Gyülőlöm az anyámat, hogy lehet feldolgozni ezt?
most tudtam meg nem régen,hogy mit tett "az anyám" szétválasztott a szerememtől,azt mondta neki ha együtt vagyunk nem fogják fizetni az egyetemet és öt is kirugastják a munkahelyéről.
Én még mindig szerelemes vagyok ebbe a férfibe,probáltam ismerkedni más férfiakkal ,de nem ment!Főleg most,hogy megtudtam,hogy mi is történt igazából egy évvel ezelőtt.
Hogy lehet ezt feldolgozni,hogy ezt tette velünk?
Szerintem hagyd egy kicsit most ezt a témát pihenni,és nézz vissza ide néhány nap/hét múlva,amikor már egy kicsit megnyugodtál.Akkor olvasd el újra a hozzászólásokat.Amíg indulatos vagy,mondhat itt Neked bárki bármit,süket fülekre talál úgyis minden.
Hogy lehet a történteket feldolgozni?Idő... Idővel,amikor lecsillapodnak az indulatok benned,sok dolgot másképpen fogsz látni,másképpen értékelsz majd.Most még nagyon friss az információ.
Nem teljesen volt korrekt az édesanyád viselkedése,de sokszor a látszólagos agresszivitás és erőszakosság mögött féltés és aggodalom áll,ami egy anya-gyerek kapcsolatban nem meglepő.Attól,hogy gyűlölöd őt,esetleg "megtagadod",még nem fogsz megnyugodni,hidd el.Abba is gondolj bele azért,hogy mégis csak ő az,akinek azt köszönheted,hogy egyáltalán megismerhetted azt a férfit,és átélhetted a szerelmet.Ha édesanyád nincs,ma Te sem élnél.Szerintem a hatékony problémamegoldás mindig a dolgok megbeszélésében rejlik,de erre semmiképpen ne az indulatok közepette kerüljön sor.Bár,lehet,hogy elfogult vagyok -én mindig is a "ne háborúzz,szeretkezz" filozófiában hittem (átvitt értelemben,természetesen):) Gyűlölködésből ritkán születik hatékony megoldás.
Omg... Én nem firtatom, ÉDESANYÁD mennyire volt gerinctelen, mert örülnék ha csak feleannyira figyelt és vigyázott volna rám az enyém, mint most a Tiéd...
De azért basszuskulcs, összehozott, felnevelt, óvott-féltett, ahogy látom mindened megvolt, és a mai napig meg is van...(máskülönben nem tudnál az interneten sem panaszkodni, mert ugye a netet is ők fizetik...)
Kezemet lábamat összetettem volna, ha ennyi lehetőségem lehetett volna, ahelyett hogy már 16 évesen dolgoznom kelljen, nemhogymég arról álmodozzak hogy egyetemre megyek....ezt meg kellene becsülnöd... Nem hiszem hogy szívesebben állnál a szalag mellett napi 12 vagy több órát havi 72.500 minimálért... Ugye?
Mindent összefoglalva nekem kicsit sok, hogy azt akit életed kezdetétől ismersz, simán eldobnád és nyilvánosan mások előtt(előttünk) megalázod egy olyan emberért, akit pár röpke éve ,,ismersz" úgymond( mert ha együtt nem éltetek, akkor lehetsz akármennyire ,,felnőtt" nem tudsz róla semmit), csak azért mert ez az ember maximum 20 centivel többel bír mint az anyukád....
Élő példája annak, hogyan veszi el a nagy pöts a kis tinilányok eszét.
Kedves 66%-os :) nem tudom hogy miért kell mindenki válaszát megmagyarázni önigazolásképpen, de elég szemét dolog csak azért rossz tanácsot adni, mert a te családod szemét volt veled.... A te eseted egyedi, pont mint ezé a családé, nem kellene a szülői féltésbe hülyeségeket belemagyarázni :)
Egyéb iránt ha jól megnézed, arról van szó, hogy a leány el lett tiltva a barátjától egy éve, és megmondta neki az édesanyja,hogy ha el akarja rontani az életét egy jóval idősebb férfi mellett, akkor ő nem asszisztál hozzá:ergo nem fizeti az egyetemét ami megjegyzem nem mindenkinek adatik meg! Ez egy lehetőség a jobb életre, ez a kishölgy is nagyon jól tudja. Szóval most első éves egyetemista a lány, akit eddig is és ezután is ő maga tart el.. Szóval pakoljon és menjen?:)
Nem tudom te honnan jöttél, hogy számodra az is felér egy övön aluli ütéssel ha az ember kifejti a véleményét, de mégegyszer leírom hogy nem kellene más magánéletére a sajátodat provokatív módon rátukmálni, és gyűlölködő, rossz tanácsokat adni. Attól még hogy a te családi kapcsolataid így alakultak és láthatóan, érezhetően nem tudtad túltenni magad rajta, még nem kellene más családi életét is lerombolni rossz tanácsokkal. (:
#27, nem tudom, tetszettél-e olvasni a KÉRDÉST?
"most tudtam meg nem régen,hogy mit tett "az anyám" szétválasztott a szerememtől,azt mondta neki ha együtt vagyunk nem fogják fizetni az egyetemet és öt is kirugastják a munkahelyéről."
