Ti nem lennétek mérgesek ebben a helyzetben?
Van a nevemen egy ház, anyué a haszonélvezet. Anyu élettársa csináltathat lakcímkártyát az én aláírásom nélkül?
Szeretném megtudni, hogy mi szükséges ehhez.
Képzeljétek el, hogy a pasi eddig a nővéréhez volt bejelentve. Semmi baj nem volt eddig belőle, csak hogy meghalt a nő férje, s megijedt, hogy az öccse (anyám élettársa) is örökölhet valamit, mivel azon a lakcímen van ő is.
Ezért csináltatott neki új lakcímkártyát. A gond az, hogy se én, mint tulaj, se anyu, mint haszonélvező nem írtuk alá.
Nem kell az engedélyed, mert a haszonélvezet erősebb a tulajdonjognál. De csak akkor csináltathatott, ha anyukád aláírta a bejelentkezési lapot. Anélkül az Okmányiroda nem ad neki lakcímkártyát.
De az állandó lakás nem jogosít fel senkit öröklésre. A nő hiába jelentette ki, ha jogosult örökségre, akkor örökölni fog, akár hol lakik.
Kérdezz rá anyukádnál, hogy 100% nem engedélyezte.
Ha azt mondja, hogy nem, akkor irány a rendőrség és az önkormányzat, és kezdd el a kényszerkijelentést.
Ha a haszonélvezö beleegyezett, akkot bejelentkezhet, anélkül nem.
A házhoz addig, amig anyukád él benne, beked jóformán semmi közöd, legfeljebb ha ragaszkodik a felújitáshoz, akkor azt neked kell kifizetni.
Tudom mivel jár a haszonélvezet, kb már le*om, mert én költöztem el onnan, s lakok inkább máshol.
Nekem az a gondom főleg, hogy anyu sem írta alá semmilyen papírt. Magyarul a pasi nővére hamisította alá, vagy az önkormányzattal elsumákolt valamit, mert "jóismerős"
Jaj, dehogy jelenti ki, nem azzal van a gond. Hanem így nem kapnak meg valamilyen támogatást, hogy egy lakcímük.
Eddig jó volt, mert a pasi a nővéréhez volt bejelentve. Csak a nővér bekakilt,s besétált az okmányirodába, s csináltatott egy új lakcímkártyát a tesójának. Csak nekem dühítő, hogy az okmányirodába képesek így hamisítani....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!