Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Mondanátok ilyet a gyereketeknek?
Kicsit hosszú lesz, ne haragudjatok de muszáj kiadnom ezt magamból, mert nagyon elvagyok keseredve :((
Most vagyok középiskolás utolsó éves. Már csak 5 nap van a suliból, én pedig megbuktam 5 szakmai tantárgyból és 3 érettségis tantárgyból. Anyám azt mondta, hogy ő nem fog eltartani még 1 évig, az érettségi után mehetek ahova tudok. Hiába mondtam neki, hogy vannak terveim, nem fogok itthon ülni és várni a csodát, esti képzésen le akarom tenni 1 év alatt még abból a 3 tárgyból az érettségit(német már megvan, illetve infóból fog sikerülni idén) Illetve közbe nappali képzésen, egy német közép fokú, illetve angol alapfokú tanfolyamot. Egyáltalán nem érdekelte, mikor elmondtam neki a terveimet, csak üvöltözött, aztán otthagytam. Igazából az is az ő hibája, hogy én most megbuktam ennyi tantárgyból az év végén, mivel már 10.-ben könyörögtem, hogy had váltsak iskolát, mert nem megy, és nem is érdekel, és középiskola végére annyi teher zúdult rám ( vizsgáztatás 6-7 szakmai tárgyból,amik egyáltalán nem is érdekelnek, munka iskola mellett, hogy anyáméknak könnyebb legyen), hogy egyszerűen se időm se energiám nemvolt az érettségi tantárgyra koncentrálni. Emelt óraszám olyan szakmai tárgyakból, amikhez egyáltalán nem vonzódtam és nem is érdekeltek... Tudom, volt lehetőségem választani 8.-ba, hogy hova megyek, de akkor még 14 évesen jó ötletnek tűnt, és tetszett is, csak mikor eltelt 1-2 év akkor jöttem rá, hogy ez nem az én világom, de akkor is anyám nem hagyta hogy váltsak, azt mondta ha elkezdtem járjam szépen ki a középiskolát. Ezt se értette meg hogy én nem a középiskolát akartam otthagyni, csak olyan iskolára akartam váltani, ami érdekelt volna. Teljesen rendben van, hogy nem fogok tudni dolgozni esti iskola mellett, mert 8 általánossal sehova se vesznek fel, illetve diákmunkára is csak nappali tagozattal tudnék menni, de istenem, 3 iskolát járnék ki 1 év alatt, és tudom, hogy sikerülne, hiszen a német előrehozott érettségit is 5-össel szereztem meg. Szerintetek normális ez a felfogás, hogy azt mondja hogy az érettségi után kidob a lakásból, amiért nem sikerült teljesen leérettségiznem? :S Nem tudom, hogy már mit gondoljak magamról, tényleg én vagyok ennyire selejtes gyerek, és nekem kéne szégyellnem magam amiatt, amiért szégyent hoztam a családra, hogy egy érettségit se tudok időben megcsinálni?
Én is olyanban jártam, amit nem igazán szerettem, illetve tudtam, sosem fogok közgázzal foglalkozni. Könyvvitelt sosem értettem, de 2-esre megment, hasonlóan közgáz, statisztika, pénzügy, gépírás egy borzalom volt. Ha legalább órán odafigyelsz, és dogák előtt előveszed, tényleg meg van a kettes.
Mindenkit hibáztatsz, anyukádat, a munkát, a tanárt, a tantárgyat, a betegséget, csak saját magadat nem. Nem furcsa?
8 tárgyból csak az bukik aki sík ostoba és ráadásul még tapló is a tanárokkal.
Aki csak egy kicsit buta, de próbál igyekezni azt a tanárok meg szokták szánni egy kettessel (ha félévkor még nem is, hogy motiválják egy kicsit), de év végén át szokták engedni. Ennyi tárgyból azt vágják csak meg, aki azt vastagon megérdemli.
én meg tudom érteni a kérdezőt...
én is olyan suliba jártam első két évben, amit nem szerettem. 2. félévkor 5 tárgyból megrántottak! az összes reálból+francia nyelvből. Németből kettes voltam, bioszból szintén...
3-tól átmentem egy másik suliba. Német középszintű ötös érettségit csináltam 3. évvégén, emelt érettségit 4. félévkor, mindkettő ÖTÖS lett, megkaptam vele a nyelvvizsgát. És nem ott tanultam, addig is tudtam, csak olyan nyomás volt rajtam. Bioszból 4. félévkor érettségiztem, 78%-ra.
A magyar, töri, német (emelt és közép) érettségim 5, a matek és a biosz 4 lett.
És nem abban a két évben tanultam meg!!!
Kérdésre válaszolva, már nem tudsz mit csinálni, ne foglalkozz vele, ne is emlegesd annyira anyádnak, majd megnyugszik, csinálni semmit sem tudsz. Menj el esetleg egy OKJ-re, ami tetszik, mellette tedd le az érettségit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!