Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ezt a - szerintem...

Szerintetek ezt a - szerintem buta - kérést férjem részéről teljesítsem? Nem hülyeség?

Figyelt kérdés

Az édesanyám nem tudja/hajlandó elfogadni a férjemet a családja miatt. Ők sajnos alkoholisták, erőszakosak, de a férjem teljesen más, nem is tartja velük a kapcsolatot. Egy községből származunk, már máshol élünk, nem sokat érintkezünk személyesen az én édesanyámmal sem. Eleinte haragudtam rá, ugrottam a kijelentéseire (inni, verni fog stb) de már nem érdekel, közlöm vele hogy fejezze be, különben kisétálok az ajtón. Szerintem jobb megoldás nincs rá, legalábbis én nem tudok vele mit kezdeni (van egy természete annyi szent). A férjemet természetesen zavarja a dolog, hiába mondom, hogy ne foglalkozzon vele. Ő meg nem nagyon jutott még túl a családján, gyerekkorán, érzékenyen érinti ha valaki hozzájuk hasonlítja.

A bevezetés után: Van két kisfiunk, most próbálom visszanyerni a formám, újra rendszeresen mozgok, egyik barátnőmmel beiratkoztunk egy küzdősportra. Csak ki akartuk próbálni viccből egy-két alkalommal, de rákattantunk, pedig nem hittem volna, hogy bejön. Emiatt van rajtam alkalmanként egy-egy kék, zöld folt. Pár hónapja már járok, azóta egyszer voltunk lent édesanyámnál, persze hogy arra következtetett, hogy a férjem ver. Nekem egyik fülemen be, másikon ki. Most hogy megyünk le újra a férjem megkért rá, hogy ne menjek edzésre addig, nem akarja hogy anyám, a falu (ahol elég hírhedt a családja) erről beszéljen.

Én megértem valahol hogy bántja a feltételezés. De szerintem akkor butaság lenne ezért kihagyni az edzéseket mindig mielőtt megyünk. Engem nem érdekel ki-mit gondol. Tudom milyen, aki nem hajlandó megismerni az le van ... Nem is arról van szó, hogy nem tudnám kihagyni ezeket az alkalmakat, csak értelmetlennek látom, hogy bárki előtt bármit bizonygassak.

2013. ápr. 11. 21:58
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
96%
Hát először is a férjed helyzetébe kéne belegondolnod magad, nem azzal győzködnöd, hogy á kit érdekel ki mit mond. Lehet téged nem érdekel, de őt ez nem nyugtatja meg, egy embert, akinek számít mi mások véleménye ez nem győz meg. Másrészről te mondhatod, hogy nem érdekel, de nem te vagy ezeknek a megjegyzéseknek az elszenvedője, hanem a férjed. Szerintem nem lenne akkora tragédia, ha a kedvéért a látogatások előtt másik sportot választanál. Én teljesen megértem a férjed
2013. ápr. 11. 22:33
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Megértem a férjed, a legrosszabb az alaptalan rágalmazás, mert azzal nem tud mit kezdeni: ha hallgat, beismerésnek veszik, ha tagad, beismerésnek veszik.

Előzzétek meg a dolgot és vegyél fel hosszúujjút, igazán nem nagy áldozat azért, hogy a férjed ne érezze rosszul magát.

2013. ápr. 11. 22:33
 13/42 anonim ***** válasza:
81%
Én mennék edzésre és nem mennék le a szüleimhez. Magmból indulok ki, hogy imádok sportolni és a barátnőimmel lenni, szóval én nem adnám fel. A férjed szintén érthető, biztos tök rossz neki, hogy kinézik a faluból... Én simán lemondanám a látogatást. Gondolom amúgy sem túl örömteli, ha folyton a párodat szapulják.
2013. ápr. 11. 22:38
 14/42 A kérdező kommentje:

Lemenni le fogunk, ott a nagyim is, oda a férjem is szívesen jön. A gyerekeket nem akarom édesanyámtól sem eltiltani (annyi esze van, hogy nem előttük hozza fel a témát), így ő is beugrik, vagy mi hozzánk. Illetve bár néha úgy gondolom hogy bolond egy nő, de csak az anyám, szeret, a gyerekeket is, megszakítani nem akarom vele a kapcsolatot.

De akkor megyek foltmentesen, nem akarom hogy rosszul érezze magát.

2013. ápr. 11. 22:43
 15/42 anonim ***** válasza:
91%
menj le inkább kondiba azon a pár napon! Így edzel is, de tuti nem leszel kék zöld foltos! Nyilván úgy lemenni edzésre, hogy "most kíméljetek" az gáz, de azt meg érthetik, hogy kihagysz pár alkalmat, mert családos anyuka vagy és vannak más irányú dolgok is az életedben és pont
2013. ápr. 11. 22:48
 16/42 anonim ***** válasza:
7%
Alaptalan pletykákat úgysem állíthattok le, felesleges ezért abbahagynod az edzést.
2013. ápr. 11. 22:49
 17/42 A kérdező kommentje:
Igen, ez a másik dolog ami miatt nem látom értelmét, ha már az anyám így is "tudja" akkor teljesen mindegy. 11 éve vagyunk együtt, ha ez nem győzte meg illetve feltételezi rólam hogy hagynám akkor nem tudok mit kezdeni vele. Ezért is nem próbálom már győzködni.
2013. ápr. 11. 22:53
 18/42 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem nem nagy kérés a férjed részéről, hogy egy hétig ne menj edzésre. Ha a fiaid betegek, gondolom akkor is kihagynád.

Viszont az részedről nagy kérés a férjed felé, hogy ne vegye figyelembe, azt a pletykát, hogy ver téged.

2013. ápr. 11. 22:54
 19/42 anonim ***** válasza:
58%
És nyugodtan le lehet ezért pontozni, de te önző vagy.
2013. ápr. 11. 22:54
 20/42 A kérdező kommentje:

De akkor mit kérjek tőle? Hogy betegedjen bele minden alkalommal ha "Zsuzsika" néni a szomszédból furán néz rá, az apját látja benne? Mégis mit mondjak neki?

Nem kötelező velem jönnie, jön mert nem csak édesanyámhoz megyünk, más családtagok szeretik, és viszont. Emiatt jön. Anyámat úgy érzem leállítottam, teljesen nem tudom, mert - és ezt kell mondjam - van valami a fejével, plusz egy kis rosszindulat. Eltilthatnám az unokáktól. Pár falusi néni szemét is kiszúrhatnám akinek nincs jobb dolga mint pletykálgatni akármin, elég ha meglátják, mert tele vannak rossz indulattal és vélni tudják hogy senki nem lehet különb a családjától. Ilyenek miatt ne látogassuk meg 80 éves nagyimat, más családtagokat? Egyszerűen nem tudok mást tenni, mint nem odafigyelni rájuk.

2013. ápr. 11. 23:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!