Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy működik nálatok a közös...

Hogy működik nálatok a közös kassza?

Figyelt kérdés

Hamarosan összeköltözünk a párommal és ilyenekről még nem beszéltünk. Én alkalmazottként előre kiszámíthatóan keresek, ő vállalkozóként ősz végétől tavasz elejéig kevesebbet és tavasztól őszig jóval többet, persze megrendeléstől is függ, de átlagban kb. ugyanott vagyunk.

Rezsi, kaja, egyéb kiadások? Kinél hogy működik a dolog?

2010. okt. 21. 08:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Közös bankszámlánk van, oda megy a bevét.

Mindkettőnknek van kártyája.Amit költünk beírjuk a pánztár könyvbe.Hetente, havonta, évente összesítünk.

2010. okt. 21. 09:30
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
Én kezelem a pénzt és ha a páromnak kell kajára való vagy másra akkor adok neki.Csak annyi pénzt veszünk ki,amennyi kell az adott hónapban, a többi a kártyán marad.Mivel a párom nagyon költekezős(felesleges dolgokra költ,meg voklt párszor h. játéktermezett), ezért nálam van minden pénze+a bankkártyája is.A saját számláinkat a saját fizetésünkből fizetjük, a közös dolgokat meg a kettőnkéből összedobottból.
2010. okt. 21. 09:36
 13/24 anonim ***** válasza:
84%

Az összeköltözés és a házasság nem ugyanaz!

Házasságban vagyonközösség van, a házasság ALATT szerzett jövedelem közös, bárki kereste.

Ha csak összeköltözöl, nincs ilyen. Szép dolog a bizalom, senki nem úgy vág bele, hogy szét fognak menni, de nagyot lehet bukni. Összeköltözésnél szerintem felesleges a közös kassza. Közösen kell fizetni a rezsit (fele-fele), a kaját. Természetesen nem úgy gondolom, hogy veszel egy tejet és az ár felét azonnal behajtod a párodon. Egyszer te fizetsz, egyszer ő, nagyságrendileg legyen azonos a költségviselés. Ő meghív vagyorázni, te kifizeted a mozit.

A maradék pénzt ki-ki a saját számláját tárolja és arra költi (tartalékolja), amire akarja.

2010. okt. 21. 09:45
 14/24 A kérdező kommentje:
Nálunk azonos aházasság az összeköltözéssel legalábbis hűség és elvi szinten, nyárra tervezzük az esküvőt, csak azért nem előbbre, mert én még diplomázom addig, neki felvételi, nyelvvizsga, új munkahely, kicsit sűrű lenne az életünk.
2010. okt. 21. 09:54
 15/24 anonim ***** válasza:
58%

Külön bankszámla,de az enyémre átutal belőle egy összeget,az övén "költőpénz" marad.Az én számlámról megy így a számlák,bevásárlások,biztosítások minden...

Ami marad hó végére pénz az kb ugyan annyi mint az ő költőpénze.Ebből finanszírozzuk a nagyobb kiadásokat amiket mindig megbeszélünk.

Én azt tudom javasolni neked,hogy mivel nyáron több a pénz,télen meg kevesebb,így határozzatok meg egy havi átlagot aminél nem költötök többet így marad a téli hónapokra is,mert hosszú ám a tél....

Mi is így csináltuk amikor a férjem "változatosan" keresett.Ezért volt célszerű az én számlámról vonatni a csekkeket,mert az mindig fix volt...Amit nem használtunk fel az ő fizujából végül a télen abból mindig készpénzért vásároltunk tavaszon olyan dolgokat (pl drágább műszaki cikkek,ablakcsere),amit mások hitelre vesznek...

35/N

2010. okt. 21. 10:12
 16/24 anonim ***** válasza:
65%
09:36-os vagyok és mi csak együtt élünk, nem vagyunk házasok, mégis én kezelem a pénzügyeket, páromat ez nem zavarja,mert tudja h. nem fogom elkölteni olyanra amire nincs szükségünk, amúgy meg mindig megkérdezem ha vmi olyat szeretnék venni, ami nincs bele kalkulálva.De mondom nálunk inkább ő az aki felesleges dolgokra költ,de azért szokott nekem ajándékot is venni(igaz azt is közösen,mert h. nálam van a pénz :-)
 17/24 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk eleinte nagyon egyszerű volt, ugyanis hó végére pont nullára jöttünk ki. Nem osztozkodtunk, semmi ilyesmi nem volt, az fizetett, akinél éppen volt pénz.

Most marad kicsi plusz, ezt egyelőre félretesszük, aztán majd meglátjuk, hogy ha szétmennénk, hogy osztanánk el. Vagy nem :)

Alapvetően azt vesszük meg, amire szükségünk van, ezeket nem igazán beszéljük meg, legyen bármiről szó. Ha valami feleslegeset akarunk venni, azt próbálom elérni, hogy beszéljük meg, egyelőre elég nehezen megy. Sajnos a párom nem bánik túl jól a pénzzel, de ragaszkodik hozzá, hogy kezelje ő is.

18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk közös számlánk van. Két kártyával. Időnként leveszünk róla készpénzt. Senki sem tartja számon, kinek a fizujából költünk.
2010. okt. 21. 10:27
 19/24 anonim ***** válasza:
76%
Én kezelem,de próbálunk mindketten félre tenni, ha ajándékot veszünk a másiknak akkor természetesen a saját pénzünkből és kártyánkról,de a közös dolgokat illetve napi költekezést a közös pénzből amit rá szánunk.
2010. okt. 21. 10:44
 20/24 anonim ***** válasza:
50%

A párom fele-fele arányban kapja a számlájára, és készpénzben a fizuját. A bankszámlájáról nem nagyon költünk, arról megy a lakáshitel, és egyéb levonandó számlák. Az enyémről mennek azok, amiket átutalunk, vagy váratlan kiadás van. A készpénzből fizetjük a csekkeket, vásárolunk, tankolunk.

Ha nagyobb összeget akarunk költeni, akkor megbeszéljük, hogy éppen futja rá, vagy nagyon szükséges-e és közösen döntünk.

2010. okt. 21. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!