Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Diplomásnak csak diplomás...

Diplomásnak csak diplomás lehet a párja? Vagy előfordul olyan is, hogy diplomás és mondjuk egy középfokú végzettségű?

Figyelt kérdés
Érdekelne,hogy ki tud ilyen párokról.
2013. ápr. 21. 09:51
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

anyu diplomás, apu a katonaság után estin csinálta meg az érettségit, szerelőként dolgozik. 25 éve házasok.

és lehet én is így fogok járni:) a barátom orvosin tanul, de azon gondolkodik, hogy ott hagyja. én végigcsinálom a sajátomat. szóval lehet, hogy csak egy okj-s mittudomén szakács lesz a párom, de még így is ezerszer intelligensebb embernek tartom magamnál és a környezetünk nagy részénél.

2013. ápr. 21. 11:47
 22/36 anonim ***** válasza:
31%

Én mérnökként dolgozom, a páromnak egy OKJ-s szakmája van. Nálunk azért okoz problémát. Szeretjük egymást, ezzel nincs gond, de sok területen nem egyezik az értékrendünk, ilyen pl. a pénz. Ő szórja azt a keveset is én pedig inkább spórolnék. Én szeretem a kulturális eseményeket, néha elmennék színházba, ilyesmi, de őt sehogy nem lehet erre rávenni.

A legnagyobb kérdést kettőnk között a gyerekvállalás jelenti. Ha én kiesek a munkából, akkor jelentős bevételtől esik el évekre a családunk. Ha ő, akkor kevésbé, ellenben én nem szívesen mondanék le az anya szerepről, így ebben még nemtudom mire jutunk.

Annyi biztos, hogy ezek a kérdések sem végzettséghez kötöttek.

Attól, hogy valakinek középfokú végzettsége van, még lehet spórolós és szerethet pl. színházba járni. Kereshet annyit is, hogy abból megtudjon élni a család, amíg anyuka otthon van a babával...

2013. ápr. 21. 11:49
 23/36 anonim ***** válasza:
56%

Nem a diploma, hanem az azonos intelligencia, értékrend és világnézet a fontos. Az meg alapvetően adja magát, hogy hasonló emberek valószínűleg hasonló végzettséget fognak szerezni.

De szerintem mindig a dolog mögé kell látni.

2013. ápr. 21. 12:07
 24/36 anonim ***** válasza:
55%

én diplomás vagyok, 68e-et keresek, páromnak érettségije meg egy szakképesítése van van, ő meg 150-200e-et...

semmi köze hozzá

2013. ápr. 21. 12:07
 25/36 anonim ***** válasza:
50%

Én diplomás vagyok, a párom, akivel jó ideje együtt is élek nem. Szakvégzettsége van, jó pozícióban dolgozik, gyakorlatilag több pénzt keres, mint én, és nagyon ért a szakmájához.

Nekem nem az a fontos, hogy diplomája legyen, hanem az, hogy értelmes, szorgalmas legyen, törekedjen a tájékozottságra, műveltségre.

Nyilván az irodalom vagy a nyelvészet sosem fogja olyan szinten érdekelni, mint engem, de istenem - engem meg az ő szakmájával kapcsolatos dolgok nem érdekelnek vagy nem értek hozzájuk (főleg matek, fizika, gépészet, elektronika, stb.). Ettől függetlenül rengeteg közös érdeklődési körünk van, szívesen jár kulturális programokra is, és értelmes... miért kellene diplomásnak lennie?

2013. ápr. 21. 13:17
 26/36 anonim ***** válasza:
68%

Nekem van diplomám (óvónő vagyok) a vőlegényemnek csak szakmunkása van (eladó, biztonsági őr) de ebből sosem volt gond. Volt olyan munkahelye, ahol többet kereset nálam. Teljesen mindegy amúgy, mert a párkapcsolat személyiségfüggő!

24N

2013. ápr. 21. 15:13
 27/36 anonim ***** válasza:
50%
Édesapámnak 4 diplomája van, édesanyámnak nincs, "csak" két felsőfokú szakképzése. 23 éve házasok :) Én most fogok egyetemre menni, ha sikerül, barátom pedig a 3. diploma után a ph.d. képzését csinálja. Nem ettől függ a szerelem. Nálam az azonos értékrend és az érdeklődési kör a fontos ;) Ez mind a szüleimnél, mind nálunk meg van.
2013. ápr. 21. 17:11
 28/36 anonim ***** válasza:
41%

Igen számít. Ezért van olyan sok magányos ember. Persze vannak, akiknek nem ez a mérvadó, mint az itt hozzászólók nagy részének, ezek boldogan élnek.

De sajnos számít a végzettség. Sokan nem képesek ezen felülemelkedni. Mindig jönnek avval, hogy aki diplomás, az mennyire kultúrált. Hát sajnos nem. A matekhoz az emberek 2-3%-a ért csak. Na tessék. Milyen diplomás az, aki nem konyít a matekhoz? Fizika, kémia, biológia detto.

Nézd meg a bedőlt hiteleseket. A legnagyobbat a magasabb végzettségűek szenvedték. Erről ennyit.

Ugyanakkor egy picit megcáfolom magam, hiszem pl a helyi főiskolába bemegyek és nagyon normális embereket látok. Tisztelettudóak, barátságosak. Viszont bőségesen ismerek olyan maximum érettségivel rendelkező embereket, akikre szintén illenek ezek a jelzők.

2013. ápr. 21. 17:14
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem - bár ez magánvélemény - azért szenvedték meg jobban a bedőlt hiteleket a diplomások mert a magasabb bérezés miatt hitelképesebbek voltak. és igy több hitelt tudtak felvenni.

Nem m indegy hogy havi 30-ból lett havi 50 000 vagy havi 150 000-ből lett havi 250 000 Ft. vagy 350 ha rosszkor vette fel.

plusz 20 000 Ft-ot egy iskolázatlan ember még kinyög max ás plusz havi 2 árkot de plusz havi 200 000 Ft-t a diplomások többsége nem képes előteremteni...

2013. ápr. 21. 17:27
 30/36 anonim ***** válasza:
kulturált* Bocsi, sokszor átfogalmaztam és úgy maradt (ragozás átka, ugye). Kettővel ezelőtti voltam.
2013. ápr. 21. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!