Szerintetek kinek van igaza?
Szóval a férjemnek az édesanyja 7 éve meghalt.Iszonyat anyás volt.Édesapja rá egy évre megint megnősült.Férjemnek van egy 7 éves kisfia akit az új feleség(új mama)egyfolytában azzal traktál,hogy hívja mamának.Ez a férjemnek nem tetszik,és szokta neki mondani,hogy nem mama.A mama a temetőben van meg anyának az anyukája a te mamád.A gyerek ezt elmondta az anyjának aki azt mondta neki,hogyha a "K"nem mama akkor én(mármint a nevelőanyja)se vagyok neki a nevelőanyja.
Én sose kértem a kicsitől,hogy anyának hívjon.Mindig a keresztnevemen szólít.
Akkor most kinek van igaza?Szerintetek jogos az új mamának követelnie azt,hogy hívja őt mamának?Hozzáteszem az új mamának van 8 vér szerinti unokája.
Amikor az igazi mama meghalt a kicsi csak 5 hónapos volt,nem ismerte.De látom rajta,hogy nem akarja mamának hívni.Akkor miért kell erőltetni?
8!
pont ez az, hogy a gyerek NEM akarja mamának hívni!
és a férjének sem jó hallani, hogy mamának hív valakit, aki nem az ő édesanyja!
Esetleg hívhatná Katimamának, ha ezt beveszi a férjed gyomra, de tartom az álláspontom, csak, ha a gyerek akarja!
2. voltam
Hogy a gyerek kit hogy hív, az a gyerek dolga, ebből pro-kontra presztizskérdést csinálni több mint ostobaság...
Nyilván ne hívja valami arrogáns, tiszteletlen módon, mondjuk "nyanyának" vagy ilyesminek, aztán ennyi. Szóval Kérdező, a férjed is leállhat a gyerek fűtésével, meg az apja új felesége is. Nem kell beleszólni, ennyi.
Az anya anya, a nagymama a mama, csak külföldön szokás mamának hívni az édesanyát.
Miért kell erőltetni? Erre csak azt tudnám mondani, hogy az óvónőm nem engedett haza, amíg nem üres a tányérom, és ezt szóvá merte tenni anyukám, erre másnap a szemembe mondta az óvónő, hogy anyám hülye. Miért? Mert sok a hülye ember.
Egyikőtöknek sincs!
Úgy szólítja a gyerek az új "nagyit", ahogy neki jólesik. Szerintem ha rákérdez, akkor az lenne a normális, hogy felajánljátok neki, hogy bárhogy hívhatja, mamának, nagyinak, XY néninek, XY-mamának, aztán majd eldönti, ő hogy szeretné.
Az új mamának nem kell erőltetnie, a férjednek meg nem kellene az ellenkezőjével traktálnia a gyereket. Tényleg hülyeség ebből presztízskérdést csinálni. Ha a gyerek mamának érzi az új feleséget, vagy ez a megszólítás tetszik neki, akkor hadd szólítsa így. Ha meg más megszólítás áll hozzá közelebb, akkor úgy.
Ne piszkáljátok ezzel, mert nem hiszem, hogy ez neki jó!
Nyugodtan lepontozhattok, de szerintem sincs igaza egyikőjüknek sem. Mind a ketten a saját érzelmeiket akarják ráerőltetni a gyerekre.Csoda, hogy be nem dilizett még tőle a gyerek. :)
Legegyszerűbb lett volna, ha a gyereknek felajánlottátok volna, hogy mik közül választhat,s közösen eldöntitek. Végül is a férjed felől őt ismeri mamaként. Ha jól értelmezem a kicsi 1 éves korától az életében van.
Száz szónak is egy a vége, én nem csinálnék ilyen nagy ügyet ebből. S nem sértődnék meg ilyen marhaságon, hogy esetleg őt is mamának hívja.
A 4. válaszoló vagyok: NEM OLVASTAD EL, hogy MIT irtam.
Ugyanis NEM azt, hogy hivja "mamának", hanem ezt:
"Hivja a gyerek az "új" mamát nagyinak, vagy mamusnak vagy valami másnak, ne pont mamának"
Mivel a "papa" feleségéröl van szó, ezért az illetö "családtag", akár tetszik neked, akár sem. Valahogy csak meg kell szólitania a gyereknek a feleséget, ezért irtam alternativákat.
Mivel a "papa" felesége, ezért logikai szempontból a "mama" szerepkörbe került a nö, tehát nem nevezheted idegennek.
Attól, hogy a gyerek valami ilyesmi néven szólitja, semmit nem vesz el az "igazi" mamától, csak a gyerek lesz gazdagabb azzal, hogy jó kapcsoaltban lehet az új családtaggal.
Nálunk több ismerösnél van meghalt szülö/nagyszülö, meg újraházasodás. A gyerekek minden "nagymama" rangú nöt "mamának" szólitanak, mégpedig úgy, hogy Kovács-mama, Tóth-mama, stb. Egyetlen esetben sincs ebböl probléma, mert mindenki a gyerek érdekeit nézi, és nem kicsinyeskedik.
Ha ilyen cirkuszt csináltok, azzal csak a gyereket teszitek tönkre, sokkal okosabb lenne, ha mindenki megpróbálna a másikkal békésen, veszekedés nélkül kapcsolatot tartani.
De arra azért kiváncsi lennék, hogy SZERINTED hogy kellene a gyereknek szólitania a feleséget?!?!?
Nem értem a férjedet. Én ismerek olyan anyóst, aki "lányom"-nak szólítja a menyét és nincs felháborodva a család. Gyerekkoromban még egyik-másik barátnőm is úgy szólította az én mamámat, hogy vezetéknév+mama, annyira családias volt a kapcsolat. Pedig mindnek volt saját mamája és megint csak nem volt felháborodva egyik család sem.
Az új mamának sem kell persze erőszakoskodnia, de a férjednek sem ellenkeznie. Miért a gyereken keresztül kell egymással harcolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!