Mit tennétek ha a voltférjetek nője anyának szólíttatni magát a gyerekkel? Mit lehet tenni ha ellenem nevelik?
Ha tetszik, ha nem, nem szólhatsz bele, hogy a gyerek kit érez anyának maga mellett!
Már bocsánat, nagyon divatos az "én gyerekem" kifejezés, de a gyereket hiába szülted meg, nem a tulajdonod! Önálló érzésekkel, élettel, gondolatokkal rendelkező kis palánta, és nagyon is határozott véleménye van arról, kit kinek tekint.
Szóval sorry, de ez a vonat elment. A gyereked családban él, látogasd néha, és nyilván mindig tudni is fogja, hogy a mostohaanyja az mostohaanya, mert te szülted. De ettől még Anyának fogja hívni, ha neki úgy esik jól.
Az eddigiekért nem ítéllek el, de ha ebbe megpróbálsz belerondítani, és lenevelni őt erről, akkor egyszerűen önző vagy és gonosz.
2 éves volt, amikor "magára hagytad", elég kicsi, aztán két hetente látott, aztán két hetente se... Eltűntél, kikoptál az életéből, az agyából... Közben jött apa barátnője, főleg ha már 2-3 éves korában, aki mellette volt, nem csak x hetente, hanem 0-24. Elment érte az óvodába, esti mesét olvasott neki, megpuszilta, stb. Közben azt is látta, hogy apa hogy viselkedik a nénivel. Szereti, puszilgatja, együtt laknak, együtt alszanak. Az óvodában a többi gyerek az apukája társát anyukának hívja. Akkor biztos ő meg az én anyukám. A többi gyereket az anyukája hozza az oviba, akkor engem is az anyukám hoz.
Az, hogy két éves koráig mellette voltál, az nem hiszem, hogy sokat számít... Nem is emlékszik rá szerintem, kimondottan.. Azt tudja, hogy nem ismeretlen vagy, mert néha megjelensz, meg azt is tudja, hogy apu volt felesége vagy meg hát hogy az ő anyukája.. De te nem vagy ott este a mesénél, nem mész érte az oviba.. .akkor te mégsem lehetsz az anyu...
Ha már 5 hóónapja feléjük se vakkantottál, nem hiszem, hogy tudod, hogy viselkedik a hölgy a gyerekeddel. Annyit tudsz, amennyit ő elmesél neked.. aztán most, hogy ha éppen a nagymama megy elé az iskolába? Elém is ő jött, nála ebédeltem, vele tanultam, aztán mire hazaértek a szüleim a munkából, hazakísért. Nyilván nálatok is hasonlóan foglalkozik a nagymama a kisfiúval.
Szóval a volt férjed barátnője egyáltalán nem mostoha!
Továbbra is tök mindegy, miért nem tudod látogatni, avgy miért nem teszed. Ez az egész nem ideológiai kérdés, meg hogy ki mit érdemel, te megérdemled-e, hogy egyedüli anya-figura legyél a fiadnak vagy sem. Az egész problémakör annyi, hogy praktikusan ki az a nő, akirészt vesz a fiad életében minden nap. Jól vagy rosszul, de ott van, kézzelfoghatóan, elérhetően. Ez a barátnő.
Tökéletesen megértem, hogy rosszul esik neked, hogy a fiadnak ő már "anya", de a tény tény marad. Ők egy család.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!