Mi a véleményetek egy olyan nőről /történetesen a menyem /aki a 8 és 9 éve meghalt szülei sirját azóta egyszersem kereste fel?
Ez a "drága" nő Erdélyből való,áldozni semmire nem akar,csak kapni,kapni...Az unokáimmal nem ismerteti meg szülőföldjét,az ottani rokonokat:azért nem megy ,mert az ottaniak tátják a szájukat az ajándékra?! Pont Ő maga ilyen,s mindenkire kivetíti ezt a rossz tulajdonságát!
Szóval Halottaknapja közeleg,erősködjek újra,hogy igenis illő a szülők sirját felkeresni /600 km /....
Le leszek pontozva, de nem érdekel.
Én se megyek el anyám sírjához 5 éve, mégpedig azért, mert bőven elég volt anno megtalálni a holttestét, nem akarom állandóan felszakítani a sebeket...
20/N
mi van akkor, ha meglátogatja a sírt? kinek lenne ebből miben jobb?
és most teljesen mindegy, h milyen rokon. ha szerette az illetőt, akkor úgyis gondol rá rendszeresen, ha meg nem, akkor meg minek?
Kedves kérdező!
A menyed biztos tudja miért nem akar menni,azonkívűl,ha nem mondja el neked,semmi közöd hozzá.
Engem még gyermekkoromban sem "erősködtek"ki a temetőbe,nem tudom te egy felnőtt emberrel miért akarod megtenni.
Azonkívűl 600 km igen is sok,ha meg elmennek rokonlátogatóba igenis illene "jól bevásárolni"ami pénz ,méghozzá sok.Ha a menyed nincs jóba a rokonakkal(valamiért eljött onnan,meg 8 éve nem keresik egymást-rokonok is jöhetnének megnézni hol él)akkor természetes.hogy inkább magukra költi ezt az időt/pénzt.
Azonkívűl minden temetőben van egy kereszt,ahol a "messzenyugvóknak"gyújtanak gyergyát.Ha már olyan fontos a halottaknapja tudhatnád.A barátnőm így gyújtott mindig gyergyát a 40 km-re lévő édesanyjáért,ugyanis akkoriban se pénze,se ideje nem volt odamenni.(nem volt munkaszüneti nap)
Akkor most én leszek lepontozva, de nekem más a véleményem.
Én nem veszem figyelembe az anyós és menye viszonyát.Még az sem érdekelne igazán hogy nem ismerik a gyerekek Mo.-t.De hogy egy évben egyszer( nem feltétlenül halottaknapján) nem megy el oda ahol az édesanyja teste fekszik nekem az elfogadhatatlan.Nem kell családostul menni, egyedül is el lehet menni.Így olcsóbban kijön.Én valamilyen úton módon elmennék, ki se bírnám hogy ne.De nem ismerjük a hölgy gondolatait, érzéseit.
Köszönöm a válaszokat. A hozzászólások tükrében már megnyugszom,hogy nem megy,ugyan én még mindig nem értem,hogy egy évben egyszer....,s a gaz felveri a sirt azt kigondozza,meg.....
Köszönöm mégegyszer.
Utolsó vagyok:
Elnézést felveri a sírt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!