Kit választanál a szüleidet vagy a barátodat?
Figyelt kérdés
27 éves magyar lány vagyok. Irodán dolgozok és mellette levelezőn jogi egyetemre járok. Barátom anyai részről cigány. Nem mondom,hogy mindig tisztességes életet élt,volt egy ügye amiért pénzbírságra ítélték. Az már pár évvel ezelőtt volt azóta sokat változott. Szüleim nem engedik, hogy vele legyek. Szó szerint tiltják. Munka után tesómat küldik értem és jönnöm kell haza és utána már sehova nem mehetek el. Döntenem kell, hogy vagy őket vagy barátomat választom. Tudom, hogy barátom nem volt egy szent, de én hiszem, hogy már megváltozott és, hogy boldogan élhetnék vele. 1 éve vagyok vele titokban szüleim csak most tudták meg és tiltanak. Az elmúlt egy év nem volt könnyű sok hazudozás volt itthon, de a kapcsolatunk barátommal csak egyre erősebb lett. Amugy egszer már 15-18 éves korom között mi együtt voltunk szintén titokban. Utána sajnos megszakadt a kapcsolat, de most egy éve újra együtt és most minden sokkal jobb. Ti mit tennétek a helyemben? Otthon maradnál a szülőkkel és az ő kedvükért szakítanál a barátoddal vagy pedig a barátoddal összeköltöznél?2013. ápr. 6. 20:42
21/30 anonim válasza:
Szia!Én 28 éves vagyok 3 gyermek édesanyja!!!!te már felnött nő vagy akinek vannak döntései mi lessz veled késöbb nem tudsz érvényesülni sehol ha ez igy folytatódik.Az én történetem ugyanez volt(majdnem)engem is tiltottak a barátomtól (aki mostanra már a férjem)nagyon szerelmesek voltunk,én őt választottam,édeapám egy évig nem ált velem szóba...de végig csináltam.Most azt mondják a szüleim nála jobb férjet ,apát az nem is kivántak volna.légy erős te is azt csináld amit a szived diktál ha ilyenek a szüleid lehet senki nem lessz jó nekik!szoritok neked!
22/30 A kérdező kommentje:
Most csak a barátom miatt nem engednek sehova. Egyébként igen tényleg ez a lelkileg terrorizálás megy. El se tudjátok képzelni, hogy miket mondtak. Hogy én vagyok a cigányok @urvája, hogy inkább költözzek el, mert nem fognak miattam idő előtt meghalni stb. És ez még csak a szebbik verzió. Próbálok alkalmazkodni, hogy mindenkinek jó legyen. De az én helyzetem senki nem nézi.
2013. ápr. 6. 21:03
23/30 anonim válasza:
Hát ha már ők is azon a véleményen vannak hogy inkább költözz el akkor bizony tényleg költözz! Nem normális hogy ennyire beszabályoznak illetve hogy k*rvának neveznek!
Szerintem is menj először külön, aztán ha úgy alakul összeköltözhetsz a barátoddal is esetlegesen. De otthon, ilyen körülmények között ne maradj!
25/30 anonim válasza:
Úgy látszik "nincs-életem-lepontozó-asszonyság" ismét támadásba lendült, mert feltűnően alacsonyak a százalékok az itteni témakörben:)
26/30 anonim válasza:
Gratulálok kérdező, összejöttél egy tipikus kancigánnyal, aki segélyből és bűnözésből él. A szüleid szeretnek és féltenek. Csak nehogy Amszterdamban végezd.
27/30 anonim válasza:
Hát egy tuti, az ilyen szülőket semmiképp nem választanám...
28/30 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló!
Képzeld barátom dolgozik és nem segélyből és bünőzésből él. Igen volt egy ügye,de azóta semmi. És miért is kötnék ott ki? Nem vagyok @urva nem erről szólt a kérdés.
2013. ápr. 6. 21:11
29/30 anonim válasza:
Azt sem értem,hogy 27 évesen miért élsz még otthon????
Ha van munkád és pénzed,költözz el!!Költözz össze a barátoddal!!Nehogy már a szüleid mondják meg mit csinálj!!!
Állj a sarkadra,hát felnőtt nő vagy!!!
30/30 anonim válasza:
Kedves hölgy! 27 évesen neked ők az a családod volt, amelyből származol, tehát a szüleid. De NEM a SAJÁT családod, az övék! Értsd jól! Neked már saját családod, legalább párod kéne legyen, s hogy milyen, vagy éppen ki, az a te döntésed, avel kapcsolatban helyes dolog meghallgatni mások véleményét, de ha te úgy látod jónak, ahogy, akkor nem szabad hagynod, hogy bárki befolyásoljon.! Ha szeretsz valakit, az a minimum, hogy mindenki tartsa tiszteletben.! A te dolgod, megteheted! Szüléid fejében, s a tiedben is igen nagy a baj, legalább is volt. Hogy kit választanék? A szüleim, vagy a saját párom? Higgyétek el, azzal, hogy felnőttként azt választasz párodnak, akit akarsz, ezzel nem veted el/meg a szüleidet! Nem te nem tiszteled meg a szüléidet", hanem ők nem tisztelnek téged, hogy belepofáznak a dologba. Ez már nem az ő döntésük! Megtehetik, hogy megsértődnek, köcsögösködnek, vagy ki tudnak otthonról paterolni, OK, de most, komolyan... Mit keres egy 27 éves lány (?) a szülői háznál? Jót tett volna, ha már rég megtették volna. Bizony bőven itt az ideje, hogy kirepülj, vagy ki"repítsenek" otthonról! Azt hiszem, az szüleid normális értékrendje, és gondolkodása, azaz ezek hiánya, és az ebből következő félrenevelésed, súlyos "mentális" problémákat eredményezett nálad. Téged senki ne zsaroljon, hogy lehet ezt hagyni! Önálló ember vagy (kéne legyél), de legalább is önálló személyiség vagy, szabad ember, aki szabadon dönthet maga(án) ügy(é)ben. pl. hogy hogy él(j), de az a baj, hogy szerintem még te se tudod! Nem gondolkodó embert, hanem birkát csináltak belőled. Nekem is volt olyan kapcsolatom, amiben apámon kívül szinte senki sem támogatott, de nem hagytam magam, senkinek nem hagytam, hogy helyettem döntsön, h befolyásoljon, meg a többi. Én őt szerettem, és elértem, hogy ezt mindenki vegye tudomásul, mert ha tetszett, ha nem, ez az én (mi) döntésem, a saját életem volt. 18 évesen már az önálló gondolkodásom alapján alakítom az életem, és ez így helyes. Te k. nagy késésben vagy, nehéz lesz behozni, de ami késik, nem múlik, életed hártalévő részében rajtad múlik, hogy élsz.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!