Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem értem anyukámat. Miért...

Nem értem anyukámat. Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak másfél éve, de fél éve költöztünk külön. Anyukámmal meg a kis tesómmal lakom együtt.

Amíg együtt lakott a nagy család nem volt nagy probléma a pénzzel. Persze voltak olyan helyzetek, amikor hónap végén nem tudtuk, hogyan lesz kajánk, de valahogy mindig megoldottuk. Most, hogy külön vagyunk, más a helyzet. Anyukám fizetése épp, hogy fedezi a számlákat. És kajánk is, csak a gyerektartásból, vagy amit kap anyukám étkezési utalványból. Van olyan.. sőt minden hónapban, hogy kölcsön kérünk az egyik ismerőstől, vagy a mamámtól. A múlt hónapban anyukámnak a megszokottnál is kevesebb volt a fizetése, és tényleg muszáj volt kérnünk, hogy még a maradék számlát befizessük, és hogy megtudjunk élni. Viszont elakart intézni valami kölcsönt az egyik banknál, hogy a többi kölcsönünket kifizessük, és akkor már csak egy banknak kell fizessünk, de sajnos nem adtak, mert hogy egyedülálló, és a fizetése is kevés. Viszont, akkor kértünk kölcsön az ismerőstől pénzt, és ő meg elment vásárolni magának felsőt, meg nadrágot. Amikor hazajött, nem is mondta el, csak pár napra vettem észre rajta, hogy ez új nadrág lehet, mert nem láttam rajta.. majd a felsők is feltűntek. Amikor rákérdeztem annyit mondott, hogy akció volt, és nekem azért nem vett, mert nem tudta, hogy most jó lesz rám, vagy nem. Rólam meg kb lerohad a nadrág, persze mindig azt mondja, hogy majd jövőhónapba vehetsz egyet. De ezt már régóta mondja.. ezért még nyáron el is mentem dolgozni, hogy legyen pénzem, persze a pénzt az ő számlájára utalták, és augusztusban meg kellett volna kapjam, de anyukám azt mondta, hogy nem kaptam meg. Viszont szégyellem, de megnéztem a telefonját, mert mindig értesítik, ha számlájára jön pénz, és benne volt, hogy ráutaltak 8ezer ft-ot.. és mai napig letagadja, hogy nem jött rá pénz. Nem merem neki mondani, hogy megnéztem a telefonjában az sms-eket, mert nagyon mérges lenne rám, mert a múlt hónapban msn-en a naplózott beszélgetéseit elolvastam. szóval nem értem anyukámat.. ha pénz kerül a kezébe mindig elkölti valami sz@rra..ami igazából nem is fontos. Persze, ha én szeretnék valamit, azt mondja nincs pénz. Pedig én már dolgozni is elmentem, hogy akkor legyen pénzem. Erre elrakja. tavaly is elmentem suliközben dolgozni.. volt 9ezer ft-om, és mivel nem volt pénzünk, mert hála azt is elb@szta, odaadtam neki.. egyből a 9ezer ft-ból vett magának cigit. Ha összeszámoljuk a havi cigijét így sacra, az 15ezer ft, de van, hogy 1nap 2dobozt vesz, szóval jóval több, mint 15ezer ft. Beül szépen a gép elé, és közben elszívja a cigijét. Alig csinál valamit a házban, és ha elkezd csinálni, takarítgatni, akkor azt hajtogatja, hogy én sosem csinálok semmit. Amikor mindig elmosogatok, felporszívózom, meg főzök néha. A nyári szünetemet kb itthon töltöttem, mert a kistesómra vigyáztam. Alig van szabadidőm, mert mindig figyelnem kell rá..mivel 3műszakban dolgozik. Most hétvégén lett volna egy buli, gondoltam megkérdezem, hogy elmehetek rá, mert tudtam, hogy van pénze.. vagy is volt 20ezer ft-ja még szerdán. Tegnap azt mondta mehetek, és ad rá pénzt. Ma már azt mondta, hogy csak egy ezrese van. Felhoztam neki, hogy persze cigire tellett neki, de arra nem, hogy most adjon egy ezrest nekem. És mondta, hogy örüljek, hogy vett nekem a suliba füzeteket, mert ugye bár azt se tudott nekem venni év elején, csak most. Mondtam neki, hogy még jó, hogy vett nekem füzeteket a suliba. Arra nem szólt semmit. Múltkor nem volt cigije, és valamin összekaptunk.. tök ideges volt.. és egyből azzal jött, hogy takarodjak apához. Ha veszekedünk mindig ezt vágja hozzám. Persze, lehet jobb életem lenne apával.. de ha belegondolok, ő csak az anyukám, és nagyon szeretem, de nem tudom elhinni, hogy ezt csinálja. Néha olyan jól megvagyunk, amikor meg nincs pénz, nincs cigi, akkor én vagyok a rossz, és üvölt velem. Ha elmennék tőle, akkor nem tudom mi lenne vele, és a kistesómmal, hisz ő még óvodába jár, és nyári szünetben is, azért kellett itthon maradnom mindig, mert vigyáznom kellett rá, szóval nem tudom, hogy oldaná meg. Meg nem hagynám itt anyának a tesómat, mert nagyon szeretem. Szóval mindenképpen maradnék anyával.. csak rossz, hogy így élünk, és ezeket csinálja, és hazudik is néha nekem.