Na, ebből az utolsó 6 szót úgy hívják, hogy zsarolás bűntette, ez ennyi, nem kevesebb, és nem több...
Az meg nevetséges, ahogy bele akarsz szőni személyes érintettséget a dologba, és ezzel akarod hitelteleníteni a tanácsot - ez alkalommal elcúszva azon, hogy nem egy fő 66%-os válaszadó van itt jelen:)
A #24-et nem én írtam, a #19 az én válaszom, amire a #24 reagált...
Viszont, ha már felvetetted, elmondhatom, hogy eddig lényegesen jobb lett az életem minősége lelki értelemben mindenképp, miután definitív módon megszabadultam a "csak jót akaró, aggódó, féltő" macskafarka - Kérdezőéhez hasonló mentalítású - szülői háztól... és azt hiszem, ezt most már némi alappal és rálátással mondom talán, tanácsolom akár, mert a huszonév erőszakos "csakjótakarás" óta eltelt újabb huszonév, magam már az 50 fele közelítek... nu, erről ennyit.
Tudja kedves, ez az oldal nem azért jött létre, hogy megpróbáld foggal körömmel a te vélemènyedet belesulykolni mások agyába, ezért sem értem soha, hogy miért kell mindíg meddő vitát kialakítani, a SAJÁT EGYÉNI VÉLEMÉNYÈBE belekötni, belemagyarázni.... Ettől senkinek nem lesz jobb, mellesleg elég gyerekes dolog azon versenyezni hogy kié legyen az utolsó szó.... :) főleg amikor pár hozzászólàs után ,,kiderül" általában hogy a kedves ellenkommentelő vagy pszichológus, vagy jog hallgató, avagy egy sokat tapasztalt aggastyán.. És ezek a jobbik esetek( persze kinek nem inge ne vegye magára:) )
Egyéni véleményem pedig az, hogy ha az nem számít zsarolásnak, hogy az anya azt mondja a 18 év alatti gyerekének, hogy ha egyest hozol haza nem kapod meg a legújabb pc-t/v laptopot, akor az sem számít annak, ha egy anya azt mondja a 18 év fölötti! Gyerekének, hogy ha nem fejezi be a kicsapongó, sokkal idősebb férfival kavaró,- ha ennyire életem szerelme téma akkor-, ezáltal a tanulás nyilvánvalóan eléggé hátráltató viselkedését, akkor nem fizeti ki neki azt, ami egyébiránt egy lehetőség, sőt manapsag kiváltságszámba megy, és ami ezáltal, és a nagylány kora által már nem lenne kötelező...
Lsd: diákhitel.
Erről a kirúgatásos tèmáról megvan a véleményem, de az anyuka szerintem nem tűnik olyan ,, terroristának", hogy ne lehessen figyelembe venni azt a fontos tényt, hogy ha mélyen magatokba néztek akkor biztos vagyok benne, hogy mindenkinek volt már elhamarkodott döntése és elhamarkodott kijelentése, amit büszkeségből nem vont vissza, bár utólag bánta. És hogy úgy mondjam ennél talán még durvábbra számíthatnánk egy gyerekét védelmezni akaró anyától :) szerintem ez szép dolog, de mindkét félnek szüksége lesz a kompromisszumokra.
Utoljára pedig figyelmetekbe ajánlanám azt a tényt, hogy a kérdező kiírta, hogy milyen szemét ,,anyám" azt mondta nem FIZETIK az egyetemet.. Ezzel szerintem arra utalt, hogy több kereső, avagy apuka minimum van a családban, aki szintén ezen a véleményen van attól függetlenül, hogy tisztességesen( mondjuk... Ezt nem firtatnám alapból, mert ezt a kiírást valszeg már réges rég elfelejtette, és bizony szégyenében nem mutatta volna meg az édesanyjának.de erre ugyanez a példa, hogy az ember sokszor mond olyat amit anyira nem is gondolt komolyan) egészségben, relatíve jólétben ( van neted, fizetnék a még kb 4 évi eltartásodat is az egyetem mellett, nyilván valahol megismerkedtél a pasival is).
Szóval ezeket sem árt figyelembe venni.
Ez az én egyéni véleményem volt, nem érdemes acsarogni rám vagy ilyesmi mert felesleges. Úgysem tudunk egymás véleményén változtatni, és nem is azért írtam hogy kötekedjek, vagy bárkit is meggyőzzek. :)
Szép jóreggelt!:)
#29 "mellesleg elég gyerekes dolog azon versenyezni hogy kié legyen az utolsó szó.... :)" - ennek tükrében királyság a fél flekkes szösszeneted:))) (aminek a kérdéshez kicsit se kapcsolódó személyeskedő része már megint mellé ment persze, mert hát én már a fél évvel ezelőtti kommentembe odaírtam, hogy HUSZONÉVE nem állok szóba anyémmal - ebből egyenesen jön, hogy nem lehetek mai csirke sajnos:))
Emellett tudod az a baj, hogy lehet, hogy magad se veszed észre, de nem egyéni véleményt írsz, hanem a Kérdezőt sértegeted mindenféle pötsöket emlegetve, meg bűnözőt mosdatsz mideközben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!