Milyen eredménye lenne, ha egy ideig nem mosnék-főznék a férjemre?
Amíg itthon voltam a gyerekekkel, kicsit elkényelmesedett ezen a téren. Ezt nem is bántam, én megcsináltam mindent napközben és az este, a hétvége a közös programoké, pihenésé volt.
Most viszont január óta én is dolgozok, így nem bírok és nem is akarok mindent egyedül csinálni.
Próbáltam vele beszélni szépen, csúnyán, írtunk napi-és hetirendet, de semmi nem használt.
Most arra gondoltam, hogy egy ideig nem mosok-főzök rá, hátha akkor észbe kap.
Szerintetek van értelme?
Átgondoltabban:
Napi-hetinrend,úgy állitsátok össze,hogy érezze a súlyát ha ő nem csinálta meg a részét.
Bizony lenne. Én azt kaptam meg a páromtól hétfőn este, hogy nem csinálok meg semmit, böszme vagyok és még dolgozni se akarok.
Most jár le a gyedem május végén, mondtam neki, mit szólna hozzá, ha részmunkaidőbe mennék vissza, több időm maradna a gyerekekre és még egy évig kapnék gyest. Hozzáteszem hogy a fiam 3 éves a lányom most lesz 2 májusban. A gyessel így is annyit kapnék, mintha teljes munkaidőben dolgoznék. Ja és megkértem hétfőn du.-án jöjjön le velünk a játszótérre, könnyebb lenne egy kicsit nekem is. Azt mondja szóljak rá a gyerekre, oldjam meg, ha rossz.
Igazából, az dühített fel, hogy azt mondta, ingyenélő vagyok (mert itthon vagyok gyeden)és még böszme, hülye is.
Na, kedden nem főztem neki semmit, csak a gyerekeknek, de ugye azt ők meg is ették. Nem mentem boltba se, tényleg nem csináltam semmit, délelőtt is a gyerekekkel csavarogtam, meg délután is csavarogtunk, este 8-ra értünk haza.
Semmi kaját nem tudott vinni dolgozni, reggel már ilyen tök kedvesen hogy "mizu, mi a helyzet?" meg hasonlók. Én nem szóltam hozzá, igaz főztem ma több adag kaját, de továbbra is közömbös maradok vele. Kiváncsi leszek mi lesz.
Így mikor megláttam a kérdésed, olyan jót mosolyogtam:)
Dettó ugyanebben a cipőben voltam, próbáltam szépen, kedvesen megbeszélni, próbáltam erélyesebben felszólítani, sztrájkoltam, veszekedtem, egy ideig békén hagytam nem piszkáltam semmivel, hátha észbekap - de erre még jobban elkényelmesedett.
Nálunk a vége válás lett. Utána később belátta, hogy mennyi teher volt rajtam, nagyon sajnálja, szerinte erélyesebbnek kellett volna lennem. :-S
Nem kell mocsokban élni attól.Csak az ő dolgait nem kell megcsinálni.
Ne moss rá,főzz úgy hogy neki ne jusson,ruháit hagyd ott ahol hagyta,ha a gyerek elgórja,igy járt.
Az lenne az eredménye, hogy pár nappal később kellene kimosnod, amit ma meg holnap nem.
Nem a durcás akkor nem csinálom segít ezeken a helyzeteken (a pasik nem hülyék, kicsit kedvesebbek két napig, ha mi bedobjuk a nem szólok hozzádot, aztán marad minden a régiben), hanem az, ha megbeszélitek. HA ezek után sem változik, el kell döntened, így is maradni akarsz-e vele, vagy olyan szinten idegesít, hog inkább nem akarod elviselni és lépsz.
A gyerekek előtt nem volt ilyen problémánk, feleztük a feladatokat.
Csak emiatt nem akarom elhagyni, de kicsit sok volt így ez a 4 hónap.
Esetleg más tanács, praktika?
Lehet értelme.
Nálam egyébként az is bevált, hogy anyukájának panaszkodtam egy kicsit és a segítségét kértem, hogy ő hogy vette rá anno, hogy segítsen, mert nekem most nem hajlandó. Segített is. Mondjuk ehhez persze kell egy alapvetően jó viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!