Elnézést, amiért nem összefüggő a szöveg, és hogy ilyen hosszúra sikeredett, csak eléggé össze vagyok zavarodva.

17/L

2009. szept. 25. 14:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nem, anyukám azért vett ruhát magának, mert hogy volt.. vagy van pasija. Már nem is tudom, hogy van pasija, vagy nincs. Egyik héten együtt vannak, másik héten nincsenek. És neki akar tetszeni.

Hát én egy kis faluban lakom, meg hát most költöztünk ide, nem ismerek senkit sem, meg nem hinném, hogy most ebben a nagy pénztelenségbe, valaki épp most bízná valakire a gyerekét, és még pénzt is adjon neki.

Majd keresek valami munkát, bár 17éves vagyok, nem hiszem, hogy valahol árufeltöltőnek felvennének, de majd próbálkozom.

2szobás a házunk, egyikben én vagyok, a másikban anyukám, meg az öcsém. Nem hinném, h kiadnánk, ez rossz ötlet. Szóval marad az, hogy keresek valami munkát. Bár ez se valami jó, mert suli után egyből el kell mennem az öcsémért oviba, ha úgy dolgozik anyukám.

2009. szept. 25. 15:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Viseld a ruháit, és te kezeld a pénzt, amikor csak lehet. Legyen saját bankszámlád, amihez nem férhet hozzá.
2009. szept. 25. 18:33
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem van rengeteg kinőtt ruhám, nem rosszak. Ha érdekelne írj privit. Tudom, hogy nem ezért írtál ide és hogy ez nem megoldás a problémádra de,nekem már kicsik neked meg jól jönnének. Ugyan így nőttem fel, írtam is hozzászólást neked, de már a magam lábán állok és tdom milyen érzés ez. Szóval ha érdekel írj.

2009. szept. 28. 12:07
 14/15 anonim ***** válasza:
Nagyon rendesek a hozzászólók. Szeretném megkérdezni, hogy végül is hogy döntöttél Kérdező?
2010. máj. 30. 19:54
 15/15 A kérdező kommentje:
Bocsi, hát ha valakit érdekel elmondom. Annyi történt, hogy leosztottam, hogy nekem ezekből a dolgokból már nagyon elegem van, és hogy jobb lenne ha változtatnánk ezeken, meg a kapcsolatunk sem már olyan, mint a régi, sőt egyre rosszabb, és még jobban rosszabbodik. Meg hogy ez már nem anya-lánya kapcsolat.. nem családias. Aztán elsírtam magam. 1-2napig nem beszéltünk, majd amikor elkezdtünk, akkor egészen más lett. A mai napig kedves hozzám, és nem veszekedünk. Nagyon jól érzem magam. Bár pénzügyileg még mindig szarul állunk, de megmondtam neki, hogy segítek neki, de ha ő is úgy áll a dolgokhoz, hogy nem b@assza el értelmetlen dolgokra.
2010. jún. 4. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!