Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Mondanátok ilyet a gyereketeknek?
Kicsit hosszú lesz, ne haragudjatok de muszáj kiadnom ezt magamból, mert nagyon elvagyok keseredve :((
Most vagyok középiskolás utolsó éves. Már csak 5 nap van a suliból, én pedig megbuktam 5 szakmai tantárgyból és 3 érettségis tantárgyból. Anyám azt mondta, hogy ő nem fog eltartani még 1 évig, az érettségi után mehetek ahova tudok. Hiába mondtam neki, hogy vannak terveim, nem fogok itthon ülni és várni a csodát, esti képzésen le akarom tenni 1 év alatt még abból a 3 tárgyból az érettségit(német már megvan, illetve infóból fog sikerülni idén) Illetve közbe nappali képzésen, egy német közép fokú, illetve angol alapfokú tanfolyamot. Egyáltalán nem érdekelte, mikor elmondtam neki a terveimet, csak üvöltözött, aztán otthagytam. Igazából az is az ő hibája, hogy én most megbuktam ennyi tantárgyból az év végén, mivel már 10.-ben könyörögtem, hogy had váltsak iskolát, mert nem megy, és nem is érdekel, és középiskola végére annyi teher zúdult rám ( vizsgáztatás 6-7 szakmai tárgyból,amik egyáltalán nem is érdekelnek, munka iskola mellett, hogy anyáméknak könnyebb legyen), hogy egyszerűen se időm se energiám nemvolt az érettségi tantárgyra koncentrálni. Emelt óraszám olyan szakmai tárgyakból, amikhez egyáltalán nem vonzódtam és nem is érdekeltek... Tudom, volt lehetőségem választani 8.-ba, hogy hova megyek, de akkor még 14 évesen jó ötletnek tűnt, és tetszett is, csak mikor eltelt 1-2 év akkor jöttem rá, hogy ez nem az én világom, de akkor is anyám nem hagyta hogy váltsak, azt mondta ha elkezdtem járjam szépen ki a középiskolát. Ezt se értette meg hogy én nem a középiskolát akartam otthagyni, csak olyan iskolára akartam váltani, ami érdekelt volna. Teljesen rendben van, hogy nem fogok tudni dolgozni esti iskola mellett, mert 8 általánossal sehova se vesznek fel, illetve diákmunkára is csak nappali tagozattal tudnék menni, de istenem, 3 iskolát járnék ki 1 év alatt, és tudom, hogy sikerülne, hiszen a német előrehozott érettségit is 5-össel szereztem meg. Szerintetek normális ez a felfogás, hogy azt mondja hogy az érettségi után kidob a lakásból, amiért nem sikerült teljesen leérettségiznem? :S Nem tudom, hogy már mit gondoljak magamról, tényleg én vagyok ennyire selejtes gyerek, és nekem kéne szégyellnem magam amiatt, amiért szégyent hoztam a családra, hogy egy érettségit se tudok időben megcsinálni?
Fordítsuk meg.
te mit tennél, ha a gyereked, aki nem tanul, ígéretekkel állna elő? Hinnél neki, bíznál benne? Már megmutattad, hogy mire vagy képes. Nem csoda, ha elege van.
Én megértem.
Ha csak órán odafigyelsz, a kettest meg lehetett volna csinálni.
Ne keress kifogásokat, mert nincs értelme.
Attól, hogy nem érdekeltek a tárgyak, tudtad, hogy anyukád nem engedi, hogy abbahagyd a sulit, tehát leglaább ketttessel végig kellett volna akkor is csinálnod. NEm a nehézséggel volt a baj, hanem azzal, hogy nem akartad és nem is tanultál semmit.
Valóban nehéz lehetett úgy csinálni a sulit, hogy dolgozol mellette. Én nem engedtem volna meg (és annak idején nekem sem engedték volna meg), hogy dolgozz suli mellett. Annyiban egyet kell, hogy értsek az előttem szólókkal, hogy egy kettest mindenből össze kellett volna kaparnod. Annak idején engem sem érdekelt sem a matek, sem a fizika, a kémia meg még úgy sem. Nem is értettem őket...de egy kettest összeszedtem. Ha kellett puskáztam, igaz, de meglett.
A terveidről annyit, hogy egy középfokú nyelvvizsga tanfolyam 100 ezer körül mozog, az alapot nem tudom, de az legyen mondjuk 50 ezer. Az egy év esti sulira nem tudom mit kell fizetni. De akkor ez kb. 200 ezer forint.
Biztosan lesz annyi pénzed a nyári melókból? Gondold át reálisan, ami tudom, hogy nehéz.
Kitartás!
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!