Anyukámat szeretném meglepni egy sütivel, de elakadtam mert nem értem a recept végét. Mit kell csinálnom?
A recept úgy írja, hogy a már kihűlt süti tetejét vonjam be mázzal, ami a következő: "Ehhez a tojássárgájákat fehéredésig keverd a porcukorral, a ezt a sárga krémet simítsd el szépen a sütemény tetején."
Mi az hogy fehéredésig? Ezt láng felett kell? Lehet hogy rosszul csináltam, mert csak simán összekevertem a tojás sárgát a cukorral, és már rákentem a sütire. És ha jól csináltam, akkor a nyers tojás lesz rajta? Nem kell még sütni? mondjuk nem írja.
15 éves vagyok és sajnos nem tudom ilyenkor mi van elrontottam?
a jo valaszok le lettek pontozva, koszonet:) :D
amugy meg nem erdekel...
Szegény kislányt most biztosan összezavartátok...
Élelmiszerhigiénikus Édesanyámtól érkező válasz (a fehérje-sárgája szalmonella kérdést eldöntendő):
A tojás HÉJÁN minden esetben ott van a szalmonellabaktérium! Ezért KELL mindig, felhasználás előtt megmosni a tojást! Ha megmostad, akkor is könnyen belekerülhet mind a fehérjébe, mind a sárgájába. Ebből kifolyólag célszerű a tojásos ételeket hőkezelni! A szalmonellabaktérium 100 fokon pusztul el.
Jelen esetben, ahol a tojást nyersen kellett felhasználnod, célszerű minél hamarabb elfogyasztani a sütit.
Ne vitázzunk feleslegesen...
Kedves Kérdező, Neked pedig gratulálok, hogy ilyen fiatalon már főzőcskézel :)
Üdv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!