Szerintetek ezt a - szerintem buta - kérést férjem részéről teljesítsem? Nem hülyeség?
Az édesanyám nem tudja/hajlandó elfogadni a férjemet a családja miatt. Ők sajnos alkoholisták, erőszakosak, de a férjem teljesen más, nem is tartja velük a kapcsolatot. Egy községből származunk, már máshol élünk, nem sokat érintkezünk személyesen az én édesanyámmal sem. Eleinte haragudtam rá, ugrottam a kijelentéseire (inni, verni fog stb) de már nem érdekel, közlöm vele hogy fejezze be, különben kisétálok az ajtón. Szerintem jobb megoldás nincs rá, legalábbis én nem tudok vele mit kezdeni (van egy természete annyi szent). A férjemet természetesen zavarja a dolog, hiába mondom, hogy ne foglalkozzon vele. Ő meg nem nagyon jutott még túl a családján, gyerekkorán, érzékenyen érinti ha valaki hozzájuk hasonlítja.
A bevezetés után: Van két kisfiunk, most próbálom visszanyerni a formám, újra rendszeresen mozgok, egyik barátnőmmel beiratkoztunk egy küzdősportra. Csak ki akartuk próbálni viccből egy-két alkalommal, de rákattantunk, pedig nem hittem volna, hogy bejön. Emiatt van rajtam alkalmanként egy-egy kék, zöld folt. Pár hónapja már járok, azóta egyszer voltunk lent édesanyámnál, persze hogy arra következtetett, hogy a férjem ver. Nekem egyik fülemen be, másikon ki. Most hogy megyünk le újra a férjem megkért rá, hogy ne menjek edzésre addig, nem akarja hogy anyám, a falu (ahol elég hírhedt a családja) erről beszéljen.
Én megértem valahol hogy bántja a feltételezés. De szerintem akkor butaság lenne ezért kihagyni az edzéseket mindig mielőtt megyünk. Engem nem érdekel ki-mit gondol. Tudom milyen, aki nem hajlandó megismerni az le van ... Nem is arról van szó, hogy nem tudnám kihagyni ezeket az alkalmakat, csak értelmetlennek látom, hogy bárki előtt bármit bizonygassak.
Tudom, hogy lehetne tipikus sablonszöveg is, de attól még egy anyának szerintem nem ezt a következtetést kellene leszűrnie. Mint írtam már korábban is meg volt győződve róla, hogy olyan/vagy olyan lesz mint a családja, most pedig "igaza" lett. Az hogy lát rajtam több foltot szerintem nem is lényeg, mert már látta. Egyszerűen annyit kellene tennie, hogy nem néz hülyének, hogy hagyom és még a gyerekeimet is ilyen körülmények között nevelem. Ha egy picit is ismerne, tisztelne, bízna bennem akkor nem állna elő ezzel. Ha meg nem teszi akkor szerintem normális, hogy én sem foglalkozok az ő véleményével sem.
Egyébként nem szoktam szétverve lenni, annyira azért nem esünk egymásnak, de kivédhetetlen, hogy legyen néha nyoma.
A férjem családjához nem járunk, már előttem sem járt, eljött mihelyst lehetett. Szóval ez sem lehet az ok, mert láthatná hogy neki sem természetes egy kicsit sem az ahogy élnek.
Az én családtagjaimat, néha régi barátnőimhez szoktunk menni. Velük nincs is gond.
Ne adj isten,
de ha majd egyszer esetleg elváltok,
az egész falu bizonyítja majd, hogy mindig is vert a férjed.
:)
Egy anya pont evidens, hogy ezt a következtetést vonja le. Hidd el, ha valóban ütni vágnak a ferjed is valami fedő szöveget keresnel, csak hosszú idő utan vallanad be, ha egyáltalán eljutnal odáig, hogy baj van.
Egy mód jutott meg eszembe, ahogy kivedhetned anyukád aggódás at: nem reagálsz. Ha bármi olyat mond, elkezdesz másról beszélni. A bántalmazott ugyanis mindig védekezik.
A fővárosban élek, társasházban.
Tavaly kitaláltam, hogy "tuscsíkot" tetováltatok a szememre, mert nagyon rossz a kézügyességem, soha nem sikerült egyformára.
A tetoválás előtt figyelmeztettek, hogy a művelet végére bucira dagad a szemem és alig fogok látni, vigyen haza valaki, így megkértem a férjemet, hogy jöjjön el értem, nelhogy lelépjek egy kocsi elé.
Hazafelé belém karolt, tényleg alig láttam. Úgy néztem ki, mint akit szemen csípett egy-egy méh.
Az ajtó előtt letámasztott, amíg megkereste a kulcsát, ebben a pillanatban érkezett meg a szomszéd. Ráköszöntünk, ő döbbentem rám nézett, már vádlóan a férjemre, sajnálkozva rám, ismét dühösen a férjemre, majd anélkül, hogy neki köszönt volna, beviharzott a lakásába.
Álltunk ott, néztünk egymásra a férjemmel és nem tudtuk eldönteni, hogy érdemes-e magyarázkodni :)
"Egy mód jutott meg eszembe, ahogy kivedhetned anyukád aggódás at: nem reagálsz. Ha bármi olyat mond, elkezdesz másról beszélni. A bántalmazott ugyanis mindig védekezik."
Ez igaz, csak sajnos akinek fogalma sincs, mivel jar egy küzdösport, szerinted ismer ilyen összefüggeseket? Plane egy anyadhoz hasonlo... aaa... Igy szerintem mindegy, mit reagalsz. Senkit sem lehet meggyözni, maganak kell eljutni a meggyözödeseig. Az elsö oldalon irtam: "Anyadnak meg felvennem videon az edzest, ill. meghivnam, hogy nezze meg a sajat szemevel, ahogy edzek, igazolast az edzötöl...stb. :))" Ezek nem megoldhatok? (Vagy ez olyan nagy hülyeseg, hogy emiatt pontoztak le?) Az igazolast vicckent felvetheted neki, de igazan az gyözne meg az ilyen tipusuakat, ha szemelyesen latna sport közben.
Az is igaz, amit irtak, hogy utana mar nincs mi miatt aggodnia, igy uj okot keres: hat ezert jarsz ide, hogy a férjed ellen meg tudd védeni magad. (Nemcsak abbol, h 11 ev alatt eszrevehette volna, hanem ebböl is latszik, h ez nem erröl szol. Ez sztem egy energiaelszivas.)
Azert a gyerekeket eltiltani töle csak az itt felmerültek alapjan sztem nem fair, föleg a gyerekek miatt. Nekem mas szempontbol ad feladatokat az anyam (nemcsak a hozzam, hanem a gyerekekhez viszonyulasaval is gond van), gyakorlatilag hozzad hasonloan normalis kommunikacio talan sosem volt köztünk, viszont nagyon röviden: a Bert-Hellinger fele pszich. összefüggesek miatt egy gyereknek jobb, ha ugy nö fel, hogy megismeri a felmenöit, igy törekszem ezt nekik megadni. Tehat a gyerekeimert! Ez meg csak ugy megy, ha valahogy magadban megoldod, meg a ferjed is. Ha javasolhatom, sokat segithet a humor is: pl amikor majd felveti, hogy hat ezert jarsz ide, hogy a férjed ellen meg tudd védeni magad - erre mondanam, hogy akkor most megnyugodhatsz, labdaba se rughat mellettem vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!