Diplomásnak csak diplomás lehet a párja? Vagy előfordul olyan is, hogy diplomás és mondjuk egy középfokú végzettségű?
Mi is ilyenek vagyunk. Barátnőmnek diplomája van, nekem érettségim meg OKJ-s szakmám plusz folyamatban van a gépkezelői OKJ-s szakmám meg a hatósági vizsgám is hogy a forgalomba is közlekedhessek vele.
Mi elvagyunk a párommal, nekem jó munkahelyem van asztalosként dolgozok plusz a főnökömnek segítek az ügyek intézésébe is, ami annyit jelent hogy ha ki kell menni valahová bútort összerakni akkor odamegyek, ha a főnököm mondja hogy intézzem el az ügyeit akkor azt fogom csinálni, ha anyagbeszerzés kell akkor persze oda megyek.
A gépkezelőit is azért csinálom, mert i nagymennyiségben rendelünk bútorlapokat amiket méretre vágunk, plusz gerendákat, és oda nem árt egy targonca is, mert mindig bérelhetünk külön embert aki ezt megoldja.
Páromnak meg mérnöki diplomája van, igaz nem abba a szakmába dolgozik, hanem egy építőipari cégnél asszisztens plusz besegít a mérnöki dolgokban is persze, de idővel eljut arra a szintre is hogy az legyen.
Még is összeillünk, nem a végzettség alapján választunk párt magunknak.
ott vannak például a szüleim, apámnak csak egy szakmunkása van, anyámnak meg érettségije, plusz egy gépjárművezető oktatói papírja.
Bátyám autószerelő nincs érettségije, nem is akar, barátnője meg az orvosin tanul.
A húgom most érettségizik és ápolónak készül utána.
Magamat meg leírtam mi vagyok. Tehát nem ettől függnek a dolgok.
elég sokféle kombináció előfordul. a diplomák közt is van azért egyfajta rangsor, mert az orvosi azért kicsit komolyabb mint az andragógia.
nálunk az a felállás, h míg a páromnak egy elég komoly, magas presztízsű diplomája van, addig nekem egy sokak által nullának értékelt.
soha nem ezt néztük a kapcsolatunk folyamán, sőt, talán jó is ez a kis ambivalencia, hiszen kiegészítjük egymást.
a sznobokat sosem szerettem. ha valaki értelmes, és lehet vele komoly témákról beszélgetni, az sem érdekel, ha csak 8 osztályt végzett.
ő lehet, h másban tehetséges mint mondjuk egy PhD-s, de egyikük sem ér kevesebbet.
anyukámnak óvónői diplomája van, a párja egy bizonyos műszaki tudományból doktorált. nagyon jól kijönnek, szeretik egymást. nem úgy kezdték a bemutatkozást anno, h mutasd a papírjaidat :P
azért jelent valamit csakhát nem ez alapján kellene megitélni egy embert...
hanem venni kellene a fáradtságot megismerni rendesen az embert.
vannak akiknek ez nem igazán megy...
20 évesen igen erre törekedtem, hogy hasonlóság legyen mindenben, hasonló anyagi háttér, diploma, hasonló életmód, elvárások.
36 évesen, amikor újra párt kerestem, már a szelektálás nehezebben ment, a mostani páromnak nincs diplomája, vagyona, mondjuk informatikus, és diploma nélkül is tud pénzt keresni, nem is keveset, persze csak magáncégnél.
Én úgy gondolom jó, ha hasonlóan képzettek, hasonló céljaik vannak, a pároknak, még így is sok lehet a feszültség.
Ismertem jogász autószerelő párt, nem volt boldog a jogász nő egyáltalán, a párja azt sem értette miről dumál! Színházba el lehetett ráncigálni az autószerelőt, de már egy jogász, orvos, mérnök társaságban nagyon sokat fészkelődött, jó esetben az adózáshoz és az utazás témához hozzá tudott szólni.
Túl nagy szellemi különbség nem jó, lehet okos ember aki nem elég képzett, de a tanultság képzettség kell. Sokat keres a balatoni büfés is, de nem biztos, hogy hajlandó egy múzeumba bemenni, az értelmiségiek azért hajlandóak, érdeklődőek. Fizikai dolgozó nem fog az ülőmunkát végző kédvéért elmenni munkaidő után sétálni, múzeumba stb. lefekszik és regenerálja az izmait.
na nekem volt ilyen muzeumba járó barátnőm.
tudni kell én sose járok muzeumba.
egyszer beráncigált.
erre én megálltam a vitrinek elött, néztem a kiállitási tárgyakat, elolvastam amit irtak róla, rácsodálkoztam a történetére...
erre ő tovább ráncigált.
kiderült neki a muzeumba járás azt jelenteti hogy átrohan a muzeumon esetleg a leglátványosabb dolgok megmaradnak benne s utána elmondhatja társaságban, hogy járt abban a muzeumban is és látta ezt meg azt.
na kb. ilyen felszines az is aki egy diploma után itél meg egy embert...
Úgy ahogy mondták ott feljebb, a diplomák közt is van egy rangsor. Mondjuk szerintem, ha úgy van, hogy a csávó diplomás és a csaj az alcsonyabb végzettségű úgy ok. De fordítva h a csaj diplomás a csávó meg festő abból lehetnek konfliktusok szerintem...
Viszont ha a csávó diploma nélkül is 3szor annyit keres mint a bnője akkor teljesen mindegy....
Párom diplomás, én érettségi + OKJ végzettséggel rendelkezem, 7 éve vagyunk együtt.
Nem ezen múlik a kapcsolat milyensége, hanem, hogy a két ember mennyire illik össze, mennyire tudnak egymásra hangolódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!