Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Anyukámat szeretném meglepni...

Anyukámat szeretném meglepni egy sütivel, de elakadtam mert nem értem a recept végét. Mit kell csinálnom?

Figyelt kérdés

A recept úgy írja, hogy a már kihűlt süti tetejét vonjam be mázzal, ami a következő: "Ehhez a tojássárgájákat fehéredésig keverd a porcukorral, a ezt a sárga krémet simítsd el szépen a sütemény tetején."

Mi az hogy fehéredésig? Ezt láng felett kell? Lehet hogy rosszul csináltam, mert csak simán összekevertem a tojás sárgát a cukorral, és már rákentem a sütire. És ha jól csináltam, akkor a nyers tojás lesz rajta? Nem kell még sütni? mondjuk nem írja.

15 éves vagyok és sajnos nem tudom ilyenkor mi van elrontottam?

2009. jún. 23. 12:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%
a tojassarga nyersen igenis egeszseges, ha nem romlott vagy fertozott, aki nem ert hozza ne beszeljen hulyeseget! egyik elozo voltam
2009. jún. 23. 17:09
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

a jo valaszok le lettek pontozva, koszonet:) :D

amugy meg nem erdekel...

2009. jún. 23. 17:10
 13/14 anonim ***** válasza:
89%

Szegény kislányt most biztosan összezavartátok...

Élelmiszerhigiénikus Édesanyámtól érkező válasz (a fehérje-sárgája szalmonella kérdést eldöntendő):

A tojás HÉJÁN minden esetben ott van a szalmonellabaktérium! Ezért KELL mindig, felhasználás előtt megmosni a tojást! Ha megmostad, akkor is könnyen belekerülhet mind a fehérjébe, mind a sárgájába. Ebből kifolyólag célszerű a tojásos ételeket hőkezelni! A szalmonellabaktérium 100 fokon pusztul el.

Jelen esetben, ahol a tojást nyersen kellett felhasználnod, célszerű minél hamarabb elfogyasztani a sütit.

Ne vitázzunk feleslegesen...

Kedves Kérdező, Neked pedig gratulálok, hogy ilyen fiatalon már főzőcskézel :)

Üdv :)

2009. jún. 23. 20:19
 14/14 anonim ***** válasza:
Esetleg nem a tavaszi szelet volt amit csináltál? Annak kell a tetejére a sárgája kikeverve cukorral. Nagyon finom, és még sohasem kaptunk szalmonellát. Örült anyukád? Büszke lehet rád! Gratulálok.
2009. jún. 24. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!