Anyukámat szeretném meglepni egy sütivel, de elakadtam mert nem értem a recept végét. Mit kell csinálnom?
A recept úgy írja, hogy a már kihűlt süti tetejét vonjam be mázzal, ami a következő: "Ehhez a tojássárgájákat fehéredésig keverd a porcukorral, a ezt a sárga krémet simítsd el szépen a sütemény tetején."
Mi az hogy fehéredésig? Ezt láng felett kell? Lehet hogy rosszul csináltam, mert csak simán összekevertem a tojás sárgát a cukorral, és már rákentem a sütire. És ha jól csináltam, akkor a nyers tojás lesz rajta? Nem kell még sütni? mondjuk nem írja.
15 éves vagyok és sajnos nem tudom ilyenkor mi van elrontottam?
Nem a fehérjét írja ez biztos. Nem folyt le, olyan mintha marcipánmassza lenne rajta, olyan kemény.
A válaszokat köszönöm
a sargajaban oldani fel a cukrot egeszen az jelenti azt, hogy feheredesig. ha gondolod probald meg porcukorral, menni fog! jo suru lesz egy ido utan, es megszarad a sutin!
amugy nagyon egeszseges a tojasnak a sargaja, nem kell felni tole. csak ne legyen romlott a tojas!
Gőz felett kellett volna,amíg langyos nem lesz.Tényleg egészséges a tojássárgája,de nem nyersen!!!A szalmonella mindíg a tojássárgában bújik meg (függetlenül attól,hogy nem romlott a tojás),ezért fontos a hőkezelés.Mire a gőz felett kifehéredik,addigra a szalmonellát is eltávolítottad.A másik,hogy a forró süti tetejére (amint kiveszed a sütőből) kell kenni,ez a másik szalmonella ellenes "kezelés".
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!