Hogy működik nálatok a közös kassza?
Hamarosan összeköltözünk a párommal és ilyenekről még nem beszéltünk. Én alkalmazottként előre kiszámíthatóan keresek, ő vállalkozóként ősz végétől tavasz elejéig kevesebbet és tavasztól őszig jóval többet, persze megrendeléstől is függ, de átlagban kb. ugyanott vagyunk.
Rezsi, kaja, egyéb kiadások? Kinél hogy működik a dolog?
Közösen kezeljük mindkettőnk keresetét. Hó elején félretesszük a rezsire valót, a havi kajapénzt. A maradékot félreteszzük,és közösen megbeszéljük,ha valamire elakarjuk költeni.
Mindkettőnknél marad egy kisebb összeg a személyes kiadásokra.
Korábban kézbe kaptuk mindketten a fizetésünket és egyszerűen csak otthon beletettük egy dobozba :D Így nem volt enyém-tiéd, egyszerűen akinek kellett valamire pénz szólt a másiknak, hogy kivettem x ezret erre meg arra (kaja, számla stb.). Most új munkahelyem van, itt számlára kapom a fizut, a párom még mindig kézbe. Most úgy csináljuk, hogy az ő fizujából fizetjük a számlákat, illetve a kisebb bevásárlásokat + ha az építkezéshez kell valami, az enyémből a kocsi törlesztőt, a tankolást és a nagybevásárlást, illetve ami marad azt szintén a számlán kötjük le.
24/L
Szerintem arányosan kell elosztani a dolgokat: mindig az adott élethelyzetet kell nézni úgy, hogy aztán a felek kb. 50-50%-ra jöjjenek ki. Fillérre kiszámolni a rezsi felét, stb. nem érdemes, mert mint mondod, a párod rapszodikusan keres: néha jobban, néha rosszabbul. A téli hónapokban uganazt várni tőle a nyári hónapokban - ez csak konfliktusforrás.
Mi azt csináljuk a férjemmel, hogy aki adott pillanatban jobban keres, az fizet többet, logikusan. Korábban én kerestem jobban, neki nem voltak megrendelései (szabadúszó szellemi foglalkozásúak vagyunk), akkor én fizettem többet, most úgy fordult, hogy engem nem árasztanak el munkával a megrendelők, most ő fizet többet. Egy éveken át tartó stabil kapcsolatban szerintem ez elég méltányos, mert mindkét fél tudja, hogy számíthat a másikra.
Utolsó vagyok!
Én kevesebbet keresek,mint a férjem, de nálunk ez sohasem volt gond. Tehát nincs az,hogy te most kevesebbet költsél,mert kevesebbet is keresel. Kb. mindketten ugyanannyit költünk magunkra!
Nálunk a férjem a kasszás, ő ért jobban a gazdálkodáshoz.
Mindig ad, hogy legyen nálam és akkor is ad, ha kérek még :-)
Nálunk mindkettőnk fizetése 1-1 saját számlára érkezett, az enyémről minden hónap elején levettük a havi rezsi+kajapénz összegét amit költhettünk, a maradék meg rajtamaradt mert a hitelt onnan vonja a bank.
A párom számlája meg arra volt hogy ruhák, benzin, egyéb kiadások amik esetleg felmerülnek.
MIvel mindkettőnknél ott volt a saját kártyánk ezért ha esetleg kellett valami akkor azt használtuk de ez igen ritka volt (inkább végszükség).
Most itthon vagyok a babával, én számlámhoz nem nyúlunk, abból már csak a bank von, a párom számlájáról meg vesszük le a pénzt a napi dolgokhoz+rezsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!