Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem bizarr ez az...

Csak nekem bizarr ez az "anya, apa" megszòlítás a szülôk közott? (nemprovokáciòs céllal írom a kérdést, csak kíváncsi vagyok. )

Figyelt kérdés
Mindenütt hallom, làtom, hogy így szòlítgatjàk egymàst a felek. Hol van a Férfi és a Nô? Az oké, hogy szülôk lettek, de nekem ez akkor is furcsa. Én a férjem nem tudnàm Apànak szòlítani, ô nem az apàm...remélem értitek?:)

2013. ápr. 14. 10:00
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
37%
Érdekes dolog ez. De ha belegondolunk akkor a saját anyánkat és apánkat meg mamának és tatának hivjuk,m ugye nem mondjuk a gyereknek,h elmegyünk anyámhoz pl.....de persze igaz,ezt cs neki mondjuk,egymás között nem hivjuk mamának. Nekem se nagyon tetszik.
2013. ápr. 14. 10:35
 12/32 anonim ***** válasza:
53%

Azért hívhatják a házasfelek egymást így, mert (1.) teljesen belekavarodtak a szülő-szerepbe, más nem létezik számukra vagy sokadlagos; és (2.) azért is, mert teljesen azonosulnak a gyerekeikkel az öregségtől és a haláltól való félelem miatt. Az elős nem bizarr, de már nem egészen jó, a második elég gáz.

2. = Értsd: aki szülő, arra még szükség van, hogy felnevelje a gyerekeit. Aki viszont szülőként a saját gyerekével azonosítja magát (tehát ő lelki értelemben úgy tekinti magát, hogy minden tekintetben azonos a gyerekével), és apának hívja a férjet, anyának a feleséget, az "még fiatalabb": annak még több ideje kell(ene), hogy legyen. Jó nagy öncsalás, és általában a nagyon éretlen emberekre jellemző, de tény, hogy létezik.

Ha akarod, nevezheted bizarrnak is.

2013. ápr. 14. 10:38
 13/32 anonim ***** válasza:
72%
Persze, az érthető, ha valaki a gyereknek így beszél, de az már nagyon fura nekem, mikor valaki beszél a férjéről és a társalgás alatt mondja, hogy apa ezt és ezt csinálta, hát azt sem tudom hirtelen kiről van szó, elsőre tényleg azt hiszem z apjáról beszél. Az én szüleim sosem hívták egymást apának-anyának, én mégsem szólítottam őket soha a keresztnevükön, vagy egyéb módon, nekem apa és anya voltak. 1. voltam.
 14/32 anonim ***** válasza:
80%

Engem ez nagyon zavar, hülyeségnek tartom.Engem csak a gyerekem hívjon anyának, senki más.Egyedül a vejemnek engedném majd meg, hogy anyukának szólítson.Na de a férjemnek nem vagyok anyja és ő sem az apám.emiatt nem fog a gyerek összezavarodni.

Másik, ami az idegeimre megy a szülőktől, mikor többesszámban beszélnek..."Jön a fogunk,kakisok vagyunk, stb.."

15/32 anonim ***** válasza:
79%

Nekem nincs gyerekem, de szilárd elhatározásom, hogy nem fogom a párom apának hívni és ő sem hívhat engem anyának. Ez nekem nem tetszik....viccből szoktam most is néha papinak hívni, de azért nem ez az általános.

Persze ha meglesz a gyerek, akkor a gyereknek azt fogom mondani, hogy pl. vidd oda apának stb. De csak neki.

Múltkor itt volt egy ismerősöm, felvette a telefonját és elkezdett beszélni "apa így, apa úgy"...percek kellettek, mire leesett, hogy a férjével beszél. Nekem ez kicsit visszataszító....

2013. ápr. 14. 10:48
 16/32 anonim ***** válasza:
36%
Másféléves lányunk van, egymást a nevünkön szólítjük, de kissebb korában sokszor hangoztattuk, hogy ott van apa, vidd ezt apának, stb stb, hogy szokja meg ki kicsoda és tudja a helyét a családban, habár ez később tudatosodik, nem árt korán kezdeni és tisztázni, hogy apa, csak neki apa, nem nekem is (én vagyok az anya)
2013. ápr. 14. 10:48
 17/32 anonim ***** válasza:
82%

Egymás között soha, de amikor a fiam kicsi volt, akkor előtte kényszerből muszáj volt így neveznünk egymást. Előtte a férjem cicá-nak becézett, és elég gáz volt, amikor a másfél éves fiam futott elém a játszótéren, és kiabálta, hogy: Ciiicaaaa! :D :D

Na akkor megbeszéltük, hogy a gyerek előtt apa és anya vagyunk egymásnak is. Ez úgy 3 éves koráig ment, azóta nem.

De egymás közt sosem ment ez az apácska, anyácska maszlag.

2013. ápr. 14. 11:41
 18/32 anonim ***** válasza:
82%
Engem is zavar, és nem fogom így szólítani majd a férjem.
2013. ápr. 14. 11:57
 19/32 anonim ***** válasza:
86%

Az én szüleim olykor így hívják egymást,máskor meg a keresztnevükön:D

13/L

2013. ápr. 14. 12:41
 20/32 A kérdező kommentje:
Sokszor az ezzel a baj (az is), hogy a megszòlítàs Mellett elfelejtôdik, hogy az a két ember egy pàr, szerelmesek, ha pl a nô apànak szòlítja folyamat a férjét, az úgy érezheti, hogy ô csak apa, a férj stàtusz pedig elùszott. Kb, a két ember csak mint szülô létezik, elfelejtenek együtt lenni. Nekünk is van kisgyerekünk, de a stàtuszok megmaradtak, nem csak anya vagyok, hanem feleség is!;)
2013. ápr. 14. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!