Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan nőről /történetesen a menyem /aki a 8 és 9 éve meghalt szülei sirját azóta egyszersem kereste fel?

Figyelt kérdés

Ez a "drága" nő Erdélyből való,áldozni semmire nem akar,csak kapni,kapni...Az unokáimmal nem ismerteti meg szülőföldjét,az ottani rokonokat:azért nem megy ,mert az ottaniak tátják a szájukat az ajándékra?! Pont Ő maga ilyen,s mindenkire kivetíti ezt a rossz tulajdonságát!

Szóval Halottaknapja közeleg,erősködjek újra,hogy igenis illő a szülők sirját felkeresni /600 km /....

2009. szept. 27. 06:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem itt nagyot dob a latba, hogy 2 szegmens jelenik meg. Egyik az anyós-meny viszony, amire nagyon sokan "ugranak" rossz tapasztalat miatt (nehogymá az anyós mondja meg...) másrészt Erdély. Senki nem védi egy picit se az anyóst, és ez tipikus megnyilvánulás. Senki nem kérdezi meg tőle, hogy ugyan írjon még valamit, hogy ő hogy gondolkodik a válaszokról...és ez is nagyon tipikus. Jó volt kérdés, itt jönnek ki a differenciák a kapcsolatokban!
2009. szept. 27. 09:46
 22/35 anonim ***** válasza:
76%
09:46os, valamilyen szinten igazad van!Mert persze, tényleg jó lenne, ha a meny legalább a szülőföldjét megismertetné a gyerekekkel!De egy olyan dologba, hogy ki hányszor jár temetőbe szerintem nem lehet beleszólni!ha azt írta volna, hogy éktelen rosszak a gyerekek, a meny nem tesz semmit,és az anyósra sem hallgat, akkor persze, egyet értek, hogy finoman lehetne vele beszélni, hogy figyeljen már oda a gyerekekre.De egy ilyen dolog, hogy temetőbejárás???szerintem ezt mindenkinek magának kell tudnia!
2009. szept. 27. 10:01
 23/35 anonim ***** válasza:
85%

Le leszek pontozva, de nem érdekel.

Én se megyek el anyám sírjához 5 éve, mégpedig azért, mert bőven elég volt anno megtalálni a holttestét, nem akarom állandóan felszakítani a sebeket...

20/N

2009. szept. 27. 11:49
 24/35 anonim ***** válasza:
83%
Kedves Utolsó! Én nem pontozlak le, pontosan tudom mit érzel. Nekem édesapám halt meg tavaly, ő itt él a szívemben, itt marad velem mindig, nem telik el nap szinte hogy ne gondolnék Rá, ne beszélnék hozzá. Volt pár próbálkozásom , hogy kimenjek a temetőbe, mikor meglátom a táblán a nevét ... Én úgy érzem hogy sokkal de sokkal erősebben tudom így ápolni az emlékét mintha a temetőbe járnék ki. Persze van akinek az tesz jót, édesanyám kifejezetten megnyugszik egy-egy temetőlátogatás után. Azonban szerintem senkit nem lehet elítélni ez alapján. Nem látunk bele a lelkébe, nem tudjuk mi történik vele.
2009. szept. 27. 12:35
 25/35 anonim ***** válasza:
69%

mi van akkor, ha meglátogatja a sírt? kinek lenne ebből miben jobb?

és most teljesen mindegy, h milyen rokon. ha szerette az illetőt, akkor úgyis gondol rá rendszeresen, ha meg nem, akkor meg minek?

2009. szept. 27. 13:34
 26/35 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

A menyed biztos tudja miért nem akar menni,azonkívűl,ha nem mondja el neked,semmi közöd hozzá.

Engem még gyermekkoromban sem "erősködtek"ki a temetőbe,nem tudom te egy felnőtt emberrel miért akarod megtenni.

Azonkívűl 600 km igen is sok,ha meg elmennek rokonlátogatóba igenis illene "jól bevásárolni"ami pénz ,méghozzá sok.Ha a menyed nincs jóba a rokonakkal(valamiért eljött onnan,meg 8 éve nem keresik egymást-rokonok is jöhetnének megnézni hol él)akkor természetes.hogy inkább magukra költi ezt az időt/pénzt.

Azonkívűl minden temetőben van egy kereszt,ahol a "messzenyugvóknak"gyújtanak gyergyát.Ha már olyan fontos a halottaknapja tudhatnád.A barátnőm így gyújtott mindig gyergyát a 40 km-re lévő édesanyjáért,ugyanis akkoriban se pénze,se ideje nem volt odamenni.(nem volt munkaszüneti nap)

2009. szept. 27. 13:42
 27/35 anonim ***** válasza:
34%

Akkor most én leszek lepontozva, de nekem más a véleményem.

Én nem veszem figyelembe az anyós és menye viszonyát.Még az sem érdekelne igazán hogy nem ismerik a gyerekek Mo.-t.De hogy egy évben egyszer( nem feltétlenül halottaknapján) nem megy el oda ahol az édesanyja teste fekszik nekem az elfogadhatatlan.Nem kell családostul menni, egyedül is el lehet menni.Így olcsóbban kijön.Én valamilyen úton módon elmennék, ki se bírnám hogy ne.De nem ismerjük a hölgy gondolatait, érzéseit.

2009. szept. 27. 14:46
 28/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A hozzászólások tükrében már megnyugszom,hogy nem megy,ugyan én még mindig nem értem,hogy egy évben egyszer....,s a gaz felveri a sirt azt kigondozza,meg.....

Köszönöm mégegyszer.

2009. szept. 27. 17:59
 29/35 anonim ***** válasza:
74%
Az az igazság,hogy ha 1 évben 1x megy csak el,a gaz akkor is kiveri a sírt.Nem tudom hány évesek az unokák,de az is előfordulhat,hogy ilyen hosszú útra nem akarja a menyed elvinni őket.De az én véleményem az,hogy itt más problémáknak is kell lennie,mint a temetőbe járás.A gaz kiveri a sírt mondattal ezt elárultad nekem.
2009. szept. 27. 21:25
 30/35 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó vagyok:

Elnézést felveri a sírt :)

2009. szept. 27. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!