Mi a véleményetek egy olyan nőről /történetesen a menyem /aki a 8 és 9 éve meghalt szülei sirját azóta egyszersem kereste fel?
Ez a "drága" nő Erdélyből való,áldozni semmire nem akar,csak kapni,kapni...Az unokáimmal nem ismerteti meg szülőföldjét,az ottani rokonokat:azért nem megy ,mert az ottaniak tátják a szájukat az ajándékra?! Pont Ő maga ilyen,s mindenkire kivetíti ezt a rossz tulajdonságát!
Szóval Halottaknapja közeleg,erősködjek újra,hogy igenis illő a szülők sirját felkeresni /600 km /....
miert kell le nezni ot ha nem latogatja a sirokat?
te voltal mar Erdelyben h latogasd meg a sirokat az oseidet nezd meg hol van eltemetve?
Amugy Nenjemek minden 4-5 evben jonnek Erdelybe haza mert csak akkor van leheteseguk ide jonni ,
amiert nem latogassa a sirokat nem azt jelenti h nem torodik veluk mert te ott vagy es rendezed
Elnézést az offért de "Halottaknapja közeleg,erősködjek újra,hogy igenis illő a szülők sirját felkeresni"
De miért is erősködnél???Ők egy külön álló család,és ha nem akar elmenni biztos megvan rá az oka.De ha nincs is meg az oka,akkor sem kell erősködni,max megkérdezni,hogy nem e mennek el.De erősködni nem.Ők egy külön család,a fiad választottja és nem hinném,hogy örülne neki ha a felesége és az édesanyja civakodnának.Fogadd el őt amilyen,mert nem neked kell,hogy megfeleljen hanem a párodnak,mert ő él vele együtt,ő szereti! Üdv: 58 éves nagymama
Az nem jelent semmit, hogy nem jár el a temetöbe a szülei sirjához. Elöször is, a sir csak egy jelkép, ha akar tud a szüleire emékezni máshol is. Azonkivül nem tudod, hogy miket élt ott át, lehet, hogy nagyons sok rosszat. Egyébként ha nem vallásosak, akkor meg végképp nincs értelme, és 600 km-t utazni nem olyan egyszerü, se idöben, se fáradtságban, se pénzben - azért, hogy ott csak rosszul érezze magát valaki, nem fogja megtenni.
Egy nagyon vallásos ismerösöm se ment soha a temetöbe a férje sirjához, mert mint mondta, ott csak a kirakat van mások felé, hanem otthon a szobájaban a férje fényképe elött gyujtott gyertyát és imadkozott érte. Ez szerintem több, mint csak mások kedvéért a temetöben mutogatni magunkat.
Te vagy a tipikus "rossz , házsártos anyós", akinek a menye nem tud semmit se jól csinálni és mindenbe bele akar szólni. Vedd már tudomásul, hogy a fiad és a menyed egy külön család, és neked semmi beleszólásod nincs abba, hogy mit hogyan csinálnak.
Én is átéltem egy ilyen anyóst, és ahol lehetet elkerültem, ezért költöztünk 600 km-rel messzabb. Anyós is vagyok, de eszembe se jutna beleszólni a fiatalok életében, ha valamit kérdeznek, hogy szerintem hogy lenne jobb, akkor a véleményemet elmondom, de ök döntik el, hogy megfogadják-e vagy sem.
Szia!
Hát én nem tudom... ha nekem meghalna az anyukám (éljen még sokosoksok évig!!!) még 1000 km se lenne távolság, hogy ott legyek! 8-9 év? az nagyon sok! Ha összespórolt volna egy kis pénzt, abból már Amerikáig is eljutott volna, nem hogy Erdélybe....
Ne az anyagi körülményét kellene firtatni. A net másik oldaláról baromi könnyű mondani hogy össze kell spórolni és menni, de senki nem tudja a nő pontos anyago helyzetét.
Attól hogy nem lóg állandóan a temetőben (főleg hogy ilyen messze van) aaz nem azt jelenti hogy nem szerette őket.
50 kmre van egy szerettem temetőben, de évek óta nem voltam nála. Kicsit személytelenül lett eltemetve és ez bánt. De itt van bennem és imádom őt és hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!