Csak nekem bizarr ez az "anya, apa" megszòlítás a
szülôk közott? (nemprovokáciòs céllal írom a
kérdést, csak kíváncsi vagyok. )
21/32 A kérdező kommentje:
Attòl én is beteg vagyok, amikor T/1- ben beszél valaki a gyerekérôl, én nem szoktam:)
Szerintem is fura, de megértem. Ha a kisgyerek azt hallja hogy Peti vagy Mari akkor azt fogja megszokni, és nem fogja anyának és apának hívni a szüleit. Én is ismerek egy kisfiút bár már annyira nem kicsi 13 éves és Évának hívja az anyukáját, mert a szülei elváltak és a nő szülei Évának hívták otthon, és a gyerek ezt hallotta, úgyhogy szerintem normális dolog ha a párok apának és anyának szólítják egymást, bár ezt pár év után el lehet hagyni, ha már nagyobb a gyerek :)
2013. ápr. 14. 12:55
Nálunk mindig is így beszélnek egymással, néha keresztnevükön szólítják egymást. Anya az anyukáját meg mamának hívja. Nekem ez teljesen természetes, hiszen így mindenkinek ugyanaz a megszólítása, ha apa anyát mond, nem godnolom hogy az ő édesanyjáról beszél, egyértelmű, hogy az enyémről. Ez teljesen normális, és nem értem, miért kell megbotránkozni rajta.
2013. ápr. 14. 12:56
Hát, akkor az én szüleim nagyon le lehetnek maradva. Ugyanis már 23 vagyok, de még mindig nem a nevükön szólítják egymást társaságban sem(!). Egyszer mentem el velük a barátaikhoz, hogy én is bemutatkozzak és azt hittem, eldobom az agyam, amikor még ott is így szólították egymást. De az még rosszabb, amikor anyám úgy szól hozzám, hogy "most anya kimegy a kertbe, most anya eszik...". Gáz. Ez utóbbit azért már befejezték, mert rájuk szóltam, de engem nagyon zavar. Mintha még mindig azt szeretnék, hogy egy csecsemő legyek. Én nem csinálnám ezt a gyerekemmel.
2013. ápr. 14. 12:57
Mi is néha igy szólitjuk egymást akkor is ha nincs a közelben a gyerek.Nem látok benne semmi megbotránkoztatót.
Ki igy ki úgy szólitja a férjét,attól még a férje.
Én a férjem nem tudnàm Apànak szòlítani, ô nem az apàm...remélem értitek?:)
Ezen logika alapján aki cicának szólitja a férjét akkor egy macskával él együtt?
2013. ápr. 14. 16:29
26/32 A kérdező kommentje:
Hàt, azért nem egy a kettô!;)
Nekem ez egyfajta elszakadás a szerepektől. Nincs férj és feleség, csak apa és anya. Sosem hívnám így a férjem...
2013. ápr. 14. 18:59
Jaj, ez nekem sem szimpatikus dolog, de nem "ítélek el" mást ezért, mert így szólítja a párját. Nekünk is van gyerekünk, de soha nem jött egyikünk szájára sem, hogy anyának, apának szólítsuk a másikat.
2013. ápr. 14. 20:12
Nekem is furcsa, tesóméknál megy ez, elennte olyan furcsa volt, mikor mondta bátyám, hogy szólj anyának vagy ilyesmi, mindig azt hittem, hogy a mi anyánkra érti. Furcsa volt megszokni.
De attól jobban kivagyok, mikor T/1 beszélnek a gyerekről. Egyik uncsim feleségén röhögtünk sokat, mikor mentünk babalátogatóba és lelkesen mesélte, hogy kihullott elöl a hajunk, meg milyen jól szopizunk:)))
2013. ápr. 14. 21:26
nekem is bizarr. a szüleimet szólítom így, a párom nem az apám, én pedig nem vagyok az anyja. bár ő az anyukáját sem anyának szólítja.
másképp is meg lehet tanítani egy gyereknek, h hogyan szólítsa a szüleit. bizonyára nekünk is lesz rá egy módszerünk, ha eljön az ideje. semmiképp sem intézném azzal a kényelmesnek tűnő megoldással, h a páromat apának szólítom.
2013. ápr. 14. 22:17
Kapcsolódó kérdések: