Csak nekem bizarr ez az "anya, apa" megszòlítás a szülôk közott? (nemprovokáciòs céllal írom a kérdést, csak kíváncsi vagyok. )
Azért hívhatják a házasfelek egymást így, mert (1.) teljesen belekavarodtak a szülő-szerepbe, más nem létezik számukra vagy sokadlagos; és (2.) azért is, mert teljesen azonosulnak a gyerekeikkel az öregségtől és a haláltól való félelem miatt. Az elős nem bizarr, de már nem egészen jó, a második elég gáz.
2. = Értsd: aki szülő, arra még szükség van, hogy felnevelje a gyerekeit. Aki viszont szülőként a saját gyerekével azonosítja magát (tehát ő lelki értelemben úgy tekinti magát, hogy minden tekintetben azonos a gyerekével), és apának hívja a férjet, anyának a feleséget, az "még fiatalabb": annak még több ideje kell(ene), hogy legyen. Jó nagy öncsalás, és általában a nagyon éretlen emberekre jellemző, de tény, hogy létezik.
Ha akarod, nevezheted bizarrnak is.
Engem ez nagyon zavar, hülyeségnek tartom.Engem csak a gyerekem hívjon anyának, senki más.Egyedül a vejemnek engedném majd meg, hogy anyukának szólítson.Na de a férjemnek nem vagyok anyja és ő sem az apám.emiatt nem fog a gyerek összezavarodni.
Másik, ami az idegeimre megy a szülőktől, mikor többesszámban beszélnek..."Jön a fogunk,kakisok vagyunk, stb.."
Nekem nincs gyerekem, de szilárd elhatározásom, hogy nem fogom a párom apának hívni és ő sem hívhat engem anyának. Ez nekem nem tetszik....viccből szoktam most is néha papinak hívni, de azért nem ez az általános.
Persze ha meglesz a gyerek, akkor a gyereknek azt fogom mondani, hogy pl. vidd oda apának stb. De csak neki.
Múltkor itt volt egy ismerősöm, felvette a telefonját és elkezdett beszélni "apa így, apa úgy"...percek kellettek, mire leesett, hogy a férjével beszél. Nekem ez kicsit visszataszító....
Egymás között soha, de amikor a fiam kicsi volt, akkor előtte kényszerből muszáj volt így neveznünk egymást. Előtte a férjem cicá-nak becézett, és elég gáz volt, amikor a másfél éves fiam futott elém a játszótéren, és kiabálta, hogy: Ciiicaaaa! :D :D
Na akkor megbeszéltük, hogy a gyerek előtt apa és anya vagyunk egymásnak is. Ez úgy 3 éves koráig ment, azóta nem.
De egymás közt sosem ment ez az apácska, anyácska maszlag.
Az én szüleim olykor így hívják egymást,máskor meg a keresztnevükön:D
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!