Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meleg vagyok. Hogyan mondjam...

Meleg vagyok. Hogyan mondjam el a szüleimnek, barátaimnak? Nagyon félek.

Figyelt kérdés

2013. ápr. 29. 12:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
21%

Ne forgasd ki a szavaimat!

Női szerepek léteznek. Ez nem azt jelenti, hogy itthon színészkedem, hanem vannak archetípusok, amiket viszünk. Önmagamat adom, én ilyen vagyok, nem leszbikus, és nem játszom meg, hogy a férjemet szeretem :D Nevetséges a feltételezés, és az, hogy személyeskedsz, csak magadat minősíted.

Írtam a válaszomban, hogy nincs eleve elrendeltetés, és írtam, hogy a hajlam mindenkiben benne van, csak valami előhozza. Ne ragadj ki mondatokat, sorokat a válaszomból, hanem az egészet nézzed.

De mint írtam, szülőként ez az én véleményem. Viszont, ha te homoszexuális vagy és elmondtad a szüleidnek, akkor ők mit szóltak? Tapsikoltak örömükben? Mert azért ezt nem hiszem, hogy ez volt az első reakció

2013. ápr. 29. 14:18
 12/30 anonim ***** válasza:
69%
ha önmagadat adod, az már nem szerep, hanem a te természeted, akkor éppen összevág egy konvencionális archetípussal. de amit te írtál, az úgy jött le, mintha a gyerekednek egy adott archetípushoz kellene magát tartania, holott éppen fordítva van, a többségi emberi viselkedés határoz meg egy archetípust, de kimondottan káros, hogy ha valaki a természete ellenére (például egy leszbikus) erőszakkal ráveszi magát, hogy egy tőle idegen szerep szerint színészkedjen. ezért nincs értelme a " Én megteszem ami tőlem telik. Látja a családi mintát, ennél többet nem tehetek.", mert ez nem mintakövetésből áll.
2013. ápr. 29. 14:26
 13/30 anonim ***** válasza:
20%
Persze. Nyilván ez telik tőlem, nem tudom rávenni. Csak ebben nő fel. De mivel úgy neveljük, hogy önmagát adja (és ezt lehet erősíteni neveléssel) így ő maga fog dönteni, hogy mit/kit fog szeretni. Az alap adott, ha mégis a lányokat fogja szeretni, akkor meg elfogadom, de nem könnyen, mert egy Anya ezt másképp látja. Én magam előtt azt látom, hogy menyasszony, meg gyerek, boldog család. DE nyilván, ha az ő boldogsága egy másik lány mellett adatik meg, akkor ez van. Bár szerintem ha a hajlam bennünk van, akkor bármi előhozhatja. De nem hiszem, hogy ezt látni kisgyermek korban. Azért az ovis fiúk még inkább autóznak, mint babáznak, és a lányom is inkább babázik, mint autózik :)
2013. ápr. 29. 14:30
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

"Én magam előtt azt látom, hogy menyasszony, meg gyerek, boldog család. "

hát elég szomorú, hogy te már előre eltervezed a gyereked életét. így nem is csoda, hogy nagyobbat fog csalódni, ha a lányodnak más elképzelése lesz a SAJÁT életéről.

"Azért az ovis fiúk még inkább autóznak, mint babáznak, és a lányom is inkább babázik, mint autózik :)"

jaja persze. mivel ezt nyomják a kezükbe... nálunk mindenki legózott, mert arra volt lehetőség. csak próbálná egy fiú babát kezébe venni, már vennék is el tőle, hogy "az nem fiús" dolog, és szépen megtanítanák nekik, hogyan _kell_ fiúként viselkedni, fiúszerepben. már kiskorukban megtanítják nekik a színészkedést.

2013. ápr. 29. 14:38
 15/30 anonim ***** válasza:
79%

"De nem hiszem, hogy ezt látni kisgyermek korban. Azért az ovis fiúk még inkább autóznak, mint babáznak, és a lányom is inkább babázik, mint autózik :)"

Ez azért van így, mert kikapják a gyerek kezéből a nem szerepazonos játékot. Ha egy kisfiú szeretne egy rózsaszín Barbie-t, az anyja nem venné meg; így esélye sincs vele játszani.

Mivel otthon előbb játszik a gyerek, mint az oviban, otthon a lányoknak lányos játékaik vannak, azért fognak azzal játszani, mert azt ismerik.

2013. ápr. 29. 15:59
 16/30 anonim ***** válasza:
29%

Innen látszik, hogy nincs gyereketek. Én a lányomnak ugyanúgy megveszem a verdás kindertojást és a piros biciklit, mert az tetszik neki. Sőt szerszámosládája is van...

És nem terveztem el előre az életét, de szeretném majd ha férjhez menne. Olyan nagy bűn ez, hogy elképzelem? Azért az elképzelés, meg hogy megtervezem helyette, nagyon nem ugyanaz...

De nem értitek, csak szajkózzátok a magatokét... és forgassátok ki a szavam

2013. ápr. 29. 19:00
 17/30 anonim ***** válasza:
80%

"Innen látszik, hogy nincs gyereketek."

Ezt többször is elmondtad, de szerinted ez nem szomorú rád nézve? Nincs gyerekem, de ha lenne, egy pillanatra sem álmodnám meg az életét. Az az ő dolga. És ha bejelentené, hogy meleg, az olyan lenne, mintha azt mondaná, szereti a rakott krumplit. Ha majd gyereket szülök, nem azért teszem, hogy az ÉN nagymamai álmaimat valóra váltsa. Még ebben a szép kifejezésben is benne van: életet adni.

2013. ápr. 29. 20:28
 18/30 anonim válasza:
22%
Elolvastam ezt a parbeszedet. Hat nagyon remelem, hogy a meleg paroknak soha nem engedi meg a torveny hogy gyereket neveljenek fel!
2013. ápr. 29. 22:19
 19/30 anonim ***** válasza:
86%

Ismerek olyan fiút, aki már oviban fiúba volt szerelmes.

Én autókkal, katonákkal játszottam kezdettõl fogva, és mindig is a fiúk közt éreztem jól magam. A fiam meg babázott. :)

Azért, mert valakinek nincs gyereke, még tudhatja, milyen meleg gyereknek lenni. De, aki nem meleg, annak gõze sincs róla.

2013. ápr. 30. 09:14
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdezõ!

Ne kapkodd el! Ismerek olyat, akit kitagadtak, sõt olyat is, akt pszichiátriai zártosztályba dúgtak. Erre a beszélgetésre alaposan fel kell készülni. Ha gondolod írj prprivátban.

2013. ápr. 30. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!