Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan nőről /történetesen a menyem /aki a 8 és 9 éve meghalt szülei sirját azóta egyszersem kereste fel?

Figyelt kérdés

Ez a "drága" nő Erdélyből való,áldozni semmire nem akar,csak kapni,kapni...Az unokáimmal nem ismerteti meg szülőföldjét,az ottani rokonokat:azért nem megy ,mert az ottaniak tátják a szájukat az ajándékra?! Pont Ő maga ilyen,s mindenkire kivetíti ezt a rossz tulajdonságát!

Szóval Halottaknapja közeleg,erősködjek újra,hogy igenis illő a szülők sirját felkeresni /600 km /....

2009. szept. 27. 06:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
79%
Én sem sűrűn látogatom nagymamám sírját, pedig nagyon szerettem és még most is sokat gondolok rá. De a sírlátogatásnak egyszerűen nem látom értelmét.Biztos érzi, mikor eszmbe jut, de a sírhoz hiába mennék, nem lenne ott. Az ott a föld alatt már nem ő. Vannak ilyen felfogású emberek is.
2009. szept. 27. 08:58
 12/35 anonim ***** válasza:
74%

Fura gondolkodásod van... Egyáltalán mi közöd van hozzá?

Másrészt meg nem mindenki szeret temetőbe járni. Én sem nagyon járok az apám sírjához, pedig itt van egy km-re, de évente max. 1-szer megyek ki. De nem azért, mert nem szerettem, nem hiányzik. Minden nap gondolok rá, itthon. Nekem így jobb. Az, hogy ha hetente kimegy az ember a temetőbe, semmit nem jelent. Lehet, hogy máskor eszébe sem jut az elhunyt. A gyakori temetőlátogatást én egyszerűen álszentségnek tartom.

2009. szept. 27. 08:58
 13/35 anonim ***** válasza:
38%
nem vitatkozni szeretnék, de ha vki pl. 2-3 évig nem jut el a szülei sírjához, azt mondom jó, anyagi probléma meg minden... de 8-9?? most mki védi, mert erdélyi?? sztem ha más külhoni várost írt volna a kérdező, akkor meg mki fel lenne háborodva.
2009. szept. 27. 09:02
 14/35 anonim ***** válasza:
38%
jah, és tudom, hogy Erdély nem város, csak a párhuzam miatt írtam!
2009. szept. 27. 09:11
 15/35 anonim ***** válasza:
85%

Én mondjuk nem védem,de az anyósnak semmi köze nincs hozzá,hogy a menye mikor megy ki a temetőbe.Legalább is minálunk a számonkérés nem szokás,lehet azért is ilyen jó a kapcsolatunk.Tisztelem,szeretem becsülöm,mert a menyem a fiam szíve választottja és az unokáim édesanyja,és ugyan ezeket vissza is kapom.Egyébként meg kinek nincsenek hibái?

Üdv: 58 éves nagymama

2009. szept. 27. 09:15
 16/35 anonim ***** válasza:
75%

08.13-as "párodnak,mert ő él vele együtt,ő szereti!"

a párodnak = az fiadnak akart lenni :)

2009. szept. 27. 09:19
 17/35 anonim ***** válasza:
81%
Én úgy látom hogy Neked ez csak egy újabb kifogás amibe bele lehet kötni. Ha rendesen bánik a fiaddal, neveli az unokáid akkor tényleg ez alapján kell elítélni? Mert nem jár a temetőbe... Valószínűleg az is közrejátszik hogy ha elutaznak egy rokonnál kell megszállni akiket nem nagyon szívlel. Én sem voltam nagyapám sírjánál már évek óta, épp azért mert mi sem vagyunk jó viszonyban az ottani rokonokkal, egy nap alatt pedig nem lehet megtenni az utat oda-vissza. Helyette minden évben itthon emlékezünk rá.
2009. szept. 27. 09:21
 18/35 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem mi közöd van hozzá kedves kérdező!Szerintem ne erőltesd, mert az ilyen kis hülye dolgok miatt szoktak kialakulni nagyobb konfliktusok, aminek majd te látod a kárát, ha bepipulnak, hogy beleszólsz az életükbe, és nem hozzák az unokákat.

Én sem járok ki a nagyszüleim sírjához, sőt anyukám sem az édesanyja sírjához!!!szerintem ez nem furcsa dolog, vannak olyanok akik nem temetőbe járósak!Különben is, minek kéne minden évben újra meg újra felszakítani a fájó sebeket!szerintem semmi értelme!inkább örüljetek egymásnak, meg hogy vannak unokáid!

2009. szept. 27. 09:24
 19/35 anonim ***** válasza:
69%

Mar tobben leirtak, itt elottem, hogy neked nem csak azzal van bajod, hogy a menyed nem "temetozik", hanem egesszen mas. Egyetertek az elottem irokkal, hogy nem itt van a kutya elasva, hanem valahol mashol!

Ha ilyen anyosom lenne meg a hazamban sem engednem be.

2009. szept. 27. 09:25
 20/35 anonim ***** válasza:
75%
08:58: szerintem nincs abban igazad, hogy álszent, aki gyakran megy. Mindenki annyiszor menjen, amennyiszer jónak látja. Ha pedig a kérdező menye nem akar menni, akkor OK, de ne szóljuk már le, aki jár. Ettől még az nem álszent.
2009. szept. 27. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!