Egyszerűen nem tudok napirendre térni az anyósom javaslata felett! Ti hogyan reagáltatok volna egy ilyenre?
A párom örökölt egy lepukkant lakást, egy elég zűrös környéken. Kitaláltuk, h felújítjuk egy kicsit és kiadjuk, a pénzt pedig félretesszük a későbbi terveinkre.
Pár napja beszélgettünk a kedves mamával, aki bedobta a nagy ötletet: költözzünk oda az örökölt lakásba, az enyémet adjuk ki, és ottélésünk ideje alatt újítgassuk fel.
egyszerűen nem tudtam szóhoz jutni. tudni kell, hogy a lakás amiben lakunk az enyém, szépen, igényesen felújított, hitelmentes, 4 éve együtt élünk benne, minden cuccunk itt van, be vagyunk rendezkedve, jól érezzük itt magunkat, normális a környék.
első döbbenetemben szinte szóhoz sem jutottam, persze kategorikusan elutasítottam a dolgot, elkezdtem érvelni, h ennek semmi racionális okát nem látom, hiszem a költözés egy valag pénzbe kerülne. ha olyan bérlőt fogok ki, akkor leéli a lakást, aztán újíthatjuk fel azt is.
no meg kinek van kedve egy épp felújítás alatt álló kégliben téblábolni a csempék, parketták, festékesvödrök közt?
lenne más megoldás is, miszerint kölcsönkérünk anyumtól, felújítjuk, kiadjuk, és a bérleti díjból törlesztünk. ezt persze anyóspajti elengedte a füle mellett, és szajkózta a saját "korszakalkotó" ötletét.
hogyan mondhatnám meg neki ellentmondást nem tűrően, h felejtse el, h én valaha is abban a lakásban fogok élni?
Úgy csinálsz, mintha az Erzsébet királynő mondta volna ezt Katalin hercegnőnek.
Ahogy mondani szokták: a kutya ugat, a karaván halad.
Mit számít, hogy ő mit mond? Azt csináltok, amit TI akartok. Ha meg túl sokat akadékoskodik, akkor a férjed majd leállítja. (Remélejük, hogy ő nem egy anyámasszony katonája.)
Én miután meghallgatom,annyival lezártam volna,hogy köszönjük,hogy próbál ötletekkel segiteni,de mi így és így szeretnénk,megoldjuk magunk.
Pont.
És áttérsz arra hogy idén milyen későn tavaszodott,alig várod az eperszezont.
"Logikusan gondolkodik, hiába nem értesz vele egyet, mert ha a te szép állapotban levő lakásokat adhatok ki, az azonnal pénzt hoz, míg a másik meg hosszú idő es sok pénz ráfordítással jár. Az egy dolog, hogy neked ez nem tetszik, de a gondolatmenete jó."
Épp hogy nem gondolkodik logikusan, hiszen egyrészt a költözés sok pénzbe kerül (bútorszállítás, új konyha, stb.), másrészt ahogy a kérdező is írta, ha rossz bérlőt fog ki, akkor bizony 2 felújításnak nézhetnek elébe. A saját lakás nyilván igényesen, normál minőségben megcsinált, míg egy bérlakásnál a felújítás olcsóbb, nem feltétlenül csúcsminőségű, hanem a lényeg az, hogy elfogadható árban legyen és emellett jól nézzen ki. MAgyarán a bérlakás felújítása olcsóbb valószínűleg, mint a költözéssel járó macera.
Arról nem is beszélve, hogy ha szülőktől kapnak kamatmentes kölcsönt a felújításra, akkor ugyanott vannak, mintha a másikat adnák ki és annak a bérletijéből fedeznék az új felújítását - azt leszámítva, hogy így nem kell egy kupac parketta között aludni és hónapokig kínlódni vele, hanem továbbra is élhetnek kellemes, normál környezetben.
Én meg már azt hittem, hogy azt javasolta mondjuk, hogy adjátok örökbe a gyereketeket :-) vagy valami hasonló kaliberű dolog...
Mit akadsz ki ezen? Ennyit kellett volna mondani: "Nem rossz az ötlet, anyuka. Majd átgondoljuk ezt is a többi lehetőség között."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!