Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külön kassza kinél működik?...

Külön kassza kinél működik? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Párommal 6 éve együtt élünk, van gyerekünk is. Az elejétől külön kasszán vagyunk, így alakult megbeszélés nélkül. Ő 3* annyit keres, mint én. Az elején nem is volt gond, mindenki költötte a magáét, nagy tételeket feleztük. Csak ugye jöttek a gyerekek, gyed idején még nem volt gond, mert jó gyedem volt, nem kellett tőle kérnem, de most gyest kapok egy ideje és nagyon vonakodva ad bármire. Hozzáteszem, nem költök másra a gyerekeken kívül, másfél éve voltam utoljára fodrásznál, kozmetikus-manikűr sose voltam még, ruhát kb fél évbe egyszer ha veszek. De ezt úgy képzeljétek, hogy ő keres 300-at, én max havi 20-at kérek tőle, hitelünk nincs, rezsink alacsony és mégis mindig azt mondja, hogy nincs pénzünk. Bármire kérek, azt mondja, nincs rá. A bankszámláján fogalmam sincs, mennyi van, ha kérdezem ködösít, nem árulja el, h mennyi pénzünk van. Hiába vannak közös gyerekeink, anyagilag ő külön állónak érzi magát. Pedig esküszöm nálam spórolósabb, visszafogottabb nő nincsen. :( Mit gondoltok?

2013. ápr. 26. 14:09
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
82%

Hú, ezt bizony jól elbaltáztad. HAT éve vagytok együtt, gyerek is van, és a pénzkérdés ködös, nem beszéltek róla, az eltartottja vagy, akinek nincs beleszólása semmibe?

Húha. Na most kéne az, hogy nem meghunyászkodni, hanem kerek perec vázolni a helyzetet. A gyerek közös, a GYES alacsony, az ő fizetése magasabb az átlagnál, te nem költesz semmire, innenfogva jogod van belelátni abba, hogy hogyan is álltok. (Már csak amiatt is, hogy hova megy el 300 000 ft, alacsony rezsi, és tehermentes lakás mellett)

Csinos csapdába sodortad magad... :(

T

2013. ápr. 26. 14:35
 12/63 anonim ***** válasza:
78%
Hát, nem könnyű helyzet. És nem tudsz mit csinálni. Apám ugyanilyen volt Isten nyugosztalja, anyu miután visszament dolgozni, abból teremtett meg mindent. Aki ilyen, az nem fog változni, úgy érzi, semmi közöd a pénzügyi dolgaihoz, hiába vannak közös gyerekek is. :(
2013. ápr. 26. 14:36
 13/63 anonim ***** válasza:
80%

Nem láttam még működő külön kasszát ott ahol nagy a különbség a két kereset között.

Még az elején próbáltuk a külön kasszát,hogy amíg csak együtt élünk,házasságig.Nem jött össze,nem tudtuk követni ki mire mennyit költ.Így csináltattunk közös számlát,két kártya,olcsóbb is,azóta is így van.

Nálatok nem hiszem hogy menthető a dolog.

2013. ápr. 26. 14:36
 14/63 anonim ***** válasza:
96%
Mond meg neki, hogy jövő hónaptól vissza mész dolgozni és ő megy gyesre és az ő dolga lesz ebből fizetni mindent a gyerekre.
2013. ápr. 26. 14:38
 15/63 A kérdező kommentje:
Igazából nem értem, hogy mire megy el a pénzünk? A gyerekeknek vaterázom a ruhákat, meg anyukám is sokat vesz nekik, kaját főzök, itthonról viszi az ebédet, szórakozni egyikünk se jár, autónk sincs, minimum havi 50-nek meg kéne maradni. És átverve érzem magam, mert sztem ő valamire költhet, vagy nem tudom, miközben én kuporgatok.
2013. ápr. 26. 14:40
 16/63 anonim ***** válasza:
85%

Na ezaz babám, ezt mondom, valamiért terel. Nem véletlen hogy nem láthatsz bele a dolgaiba. Azt sajnálom, hogy hamarabb ezt nem vetted észre. :(

Esetleg drága ruhák, kütyük magának, sok tankolás?

2013. ápr. 26. 14:44
 17/63 anonim ***** válasza:
28%
Nem költ semmire. Csak gyűjtöget, amihez semmi közöd, szerinte.
2013. ápr. 26. 14:45
 18/63 A kérdező kommentje:
Nincs autónk, tehát sok tankolás kilőve. Drága ruhái nincsenek, visszafogottan öltözik ő is, együtt szoktunk vásárolni neki. Drága kütyüket se mondanám, legalábbis én nem találkozom ilyesmivel.
2013. ápr. 26. 14:46
 19/63 anonim ***** válasza:
14%
Nonono! Ez az ő pénze, nem a tiétek.
2013. ápr. 26. 14:46
 20/63 A kérdező kommentje:
Ezt amúgy szokta mondani, hogy ez az ő pénze. :( Meg mindenre, pl "számítógépem" "tévém" még a franciaágyra is, mondtam is múltkor, hogy rendes, hogy megengedi, hogy befeküdjek az ágyába. Pedig amúgy olyan kedves, rendes ember, de úgy látszik, hiába van közös életünk, az anyagiakban mindig el fog határolódni tőlem.
2013. ápr. 26. 14:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!