsz utolsó!
Az a helyzet hogy halottam egy telefonbeszélgetést a testvérem beszélt egy barátnőjével telefonon. halottam hogy mondja,hogy megbámnta h megszülte a gyereket,azt se tudja ki az apja-nekünk hazudott h tudja,csak nem akarja megmondani mert házas az illető,és az a pasi akivel megismerkedett kb 6 hónapja mondta neki h már többször h milyen jó lenne a kettejük kapcsolata ha intézetbe adná a gyereket. Anyám meg ugyse kapná meg mert sok a hitele,én meg fiatal vagyok ahoz hogy megkapjam(én 22 éves vagyok,de dolgozom). Azon aggodott a legjobban hogyan adja ugy intézetbe hogy mi ne tudjuk meg.
Rákérdeztem,hogy mi ez amit halottam,tagadott mindent. Attól félek a legjobban h intézetbe adja ugy h mi nem tudjuk meg,és esélyünk sincs nekem vagy anyukámnak h tovább neveljük a kicsit.
De bemenni és előre szólni a gyámügyön sem akarunk,mert tesóm nagy kamugép,lehet h csak hazudozott a telefonba... nem akarjuk hogy akkor meg pont ez miatt vegyél el a gyereket-velünk él a tesóm és a gyerek is ugye. Mert ha épp a gyerekkel van tesóm,akkor foglalkozik vele meg szereti.
Nekem mondjuk nem lenne pofám lecsapni a testvérem gyerekére.
Nem véletlenül szeretné, ha más nevelné és nem kellene vele találkoznia.
Akkor nem fog tudni minket családtagokat megkerülni a tesóm? olyan nincs h egyik nap még haza hozza a bölcsiből a gyereket,másik nap meg már intézetben van?
Nem kéne a testvérem együtt élnie és nézegetné a saját gyerekét,ugyanis ha ezt meglepné,akkor nem hiszem h anyukám továbbra is eltürné,és eltartaná őt.
Kedves 8#
Mondd már meg a bölcsis gyereknek miköze van hozzá, hogy az anyja egy felelőtlen rib@nc? A kedves kérdező a gyerek érdekeit helyezi előre nem pedig a kis szétteszem a lábam aztán sírok testvérét..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!